Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím všechny. Otec mé 5leté dcerky, který s námi nežije od jejích 3 let, však potřebuje znát nezaujatý názor okolního světa. Před Vánocemi se nám se současným manželem, který se o nás s láskou a maximální péčí stará, narodil synek. Dcerka začala říkat manželovi najednou Táto… Několikrát jsme se bavili, že tatínka má pravého a jen jednoho a manžel je jen náhradním tatínkem, kterému říkala jménem. Přesto si trvá na svém a i přes několikrát řešenou nelibost otce nadále manželovi táto říká, protože sama chce… Mám jí to zakazovat??? ![]()
Já bych to určitě nezakazovala. Původní tatínek bude muset skousnout, že tatínek je ten, kdo se stará…
Nech ji, moje neteř má biol. tátu+jméno a tátu+jméno, co s nimi žije. Pořádek v tom má. Tvému muži nebo ex to vadí? Přijde mi horší, kdyby na ni někdo vyjel, že to není táta…
Přesně tak, ten který se stará, vychovává, miluje a živí je táta! Moje 16ti letá dcera, když mluví o svém biologickém otci, tak používá jeho křestní jméno. Když mluví s ním, tak tedy asi ne.
nase puvodni maminka nemuze skousnout ze synek rika maminko me… myslite ze se s tim srovna?
![]()
@Otazníková Nezakazuj, ona sama přece ví, jak to doopravdy je a přece se tak rozhodla. Ono je pro ní těžký, když sourozenec má svýho tátu doma a ona je teď vlastně „vyčleněná“. Složené rodiny jsou pro děti tvrdý oříšek, děti potřebujou, aby byly v rodině spravedlivé poměry, nejen materiálně, ale i pocitově, duševně. Tak má v tomhle aspoň takovou berličku - jako haló, já k vám taky patřím, já mám v téhle rodině taky mámu a tátu.
@Otazníková nechala bych to, pokud to dělá sama. Ale zároveň vysvětlila, že má tátu pravého..
@Otazníková
asi chapu, ze se to biol.otci nelibi, tobe by taky vadilo, ze jine rika mami, ale nechala bych ji byt, at oslovuje jak chce.
Holka to přesně jako ta tvoje udělala taky tak, když se narodil kluk, začala sama říkat táto mému muži, do té doby mu říkala jménem. Má v tom pořádek a sama navrhla, že když se doma budeme bavit o jejím vlastním otci, tak že o něm budeme mluvit jménem, aby se to nepletlo. Když jsou oni spolu říká mu taky tati. Neřeším to, protože sama vím, že jsem jí nikdy nic nenařizovala a ona ví kdo je její otec.
@Blankaspl píše:
Já bych to určitě nezakazovala. Původní tatínek bude muset skousnout, že tatínek je ten, kdo se stará…
tak tak. Být táta znamená víc než zplodit.
@Otazníková Urcite bych nezakazovala, tata neni ten, co splodil ale co vychvava, vlastni zkusenost ja svemu pravemu biologickemu otci ani tato rict nedokazu ikdyz nam nic zleho neudelal, ale proste me vychoval nekdo jiny a to je pro me tata, takze za me nezakazovat. Ona si proste sama vybere a pokud jste ji to vysvetlili jak to je a chape to tak si jen proste sama zvolila
@Otazníková chce.byt stejna jako.bracha.tak.taky rika. tata. boji.se.ze ztratite o ni zajem. Ja bych ji nechala
Taky bych nezakazovala, nehledě na to, že možná chce být na stejné úrovni jako syn, pro něj to taky je táta ![]()