Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, i já se řadím mezi ty, co samovolně potratily. Přesně na Velikonoční pondělí.Jedinou výhodu vidím v tom, že jsem to nějak tušila. Už při kontrole na gyndě mi bylo sděleno, že v děloze není nic vidět. A tak jsem byla poslána do nemocnice, kde si mě nechali - to byly svátky
Hormon v moči a krvi se snížil z nějakých 800 na 600, pan doktor mi sdělil, že těhotenství neprospívá. A ja žačala spontánně krvácet, následně mi byla provedena revize a v propouštěcí zprávě stálo „získáno minimum materiálu“
. Doporučeno mi bylo čekat pouze do další menstruace. Uklidňuju se tím, že to bylo způsobeno 14denní chřipkou s vysokými horečkami, po které jsem vzápětí otěhotněla. Tak uvidíme, je mi fajn. Nic mě nebolí.Dopuju se vitamíny, chudák manžel-musí taky
.Cvičím cviky dle p.Mojžíšové - to mi rozhodně neublíží. A doufám, že to brzo vyjde.
Ahoj Pralinko,
já tuhle zkušenost naštěstí nemám, ale tobě přeju, ať se brzo v testu objeví // a ty se potom raduješ z krásného a zdravého mimíska. Držím palečky.
Miroušek
Ahoj Pralinko,
to je mi moc líto! Příště to bude ale určitě v pořádku, myslím, že to urbylo způsobeno tou chřipajznou jak píšeš.
Kdybys chtěla, můžeš se přidat k nám do deníčku Nových snažilek, rádi Tě uvítáme.
Pa Berča
Ahojky Pralinko!
Je mi líto, co se Ti stalo. Já mám bohužel za sebou stejnou zkušenost. Stalo se mi to taky těsně před svátky - před vánocema, takže taky byly docela smutné, ale už je to lepší.
Je nás tady takových mnohem víc a všechny se scházíme v diskuzi „Otěhotnění po potratu - kolik menstruací čekat“ . Pokud se Ti bude chtít tou diskuzí projít - je dost dlouhá nebo se tam jen tak podívat a třeba se i přidat, tak Tě tam určitě rády uvidíme.
Všechny mají tuto zkušenost za sebou, některé bohužel i vícekrát a tak to všechny chápou, což je hrozně důležité. Dá se tam vykecat a taky se navzájem umíme podržet. Je tam i sranda a všem nám to moc pomohlo. A už tam jsou i nějaké nové těhulky.
Tak se měj moc pěkně a držím moc palečky, ať máš brzo //.
A třeba se potkáme v nějaké diskuzi.
Ahoj pralinko,
taky mám bohužel za sebou nevydařené těhotenství.. Koncem ledna jsem bohužel v 10 tt potratila, a následně mi udělali v nemocnici revizi. Hodně jsem to obrečela, i manžílek, ale s pomocí rodiny a přátel jsem se z toho v klidu dostala:( .. Bude mi v lete 25, takže to není zatím o tom, ze uz by mne tzv. tlačil čas… Byla jsem na kontrole u lékaře a ten mi řekl, ze opravdu je lepší nechat proběhnout tak 3 MS od zákroku, ted v dubnu bych uz mela dostat třetí… Dle dr. mám vše v pořádku, tak koncem dubna se muzem snazit o graviditu..Už se dopuji vitamínkama, nechceme to ale nejak uspechat ![]()
Mejte moc hezky a přeji //
M.
ahoj holky,
všechny vás moc zdravím a velice vás obdivuju. Mě se tato zkušenost naštěstí vyhla, mám doma 2,5 letého kluka, u kterého jsem otěhotněla hned na poprvé, a od srpna se chceme pokoušet o druhé mimi a doufám, že taky úspěšně.
Držím Vám palce, ať vám brzo vyjde úspěšně těhu a vy se můžete radovat z miminek
Zuzka a Kuba 2,5roku
Ahoj holky,
já tuhle zkušenost sice nemám, ale spousta mých kamarádek ano. Je to opravdu teď dost časté. Ale lepší ať to jde na začátku raději samo pryč než aby to bylo špatné, to si myslím já, ale vím, že mě se to mluví.
Mám tříměsíční holčičku a celé těhotenství bylo v pořádku až na konec, kdy jsem byla v 6 měsíci, malá přestala přibírat, zjistila ji kratší nožičku a strašili nás, že tam můžou být i jiné vady, jestli ji raději nechceme dát pryč.
Takže nervy, apod. Ale dobře to dopadlo. Malá je moc šikovná a ve třech letech nožičku natáhnou.
Takže hlavně ať moc neodbočuju. Držím všem palce ať to dopadne výborně až se zadaří až do samého konce.
K.
Ahojky,
vím co prožíváš a úplně tě chápu. Mě se to už stalo 2×. Poprvé díky stresům, které jsem prožívala a po druhé docela nedávno v 9 týdnu.
Ani sama nechápu čím to je, že si nedokážu mimíska udržet.
![]()
Že by se mu u mě nelíbilo, ale já bych ho měla ráda, milovala bych a žila jen pro něj. ![]()
Ahoj Pralinko,
Jsem na tom uplne stejne - u me to zacalo na Velky patek , takze Velikonoce nebyly vubec radostne, byla jsem v 15tem tydnu, na revizi jsem musela. Jen od te doby porad krvacim - nekdy mene , nekdy vice - tak nevim, uz to jsou skoro 3 tydny. Zatim mi nikdo nevysvetlit proc se to stalo. Ale hlavu vzhuru, snad pristi velikonoce budem chovat nase broucky v naruci!!!
Marie
Vám všem,chce to jen čas,trpělivost a věřit.Také jsem o dvě mimi přišla a teď mám doma dvě dcerky a další mimi nám zanedlouho přibyde.To mám za sebou dva císaře a můžu říct,že to jde.Hlavně to chce být v pohodě a všem přeji // a pokud možno žádné další komplikace Martina