Tampóny v 10 letech

321
22.8.12 13:54

tampóny v 10 letech

Nám se děťátko pořád za ty roky nedaří, ale máme s manželem často na hlídání jeho 10tiletou sestřičku a minulý měsíc poprvé dostala menstruaci. Všechno jsme to dobře zvládli a vysvětlila jsem jí snad všechno. Jenže za 2 týdny s náma jede k moři a bojím se, že to zrovna dostane, což by zvlášť pro ní bylo fakt hrozný - nemoct do vody… může dítě v 10 letech už používat tampóny (samozřejmě ty nejmenší a nejlépe s aplikátorem)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.8.12 13:57

Ahoj, já také dostala první menses v deseti letech a tampony jsem používala, i když mi to máma zakazovala, vložky jsem vždy nesnášela a používala jsem je jen po porodu. Nikdy se mi nic nestalo a na první gyn. prohlídce v 15 letech to bylo v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
5130
22.8.12 13:58

Muze ale myslim ze ji to nepujde aplikovat…me to boleelo, dokud jsem byla panna, tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.8.12 13:59

Já jsem používala od 12 let. Závodně jsem plavala tak to ani jinak nešlo.
Myslím si, že používání tamponu není věkově omezeno.

• Citovat
  • Upravit
684
22.8.12 14:00

No ty mini by asi sly…
Ja jsem dostala menses nekdy v 6 tříde, tak to je tech 11- 12 let tampony jsem nosila, musi byt opatrna, nespechat, hlavne casto menit. Mozna bych volila ty bez aplikátoru, prece jen prstem to je „lepsi“ jako prirozenejsi, aby si tam neco neudelala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166

Defacto může, ale spíš pochybuju, že jí nebude vadit. Chudák má menzes dost brzo, spíš bych předpokládala, že parvidelnost u menzes mít ještě nebude, dcera ve 13 letech taky neměla pravidelně, až ted se jí to po roce upravuje, a tampony teda nesnese, bolí jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

MS jsem dostala ve 12ti letech, tampony jsem měla poprvé asi také už v těch 12ti letech - OB mini. Nikdy mi nedělaly žádné problémy, jediný, komu je dělaly, byla moje konzervativní máti.

• Citovat
  • Upravit
12262
22.8.12 14:01

Neteř řeší to samé, má 11 a má menzes, musela s tím na tábor ale tam samo že se styděla říct že má menzes protože kolem holky to ještě nemají a tak to dělala jak se dalo, s vložkou do vody apod. to si myslím je lepší když zkusí tampon. u mojí neteře je problém že se bojí si ho tam dát. já sama jsem zkusila tampony s aplikátorem kolem 13 let, od patnácti jedu jen s nima a to jsem ještě byla tehdy panna/tou jsem byla do 17 let/ a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.8.12 14:04

Souhlasím s holkama já začínala na těch s aplikátorem protože jsem se bála že si to tam nedám ale pak jsem zkusila ty normální a přijde mi že ten normální tampon mini(na tom jsem dodnes i po porodu, větší není šance si tam dát aby mě to nevadilo) je menší a poddajnější že by jí ten normální tampon nemusel dělat problém si ho zavést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.12 14:04

Ahoj, právě to řeším s dcerou, bude jí teda 14 let, ale byla u moře s dědou a samozřejmě to dostala…Takže poprvé tampon, zvládla to sama, nejlíp ji vyhovuje tampax mini, to jsou právě ty s aplikátorem, protože sama si obyč tampon bojí strčit hluboko a s tímhle to jde krásně a navíc nasáknutý se vytahuje do délky a ne do šířky jako obyč tampony, tak se pak netrápí při vytahování. Ale at si to nejdřív doma v klidu vyzkouší s mamkou…Tak já bych se toho nebála, záleží, jak se na to bude tvářit holčičky maminka :roll:

Příspěvek upraven 22.08.12 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.8.12 14:05

A jinak přesnost být může neteř má 11 a pár měsíců a už to pár měsíců má a má to přesné jak hodinky i já zamlada jsem neměla problém s přesností menzes, naopak jak hodinky líp jak teď:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.8.12 14:07

Ahoj, já myslím, že to půjde, zkuste OB mini, myslím, že ty OB jsou lepší, maj takovej ten „potah“ a líp kloužou… Já teda dostalka MS „až“ ve 14ti a vložky jsem měla snad jen první 3MS, pak jen tampony a nebolelo mě to :-) Ségra má MS od 11ti a jede jen v tamponech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.8.12 14:07

Myslím, že to není nijak škodlivý, spíš jestli jí to nebude bolet no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
22.8.12 14:08

Taky jsem to dostala až ve 14 letech, takže už to měla z holek půlka třídy a měla jsem se s kým poradit.. ona se stydí, protože to nemají ani její 12leté kamarádky a to je taková hubeňoučká holka. No asi ty tampony zkusím koupit a uvidím, jak to bude zvládat a budu doufat, že teď bude mít delší mezeru mezi menstruacemi nebo dost nepravidelné a že to dobře dopadne. Ptala se mě totiž na tampony a ještě nechápe ani kam se strkají.. ptala se jestli do „dupy“ a já že né, že máme těch dírek víc, tak na mě koukala chudák úplně nechápavě…takže ještě budu muset s knížkou v ruce udělat hodinu biologie.. no to se mám na co těšit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.12 14:13

Ja vim, ze me tu vsichni ukamenujou, ale stalo se mi presne totez ve 12ti, a jeli jsme k mori na moooc drahou dovolenou, na kterou jsme moooc dlouho stradali a tesili se… Mama se mnou zasla na gyndu a dali mi prasky na posunuti (vlastne normalni HA, zacala se brat tyden pred terminem a vysadila po prijezdu). Nic mi to nerozhodilo, dozivotni nasledky nemam :-D Dite mam na prvni pokus po vysazeni HA apod. Samozrejme jsou to hormony, ale ja byla tenkrat za ne stastna a jsem i ted.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml