Tatarák v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1255
23.1.12 22:27

I já bych si ho dala… Mňam. :mrgreen: Ale tak kdo si počká, ten se dočká. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára1234
24.1.12 01:57

Není zase tak uplně pravda,že v dobré restauraci nemůžeš nic chytit.Taky záleží na původu masa.K výše zmíněným chorobám taky můžete chytit parazity-myslím,že je to tasemnice bezbranná.
Já bych to v těhotenství nejedla.Je jedno,jestli je topinka namazaná málo nebo hodně,stačí sousto.A potratit kvuli jednomu tataráku a kvuli tomu,že si nedokážu nic odepřít,tak to by byla smůla.Ale každý svého štěstí strůjce,že.

• Citovat
  • Upravit
57
24.1.12 07:15

Teladradoro, jsi moc hodná.Určitě si ho už nedám, já ho ani vlastně normálně nejím asi jsem měla zatmění mozku :,( Snad to bude dobré.Hodně zdraví i tobě i tvému děťátku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klara1234
24.1.12 07:47

Nejspis se nic nestane,pravdepodobnost je mala.Ale riziko je.Sirove maso a jeste k tomu sirove vajicko je fakt risk.Tak at ti nic neni.

• Citovat
  • Upravit
7887
24.1.12 13:17

Ja se teda taky premaham, nejhorsi byl zacatek tehotenstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
24.1.12 13:22

Já bych to nehrotila, riziko tu je, ale jak holky psaly pokud to bylo z čerstvého masa v dobré restauraci nebo doma tak by to mělo být ok. Já jsem zas teď ujela a dala si sushi, prostě mi to nedošlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veverka23
25.1.12 13:09

Sója v těhotenství

Ahoj holky, taky znám základní potraviny, kterým se v těhu vyhýbat, ale udělala jsem si k obědu sóju s tim, jak jsem si dala zdravý oběd a pak jsem našla na netu, že v těhu soju také nedoporučují. Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
57
25.1.12 14:03

Ahoj Veverko, asi moc čteme :) , to jsem nikdy neslyšela,taky bych řekla, že je to spíš zdravé. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
29.1.12 20:06

Já pracuju v restauraci a jako těhulka vim, že by se tatarák neměl, ale koukala bys, kolik těhulek si ho klidně dopřává :lol: … Hlavně klid a nestresuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
15.12.16 11:11

@Marben Toto mě uklidnilo, mám totiž chuť na tatarák už dlouho, v pátek si ho asi dám :-) 23 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.21 01:47

Listerioza

Ahoj,
Mám velké obavy, včera na oběd jsem měla pstruha. Ke konci jsem zjistila že nebyl uplně hotový. Mám plašit?? Mám zajít k lékaři? Jsem 35+2tt

• Citovat
  • Upravit
318
14.10.21 09:21

Tyhle diskuze: „Snědla jsem tatarák, dala jsem si cigaretu, snědla jsem to a to a na internetu píšou, že se to nesmí.“ - Pravděpodobně jste úplně v pohodě a to jak se tím stresujete ubližuje škvrněti daleko víc :D

Vykouřit krabičku denně nebo žrát tatarák celý těhoteství po kilech je rizikový. Ale kamenovat se kvůli dvěma topinkám? Buďte v klidu, natáhněte se na gauč, dejte si čaj a těhotenskej vitamín. Možná si dejte dva vitamíny dneska, abyste to vyrovnaly. Ale hlavně buďte v pohodě a v klidu, tím mrněti uděláte nejlépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.7.22 15:31

Tatarak

Ahoj holky, jsem ve 36+6, mám šílenou chuť na tatarak myslíte ze jedna Topinka nebo aspoň dvě sousta by mohli uškodit miminku? Údajně se nesmí ani plodnice sýry což jsem nevěděla a já miluji hermelin a nivu a za 9 měsíců vše v pořádku :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10087
21.7.22 16:56
@nikcama píše:
Ahoj holky, jsem ve 36+6, mám šílenou chuť na tatarak myslíte ze jedna Topinka nebo aspoň dvě sousta by mohli uškodit miminku? Údajně se nesmí ani plodnice sýry což jsem nevěděla a já miluji hermelin a nivu a za 9 měsíců vše v pořádku :srdce: :srdce: :srdce:

Když v tataráku nebude listerie, salmonela, campylobacter nebo toxoplasma, tak neuškodí ani kilo. Když bude, uškodí i jedno sousto. Riziko, že tam něco takového bude, je ale docela malé. Takže záleží jen na tobě, jak k tomu přistoupíš. Někdo to neřeší a dá si, jiná by měla výčitky až do porodu :nevim:
Plísňové sýry z pasterovaného mléka se můžou. Zase je otázka osobní preference, jestli to je nebo není vhodné.

A jinak jo, já si tatarák v těhotenství dala - na toxu jsem byla pozitivní už před těhotenstvím a bakterie jsem „riskla“, protože jsem si ho dala doma z čerstvých surovin, takže to riziko bylo minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.11.25 14:11

@Run tybrďo, jako první těhotenství v roce 2025 se nestačím divit jak matky v mém věku v roce 2012 byli úplně nezodpovědné. No oni takové jsou i dneska. A většinou právě ty které to maj vymodlené a testy si dělali dva týdny před ms. Lol ale jasně že se to nemá přehánět. Ale shusi, tatarák, nedodělaný žloutek, čersvé sýry. To je snad prostě naprosto TABU? Nechápu že z toho má někdo legraci a přitom se na dítě těšil. Šílená nezodpovědnost.
Jasně že vajíčka na měkko nebo sázený ne. Ale dá se to vydržet bože :nevim: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí