Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Všechno do tašky. Pro miminko jsem měla nachystane doma a to přinesl muž až když jsme odcházeli. Ale naše porodnice pro miminka vše dávala (pleny, ubrousky na první dny + erar oblečení).
Pro sebe jsem toho táhla taky minimum, využívala jsem jejich košile (přece si nebudu “zasírat” x kosil denně vlastních) 😀 také jsme si mohly brát čisté dle libosti.
Takže hygienické pomůcky, Župan a ostatní do menší tašky a hotovo ![]()
Ale vem si to co ti víc vyhovuje a zabal si co si myslíš, ze vyuzijes, předpokládám, ze do porodnice pojedete autem a auto uveze kufr
i tašku
Mela jsem maly prirucni kufr s vecmi pro sebe a miminko na sestinedeli a pak takovou mensi tasku nebo spis vetsi kabelku s vecmi na sal
kufr mi donesl az pak manzel po porodu na pokoj, takze jsem se do porodnice nemusela tahat s hromadou tasek ![]()
K porodu jsem nic nepotřebovala (kromě ručníku), pro dítě jsem dostala vše v porodnici. Balila jsem si do jedné tašky, nebrala jsem si vše rovnou, ale manžel mi to postupně nosil a odnášel. Takže jsem s sebou neměla pět košil, ale dvě, stejně ručníky. Když se na to dívám zpětně, měla jsem toho stejnak zbytečně moc
až budu rodit v srpnu, tak to vezmu mnohem střídměji.
Měla jsem příruční kufřík + zvlášť menší tašku na porodní sál. V kufru jsem měla věci pro sebe (hlavně hygienické potřeby, nějaké ponožky, lehký župan, Crocsy na přezutí) a balíček plen pro miminko. Věci na cestu z porodnice pro miminko dovezl tatínek.
Jak píšu, měla jsem kufřík, ale pak jsem to stejně vybalila - to co jsem často potřebovala, tak jsem měla ve stolku u postele a zbytek ve skříni. Takže by bylo jedno jestli mám kufřík nebo tašku. Na kufřík na některých pokojích nemusí být místo, taška se lépe zmuchla do skříně, tak na to taky bacha ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mozna mam trosku hloupy dotaz.Jsem prvorodicka a premyslim, co s sebou do porodnice. Seznamu a tipu jsem prosla spoustu, tak s tim snad problem nebude. Ale premyslim, do ceho se sbalit. Ja obecne nepouzivam sportovni tasky, prijde mi to hrozne chaoticke, pak mam vse rozhazene a nevytnam se v tom. Premyslim o prirucnim kufru. A zajima me, jestli je to hloupost? Prijde mi to prakticke a prehledne. A jeste jedna vec, vy co uz mate zkusenosti, ci nachystano, balily jste vsechny veci do jedne tasky? Nebo jste si to nejak rozdelovaly? K porodu, po porodu, pro dite…
Diky za nazory.
Malou kabelu s papíry, ručníkem, kalhotkama, pitim, pantoflema na sál a sportovní tašku sebou. To vybalis a lépe se to skladuje.
Taky si na sportovní tašky moc nepotrpím, měla jsem malý příruční kufřík a pohoda. Jednu tašku jsem měla k porodu (ručník, župan, pantofle, veškeré doklady…), druhou na šestinedělí (pleny, hygienické potřeby…), oblečky pro dítě na cestu domů. Ale záleží dost na porodnici, některé poskytnou téměř vše vč. plen, některé téměř nic a musíš toho ráhnout hodně, zjisti si to.
Ale k úvodnímu dotazu - pokud preferuješ kufr, vůbec to není blbý nápad. Jen by to neměl být loďák, který taháš na 14denní dovolenou ![]()
Jinak teda u nás byla na pokoji skříň, ale s šatní tyčí a bez polic, takže nebylo vybalit kam. Tudíž jsem měla na dně skříně ten kufřík a bylo to přehledné.
Já jsem byla na nadstandartu a tam bylo místa spoustu a ocenila jsem kufr kvůli přehlednému uspořádání - měla jsem i oblečení pro miminko po celou dobu v porodnici a udělala jsem dobře. Po porodu mi malou donesli ve vytahaných a děravých věcech
. Jinak k porodu jsem měla tašku s ručníkem, pitím a papírama zvlášť. Na cestu domů přinesl manžel poslední den.
Ja mela u prvniho tasku, u druhyho kufr a za me je lepsi kufr, ja se teda ani nenamahala vybalovat
prislo mi to na ty tři dny zbytečný
a jinak v tom kufru jsem mela igelitku s vecma na sal, tu jsem pak jen capla a sla jsem
Ja mela maly kufr (takovy ten jako palubni zavazadlo do letadla) a tam bylo celkem vse, mozna az moc:) nedostatek byly vlozky, to mi dovezl manzel (ale proto, ze jsem byla v porodnici tyden) a jinak kosile jsem mela erar a detske kosilky taky, plenky jsem dostala jen na prvni den a pak uz jsem mela sve, obal na papiry a doklady a priste si sebou zabalim hodne pevne nervy ![]()
Já měla sportovní tašku, tu s kolečky. Jako prvorodicka jsem dostala spoustu rád co si sebou vzít, nakonec jsem 50% nepoužila. Na druhou stranu mi nic nechybělo. K porodu jsem nepotřebovala nic. Po porodu jsem byla ko, manžel mi dal tašku k posteli a já se do ní dostala až k ránu pořádně, nechala jsem jej vyndat jen hygienické potřeby, protože jsem se skrz šití nemohla ani ohnout… Košile jsem používala jejich a bylo to fajn, každé ráno nosili čistou a byli k dispozici i na chodbě v průběhu dne, pro malou jsem musela mít akorát plenky. Věci na cestu domů jsem měla nachystané doma a manžel je přivezl až nás propouštěli.
Měla jsem vše v jedné sportovní tašce. Teď to udělám stejně. Já nesnáším balení a vybalování, takže jsem tašku měla pod postelí a jen jsem si z ní brala, co jsem zrovna potřebovala. Vybalený jsem měla jen plínky a ubrousky. Taky jsem nemusela hlídat x tašek, přemýšlet, ve které co mám, nahánět manžela, aby v tu chvíli donesl tu tašku apod. Navíc teď v létě to bude jednodušší v tom, že nebudem všude vláčet a zapomínat ty bundy, mikiny, kalhoty, boty…
Já si balila do batohu. Takové ty věci jaký papíry k porodu, něco na zub apod sem měla v kabelce zvlášť, jinak co sem potřebovala na sále (košily, ručník) sem balila na vrch jinak ale vše v jednom batohu. Pro mimčo sem nic moc nepotřebovala, pár plinek a oblečení sme měli až na cestu domu to privez chlap s vajíčkem.
Měla jsem poprvé tašku, podruhé kufr. Z mého pohledu to bylo fuk, takže klidně si vezmi to, co ti víc vyhovuje, rozhodně na tebe s kufrem nebude nikdo koukat blbě. A přímo k porodu doporučuju ideálně jen jedno zavazadlo, byla jsem ráda, že při přesunech mezi hekárnou, sálem a pokojem nemusím hlídat dvacet tašek nebo tím zaměstnávat personál
Co se ti nevejde, může manžel donést později na pokoj.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj, mozna mam trosku hloupy dotaz.
Jsem prvorodicka a premyslim, co s sebou do porodnice. Seznamu a tipu jsem prosla spoustu, tak s tim snad problem nebude. Ale premyslim, do ceho se sbalit. Ja obecne nepouzivam sportovni tasky, prijde mi to hrozne chaoticke, pak mam vse rozhazene a nevytnam se v tom. Premyslim o prirucnim kufru. A zajima me, jestli je to hloupost? Prijde mi to prakticke a prehledne. A jeste jedna vec, vy co uz mate zkusenosti, ci nachystano, balily jste vsechny veci do jedne tasky? Nebo jste si to nejak rozdelovaly? K porodu, po porodu, pro dite…
Diky za nazory.