Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já myslím, ze tak, jak píšeš, to stačí😉 není nutné mít ještě další tašku si myslím.
Já tam měla proste jen oblečení pro miminko na cestu domů, v nemocnici měl erární, tak jenom jednu sadu na cestu domů, ale klidně si to vem už k porodu.
Já jsem měla jednu větší tašku komplet pro sebe i pro miminko k porodu i na odjezd. Nebrala jsem jen věci pro miminko k odjezdu, nebyla jsem si jistá počasím (vždy jsem rodila po nějaké větší změně tlaku a počasí vůbec, nevěděla jsem, jestli v době odjezdu bude venku 20 nebo 35 stupnu), to pak přinesl muž domů porodnice sám. Ale na to nebyla třeba taška, to vzal do ruky.
Tak já jsem věci na oblečení na cestu domů měla sebou abych si malou nachytala než přítel přijede rodila jsem ještě v covidu a přítel nesměl vůbec do budovy takže jsem musela dolů s taškami co jsme měla sebou dát mu to vzít sedačku a vrátit se pro malou i ze sedačkou teď si to vezmu taky sebou oblečení a přítel zase přiveze jenom sedačku mám termín 3.3 tak uvidíme jak to bude
Já měla v porodnici jen jednu tašku, oblečení tam měl syn erárni. Oblečení na odjezd měl doma manžel připravené v autosedacce. Ale klidně si to vezmi s sebou. Já rodila v létě, takže jel v polodupkach a body s dlouhým rukavem, cepicka, slaba deka.
Nic extra jsem nemela. Manzel prisel jen s vajickem. Overalek jsem proste mela nachystany rovnou ve sve tasce.
@Anonymní píše:
Ahoj, vsude ctu o pripravene tasce, kterou mi ma dovezt manzel pri ceste z porodnice domu. A tak se chci zeptat, co jste tam jako mely? Kdyz vsechno oblečeni na miminko je tak malicke a pojedeme autem asi 10min domu. Manzel prijede s autosedackou a fusakem. Uz ted vim, ze miminko bude male a tak nepotrebuju ruzne velikosti. Je to trapne uz mu tech par kousku vzit rovnou do porodnice, aby v tom jel domu? Mam prakticky jen 2 vetsi tašky, 1 použiju pro me a 2.pro syna, ve které si povezu pleny, kosmetiku a pak chteji nejakou cepicku a ponozky. Takze bych do ni vzala i obleceni nazpet?
Měla jsem to tak. Připravila jsem oblečení na cestu domů pro sebe i pro dítě. Manžel přivezl s tou autosedačkou. Nic složitého, prostě plátěná taška na nákup, měla jsem to položené v té autosedačce.
Klidně si to vezmi s sebou k porodu. Trapný to nebude, nikdo ti tašku nezkontroluje ![]()
Já nevím, co všichni v těch taskach tahají, měla jsem kabelku a menší tašku do ruky. Věci na odvoz domu dovezl manžel.
Oblečení na novorozence sbalíš do igelitovýho pytlíku
Čili vem si ho s sebou rovnou do tašky, to fakt nezabere žádný místo. A trapný to není, nikdo ti do tašky nevidí.
Osobně jsem se řídila pokyny z porodnice. Navíc mám asi jen oblečení pro sebe a deku do sedačky, dudlík. Pokud tam budu muset zůstat dyl tak předpokládám, že mi někdo něco přiveze a sestry odevzdání. Nějak nemám chuť řešit a plasit. Ono se to nějak samo udělá podle situace.
Já měla celkově jen kosmetiku, dva ručníky, dvě pyžama, pantofle, takový ty děsný síťovaný kalhotky, knížku, dudlík a oblečení pro mimčo na cestu domů - dupačky, teplej overal a čepici (porodnice teda měla plenky a oblečení během hospitalizace k dispozici), když bude vše ok budeš tam 3 dny, hrozně sem se smála, když sem viděla, jak vedle na pokoj parkovali pani s obrovskym cestovnim kufrem
Mě se to vešlo do malý sportovní tašky a velký kabelky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vsude ctu o pripravene tasce, kterou mi ma dovezt manzel pri ceste z porodnice domu. A tak se chci zeptat, co jste tam jako mely? Kdyz vsechno oblečeni na miminko je tak malicke a pojedeme autem asi 10min domu. Manzel prijede s autosedackou a fusakem. Uz ted vim, ze miminko bude male a tak nepotrebuju ruzne velikosti. Je to trapne uz mu tech par kousku vzit rovnou do porodnice, aby v tom jel domu? Mam prakticky jen 2 vetsi tašky, 1 použiju pro me a 2.pro syna, ve které si povezu pleny, kosmetiku a pak chteji nejakou cepicku a ponozky. Takze bych do ni vzala i obleceni nazpet?
Můj muž není dement, takže jsme doma pro mimino nic připravené neměla a stačilo mu říct, že má dítěti dovézt body, dupačky, kabátek, čepičku.
Bral toho nakonec víc (od každé věci ve dvou velikostech), protože se nám narodilo podměrečný dítě a neměli jsme ani jeden odhad, jestli se dítě ještě nacp do hadrů pro nedonošence, nebo mu bude stačit 56.
A vezl oblečení pro mně včetně bot, protože to bral po příjmu domů. nacpal to všechno tuším do jedné velké igelitky.
Na druhé dítě jsem mu řekla, ať doveze ty dupačky, co měl první, čepičku takovou a makovou, body a kabátek nejmenší, co vyhrabe, a ten chlupatý overal. protože už jsem to měla v oku, do čeho se mi dítě vleze a v čem bude nejmín plavat.
Nicméně me zapomněl přivézt boty, tak jsem k autu šla za deště v pantoflích. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.