Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ![]()
Mám tři a půl měsíčního Kubíka a ten v autě brečí.Jakmile ho dáme v sedačce do auta a nastartujeme,tak začne řvát jako tur a přestane až když ho vyndáme z auta ven.Nepomáhá,že s ním sedím vzadu a snažím se uklidnit,nepomáhají hračky.Jen když mu dám napít čaje,tak přestane na tu dobu co pije.Myslíte,že mu je špatně,nebo že se bojí?První měsíc v autě normálně spinkal,pak začal takhle zlobit.Je to šílený,jen dojet na nákup je očistec,natož potom jet někam dál,to si ani netroufnu.Nemáte někdo podobnou zkušenost,nevíte co s ním?Prosím o jakekoliv rady.Děkuji
Ahoj, brečí je slabý slovo, řvala jak tur
Přešlo to samo, nevím přesně kdy, ale do 6 měsíců určitě. Neboj, u vás to taky přejde ![]()
u nás brečí až teď ve vajíčku už senudí a ve velké sedačce ještě nevidí ven.V tomto věku problém nebyl, napadá mě jestli mu není teplo? Dcera ječela když jí bylo vedro. Ve vajíčku jezdila dost odstrojená a i tak jí bylo teplo. V zimě třeba jen body a punčošky na přechod jsem jí přikrývala. To je jediné co mě napadlo. ![]()
Když byl úplně malinký, tak jen jsem se rozjela už spal. ALE nesměla jsem zastavit na červenou!! To byl okamžitě ječák. Čím byl starší, tím to bylo lepší, ani si nepamatuji, kdy to přešlo…
u nás to bylo stejné, zlomilo se to až někdy letos
, konečně jezdíme bez řevu a v klidu, prostě jsme jeli dlouhou trasu a oba jsme nechápali, že je v autě klid
přeji pěvné nervy ![]()
Teeeeeda, když to čtu, tak jsem vděčná, že naše malá v autě jezdí ráda. Většinou spí a to už od malinka. Jezdíme hodně často trasu Praha Bratislava a opačně, takže si nedovedu představit, že by cudák cestu prořvala. No, holt bysme nejezdily. Ale musim zaklepat, dobrý. Naopak, kolikrát když nemohla zabrat a ječela doma, v kočárku, tak v autě usla.
Nám si jenom „sedne“ do auta a už klíme. Je ale možné, že mu je teplo. Nebo jestli mu nevadí to klima v autě. Já dodnes tvrdím, že to v autě „smrdí“. Nedokážu to popsat, ale prostě to cítím, i kdyby bylo sebevíc vydrhnuté a v každém. ![]()
Ahoj, my jsme měli to samé, přešlo to až když seděl v sedačce. Jinak jsme jezdili v tu dobu co měl spát, ale běda když to nevyšlo. To řval třeba celou cestu. Myslím, jestli mu třeba nebylo špatně, když jel jakoby po zpátku. No a jak nám to jinak broučci mají říct.
co jsem tak slyšela tak špatně je v autě až tak dětem kolem 2 let, dřív jim na to nedozrává mozek
takže tím by to být nemělo. Ale tak může to být i omezeným pohybem, nudou apod.
Nám teď zabírá dudlík takže v autě je povolen, přeci jen je to o nervy s ječícím dítkem. ![]()
řve stále a od narození, teď když je větší tak trochu zabírá když zpívám,sedím ve předu,protože když jsem seděla v zadu tak to bylo ještě horší,sápala se po mě,mlátila kolem sebe,když potřebujeme jet někam dál tak jedeme v době kdy má chrnět,to tam usne a spí,jinak řev a řev a řev už jsme si z manželem zvykli,holt se jí v autě nelíbí,doufáme že až přesedláme na větší autosedačku tak se to alespon rochu zlepčí(zatím je ve vajíčku )
Wiolla píše:
Když byl úplně malinký, tak jen jsem se rozjela už spal. ALE nesměla jsem zastavit na červenou!! To byl okamžitě ječák. Čím byl starší, tím to bylo lepší, ani si nepamatuji, kdy to přešlo…
Přesně
Pamatuju si jednu dopravní zácpu, kdy jsem raději vystoupila, nacvakla autosedačku na podvozek a šla pěšky (auto obstaral manžel
)
A teď se pro změnu princezna v autě nudí, takže my se s ní fakt nenudíme ![]()
Ahoj. Malá nám v autě slušně vyvádí, i když s ní sedím v zadu a bavím ji. Ve větší autosedačce je to snad ještě horší než ve vajíčku, tam spala aspoň někdy (pokud jsem nezastavila na červenou). Čím je starší, tím je to horší
. V kočáru je to dost podobný. Dítě ještě nechodí. Máme rodinu 300 km daleko a mně je z cesty za 14 dnů už teď blbě
. Zlepší se to někdy
?
Ahoj nemůžu říct, že se to zlepší, bude to ale určitě jiné, nám se teď děti v autě už jenom hádají
A teď vážně, jistě, že se to zlepší, až bude větší a zabaví ji třeba pohádky - my pouštíme bežně CD nebo rádio. Stani
Máme skoro stejně starý - u nás se to přechodem na větší sedačku trošku zlepšilo, ale jen trošku - problém je, že ona nesnese omezování a vadí jí to přikurtování (v kočárku mám jen tříbodovej, to celkem snese, ale jak jí tam dám i ty ramena je konec..) Sedím vedle ní a podávám jí pořád nové a nové hračky, sušenky, pití, ukazuju jí z okna.. Naštěstí jezdíme minimálně..
Kamkoli jedeme tak se snažím vyjet v dobu kdy už je malej unavený. To je šance že na delší trase usne. 10km vydrží bez řevu, pak už by řval, takže fakt na spaní. No jde to čím dál hůř, protože už moc nenaspí. Nejlepší byl jako miminko, to usnul jen jsme nastartovali.