Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jojo, zrovna tak před měsícem jsem lepila zadek komody, kterou máme v prostoru vliesovou tapetou, kterou máme i na zdi, aby to hezky ladilo..šlo o velkou plochu a je to na takovém místě, kde nejsou vidět nějaké detaily, tak to bylo v pohodě, ale jelikož jsem ten samý den oblepovala i stůl samolepící tapetou, protože měl barvu buku a my ho kvůli dětské postýlce potřebovali přestěhovat z ložnice do obýváku, kde máme zase ořech a bílou, tak si upřímně neumím představit ten stůl oblepovat tou vliesovou…byla by to hrozná patlačka, zvlášť šuplíky, různý rohy…no já bych na to neměla trpělivost, ale jestli jsi trpělivá a umíš to dobře s pravítkem a nůžkama, tak by to asi šlo
![]()
Moje stínová švagrová si lepila klasický samolepící tapety na dveře a vypadá to dobře, akorát teda, tu stranu co předtím neobrousila je nerovná, trochu se jí tam udělaly bubliny, ale dveře jsou aspon rovný nevím jak by se to lepilo na nábytek ![]()
Jestli to není surové dřevo - bez laku tak to bude v pohodě. A ty lepidla na tech tapetách jsou +- stejné. Potahovala jsem kdysy celou starou linku. Chce to pravítko, ostré nůžky, jarovou vodu, stěrku a hodně hodně trpělivosti.. ![]()
No jo, jenže ta tapeta právě není samolepící, musí se na ni nanášet lepidlo.. tak nevím ![]()
Samolepící tapetou jsem už tapetovala milionkrar.. i zeď-tapetou na zeď
.. ale chtěla bych tuto na jednu komodu.. tak nevim jestli by to vůbec drželo..jaké lepidlo použít.. ![]()
@silonk Já jsem si na to koupila patex
tak ten určitě neee!! Pro moje účely to stačilo, ale jinak by to chtělo nějaký hodně tekutý lepidlo… bývala bych použila i to na tapety, kdyby nám zbylo, ale už bylo zatvrdlé.. každopádně si myslím, že by to tím mohlo jít nejlépe
Ale věřím, že když zajedeš někam do Hornbachu nebo podobnýho obchodu, tak ti tam poradí třeba nějakou alternativu
No doufám, že tu tapetu nezničím
.. uvidím ještě popřemýslím nad jinou technikou..
ale díky za rady holky..
Zdravím, chci si koupit tuto tapetu:
http://www.kupsi-tapety.cz/…-855039.html
Je na zeď, ale já bych si ji chtěla dát na nábytek-dřevo.. žádnou podobnou samolepící jsem nenašla
… nevím jestli to bude na nábytku držet.. Nezkoušel to už někdo? Díky za rady