Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
I já bych si ho dala… Mňam.
Ale tak kdo si počká, ten se dočká. ![]()
Není zase tak uplně pravda,že v dobré restauraci nemůžeš nic chytit.Taky záleží na původu masa.K výše zmíněným chorobám taky můžete chytit parazity-myslím,že je to tasemnice bezbranná.
Já bych to v těhotenství nejedla.Je jedno,jestli je topinka namazaná málo nebo hodně,stačí sousto.A potratit kvuli jednomu tataráku a kvuli tomu,že si nedokážu nic odepřít,tak to by byla smůla.Ale každý svého štěstí strůjce,že.
Teladradoro, jsi moc hodná.Určitě si ho už nedám, já ho ani vlastně normálně nejím asi jsem měla zatmění mozku
Snad to bude dobré.Hodně zdraví i tobě i tvému děťátku. ![]()
Nejspis se nic nestane,pravdepodobnost je mala.Ale riziko je.Sirove maso a jeste k tomu sirove vajicko je fakt risk.Tak at ti nic neni.
Já bych to nehrotila, riziko tu je, ale jak holky psaly pokud to bylo z čerstvého masa v dobré restauraci nebo doma tak by to mělo být ok. Já jsem zas teď ujela a dala si sushi, prostě mi to nedošlo…
Ahoj holky, taky znám základní potraviny, kterým se v těhu vyhýbat, ale udělala jsem si k obědu sóju s tim, jak jsem si dala zdravý oběd a pak jsem našla na netu, že v těhu soju také nedoporučují. Co si o tom myslíte?
Ahoj Veverko, asi moc čteme
, to jsem nikdy neslyšela,taky bych řekla, že je to spíš zdravé. ![]()
Já pracuju v restauraci a jako těhulka vim, že by se tatarák neměl, ale koukala bys, kolik těhulek si ho klidně dopřává
… Hlavně klid a nestresuj ![]()
@Marben Toto mě uklidnilo, mám totiž chuť na tatarák už dlouho, v pátek si ho asi dám
23 tt
Ahoj,
Mám velké obavy, včera na oběd jsem měla pstruha. Ke konci jsem zjistila že nebyl uplně hotový. Mám plašit?? Mám zajít k lékaři? Jsem 35+2tt
Tyhle diskuze: „Snědla jsem tatarák, dala jsem si cigaretu, snědla jsem to a to a na internetu píšou, že se to nesmí.“ - Pravděpodobně jste úplně v pohodě a to jak se tím stresujete ubližuje škvrněti daleko víc ![]()
Vykouřit krabičku denně nebo žrát tatarák celý těhoteství po kilech je rizikový. Ale kamenovat se kvůli dvěma topinkám? Buďte v klidu, natáhněte se na gauč, dejte si čaj a těhotenskej vitamín. Možná si dejte dva vitamíny dneska, abyste to vyrovnaly. Ale hlavně buďte v pohodě a v klidu, tím mrněti uděláte nejlépe ![]()
Ahoj holky, jsem ve 36+6, mám šílenou chuť na tatarak myslíte ze jedna Topinka nebo aspoň dvě sousta by mohli uškodit miminku? Údajně se nesmí ani plodnice sýry což jsem nevěděla a já miluji hermelin a nivu a za 9 měsíců vše v pořádku
![]()
@nikcama píše:
Ahoj holky, jsem ve 36+6, mám šílenou chuť na tatarak myslíte ze jedna Topinka nebo aspoň dvě sousta by mohli uškodit miminku? Údajně se nesmí ani plodnice sýry což jsem nevěděla a já miluji hermelin a nivu a za 9 měsíců vše v pořádku![]()
![]()
Když v tataráku nebude listerie, salmonela, campylobacter nebo toxoplasma, tak neuškodí ani kilo. Když bude, uškodí i jedno sousto. Riziko, že tam něco takového bude, je ale docela malé. Takže záleží jen na tobě, jak k tomu přistoupíš. Někdo to neřeší a dá si, jiná by měla výčitky až do porodu ![]()
Plísňové sýry z pasterovaného mléka se můžou. Zase je otázka osobní preference, jestli to je nebo není vhodné.
A jinak jo, já si tatarák v těhotenství dala - na toxu jsem byla pozitivní už před těhotenstvím a bakterie jsem „riskla“, protože jsem si ho dala doma z čerstvých surovin, takže to riziko bylo minimální.
@Run tybrďo, jako první těhotenství v roce 2025 se nestačím divit jak matky v mém věku v roce 2012 byli úplně nezodpovědné. No oni takové jsou i dneska. A většinou právě ty které to maj vymodlené a testy si dělali dva týdny před ms. Lol ale jasně že se to nemá přehánět. Ale shusi, tatarák, nedodělaný žloutek, čersvé sýry. To je snad prostě naprosto TABU? Nechápu že z toho má někdo legraci a přitom se na dítě těšil. Šílená nezodpovědnost.
Jasně že vajíčka na měkko nebo sázený ne. Ale dá se to vydržet bože
![]()