Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky! ![]()
Chtěla jsem se na něco zeptat. Je mi 14náct a chci místo vložek používat tampony. Řekla jsem to mamce a ta mi řekla, že normální tampony pokud jsem panna (to jsem, na nic nespěchám
)nemohu používat, protože už nevím proč. Prý mám používat nějaké speciální. Co je na tom pravdy?
(nejsem si jistá, kam toto téma mám zařadit, tak jsem ho šoupla sem
)
Já jako panna používala velikost plus a normal, nebyl problém. ![]()
@lenajanku Tak začala bych malými, ale žádné spec. nejsou. A mě pomohlo začít těma s aplikátorem, abych věděla, jak zavádět. Byla jsem překvapená, jak hluboko. Do té doby jsem je pořád cítila, protože jsem je dávala málo.
Já jsem od začátku používala vel. normal a v pohodě… teda první sex jsem pak ani necítila, tak bůhví jestli jsem nějakou blánu měla ![]()
Pokud mermomoci chces zacni temi s aplikatorem a velikosti mini. Ja pouzivam normalni velikost s aplikatorem z Rossmanna a vyhovuji mi.
Ale jako panna bych to do sebe nedostala, nerkuli pak vyndani, kdy tampon zvetsi svuj objem
Ale vyzkousej, uvidis, je to par desetikorun a pokud ti tampony sednou, tak co si budem povidat, je to mnohem prijemnejsi jak vlozky ![]()
Používala jsem velikost normal hned od 12 let. Závodně jsem hrála basketbal a tam byly vložky dost nepohodlné na tréningy i zápasy, takže je klidně používej ![]()
Kup si OB mini silk touch (http://ecx.images-amazon.com/…EpLNJ1CL.jpg)a zkoušej.. Možná se to nepovede na poprvý, ale určitě v tom není žádná věda a používat je můžeš. Taky jsem na nich začínala a nakonec jsem jako panna používala i velikost super, protože mi pak ty menší už nestačily.. ![]()
Od mých 12 let používám ob, používám dodnes a nemohu si stěžovat, jo a nějaké speciální pro panny, či ještě jiné speciální nejsou
velikost mini nebo normal ![]()
Ja treba s OB silktouch nejsem moc spokojena, kdyz je ms zrovna trochu slabsi, tak se mi blbe zavadeji. Proto jsem si zacala kupovat ty s aplikatorem od Rossmanna, cenove vychazeji jakztakz a mam jistotu, ze je zavedu a ze budou na spravnem miste.
OB maji krome mini jeste variantu light, a ty jsou jakoby do spicky. Samozrejme s povrchem silk touch. Jde to jako po masle
. Rekla bych pro pannu idealni..
Čistě teoreticky skutečně můžeš používat normální tampóny, ale je to individuální. Proto je lepší začít nějakými mini, protože můžeš mít menší otvor v panenské bláně a i kdyby ne, tampóny chtějí většinou i zvyk. Ria teď uvádí na trh nový typ tampónů, které jsou zúžené pro snazší zavádění, takže by se ti možná hodily i ty. ![]()
Já jedině ob silk touch normál, mini nebo Light days. S jinýma jsem měla problém se zaváděním. To teď mám doma celou krabičku Ria (kdyby mi náhodou došly) ale stejně je vyhodim.
![]()
Ahoj
chci se vás zeptat, jestli může panna používat tampony velikosti super plus. Díky ![]()
@Anonymní píše:
Ahojchci se vás zeptat, jestli může panna používat tampony velikosti super plus. Díky
Asi záleží na pohodlí, já i po porodu používala kotex mini, ale mě neseděla ani jiná značka, takže asi potřeba vyzkoušet ![]()