Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Necítí se sám? Mně hrabe na mateřské a občas si také nahlas povídám, ne že bych říkala buhví co, ale přemýšlím nahlas a občas si něco pochválím. Myslím si, že kdyby byl psychicky nemocný, povídal by si sám se sebou i před vámi, protože by si to neuvědomoval. Přítel si v garáži nahlas nadává když mu něco nejde…je to normální.
Dělám to taky, já si nejlíp pokecám sama se sebou
jinak jsem vcelku normální
. Jsem introvert, tak možná proto ![]()
Možná to dělal vždycky, jen se „míň hlídá“. Moje mamka to taky s věkem dělá víc. Já to dělám taky
odjakživa (je mi 30). Jsem družný člověk, řekla bych extrovert a komunikaci potřebuju. Chlap mě už několikrát „nachytal“ a dává mi to pěkně sežrat
Nejlíp si pokecám sama v autě
Řekla bych, že blázen nejsem.
Jednou mi kamarádka říká: „tak jsem tam jeli“ a já na to, že je jela sama, ne? A ona, že nerada řídí a bojí se, tak si v autě povídá ![]()
Ptát se ho nebudu, je mi to blbý
. Tak doufám, že to je tedy normální, ale před tím to nedělal. Je možné, že se cítí sám, hodně pracuje a přes týden je většinou doma sám, ale vůbec mi to k němu nesedí. Zvlášť k chlapovi mi to nesedí a už vůbec ne k tátovi ![]()
@Anonymní píše:
Ptát se ho nebudu, je mi to blbý. Tak doufám, že to je tedy normální, ale před tím to nedělal. Je možné, že se cítí sám, hodně pracuje a přes týden je většinou doma sám, ale vůbec mi to k němu nesedí. Zvlášť k chlapovi mi to nesedí a už vůbec ne k tátovi
a co takhle tatínka s někým seznámit? třeba je fakt osamělý…
Me hrabe doma, tak si potichu povidam jen v hlave a resim co udelat, co musim udelat, co zitra, co k obedu… Ted uz si povidam se psem a s miminem bohuzel bez odezvy.
Ale neresila bych to, dokud si vy mate o cem povidat, reaguje, trefi domu, mluvi o realnych vecech tak si myslim ze pohoda. A zije s nekym? Ma psa? Neni moc sam?
@Temaho píše:
Dělám to taky, já si nejlíp pokecám sama se sebou![]()
jinak jsem vcelku normální
. Jsem introvert, tak možná proto
@Makronka222 žije s mamkou, ale ta je přes týden v Praze pracovně a o víkendu spolu moc času taky netrávěj, mamka je akční a táta je rád doma nebo chodí sám na túry. Bydlíme s nim my s přítelem, ale máme udělaný podkroví, takže s tátou čas netrávíme, ale asi za nim budu chodit častěji si povídat. Milenku by nechtěl a na zvířecí chlupy má alergii, takže zvíře mít taky nemůže ![]()
@Anonymní píše:
@Makronka222 žije s mamkou, ale ta je přes týden v Praze pracovně a o víkendu spolu moc času taky netrávěj, mamka je akční a táta je rád doma nebo chodí sám na túry. Bydlíme s nim my s přítelem, ale máme udělaný podkroví, takže s tátou čas netrávíme, ale asi za nim budu chodit častěji si povídat. Milenku by nechtěl a na zvířecí chlupy má alergii, takže zvíře mít taky nemůže
a promluvit s mamkou?
@Anonymní píše:
@Makronka222 žije s mamkou, ale ta je přes týden v Praze pracovně a o víkendu spolu moc času taky netrávěj, mamka je akční a táta je rád doma nebo chodí sám na túry. Bydlíme s nim my s přítelem, ale máme udělaný podkroví, takže s tátou čas netrávíme, ale asi za nim budu chodit častěji si povídat. Milenku by nechtěl a na zvířecí chlupy má alergii, takže zvíře mít taky nemůže
@Anna766 táta je docela samotář, takže si myslím, že se mu nestýská, naopak je někdy rád, že má svůj klid, o víkendu si s mamkou povídá, zajdou i na večeři. Přes týden si taky volají každý den. Ale asi to tedy možná bude tím, že je často sám. Každopádně mi to k němu stejně vůbec nesedí, ale tak doufám, že to je normální a nebude se to nějak stupňovat.
@Anonymní píše:
Ptát se ho nebudu, je mi to blbý. Tak doufám, že to je tedy normální, ale před tím to nedělal. Je možné, že se cítí sám, hodně pracuje a přes týden je většinou doma sám, ale vůbec mi to k němu nesedí. Zvlášť k chlapovi mi to nesedí a už vůbec ne k tátovi
To nee, taky bych se ho neptala. Ale holt s tím, jestli je to táta a nebo chlap, to nesouvisí, byť Tvé pocity chápu.
Jo, jsem extrovert, ale jinak - nemít chlupáče, tak jsem asi někdy podobná.
Co ti už si vše vyslechli! http://smileys.cz/…ys-cz-2s.gif
@Anonymní píše:
@Anna766 táta je docela samotář, takže si myslím, že se mu nestýská, naopak je někdy rád, že má svůj klid, o víkendu si s mamkou povídá, zajdou i na večeři. Přes týden si taky volají každý den. Ale asi to tedy možná bude tím, že je často sám. Každopádně mi to k němu stejně vůbec nesedí, ale tak doufám, že to je normální a nebude se to nějak stupňovat.
neboj, to není o žádné „nenormálnosti“,prý JE to normální. I když na mou babičku, která to dělala běžně, jsem jako mlaďoška taky koukala divně.
Ne, není to nic zvláštního, koukni.
Jojoo, jsem teď sama, ale i kdybych nebyla, s chlupáči já „kecala“ vždy.
A s těmi postavami v TV..jéé, kdybys mě slyšela třeba při Výměně manželek..! ![]()
http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/…g-prozradil/
Ahoj, potřebovala bych poradit, co to může znamenat. Já vím, že každý si občas povídá sám pro sebe, taky si občas něco řeknu, postěžuju si, ale tohle je jiný. Posledních pár měsíců pozoruju, že si táta povídá nebo spíš šeptá sám pro sebe, jak kdyby tam někoho měl a vyprávěl mu něco. Před náma to nedělá, ale když je sám, tak pokaždý. Když mám pootevřený dveře od pokoje a nemám puštěnou televizi, tak to slyším. Zní to, jak kdyby si někomu stěžoval a vyprávěl různě, co se stalo a i jak kdyby odpovídal někomu druhýmu na otázky. Docela mám z toho strach, zní jak blázen. Ale před náma nic neobvyklýho nedělá, to si jen občas postěžuje sám pro sebe, když mu něco nejde na počítači nebo tak. Tátovi je 52, takže se mi nezdá, že by to bylo stářím.