Tatarák v těhotenství

57
23.1.12 19:06

Tatarák v těhotenství

Ahoj těhulky,
ráda pročítam tyto diskuse a jsem vždy o něco moudřejší.Mám dotaz jse v 15tt a v sobotu jsem si dala tatarák/2topinky/.Nějak jsem si to neuvědomila.Teď mám výčitky zda nemohu ublížit miminku 8o Na netu jsem přečetla pár článků a dost jsem se vyděsila co vše by se mohlo stát.Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
23.1.12 19:11

Zas tatarák.Buď něco chytneš nebo ne.A ve většině případů to projde bez újmy na zdraví.Já měla salmonelu ve 14tt.

• Citovat
  • Upravit
2323
23.1.12 19:13

tatarák jsem jedla celé těhu, vůbec jsem nevěděla, že se to nesmí a mám zdravé miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
23.1.12 19:22

Děkuju moc trochu jsi mě uklidnila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
23.1.12 19:22

ja ho zrala co 14 dni… a fakt ze zrala :lol: :lol: to byla namina ujeta… a damikovi bude zitra 6 MESICU a zadne znamky to na nem nenecalo :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
23.1.12 19:25

U tepelně neupraveného masa je nemalé riziko přenosu toxoplazmózy, listeriózy, salmonelózy… A nemusí se jíst po kilech, stačí jeden kousek. U těhotných je toto riziko znatelně větší než u zdravé populace. Samozřejmě, že se většinou nestane vůbec nic, ale je to čistě otázka vlastního morálního rozhodnutí, jestli to kdo riskovat chce nebo nechce a jak by se k tomu stavěl, kdyby k nákaze opravdu došlo (a že k ní občas dojde) :nevim:
Ono těch natvrdo zakázaných potravin zase tolik není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
23.1.12 19:39
ugluk píše:
U tepelně neupraveného masa je nemalé riziko přenosu toxoplazmózy, listeriózy, salmonelózy… A nemusí se jíst po kilech, stačí jeden kousek. U těhotných je toto riziko znatelně větší než u zdravé populace. Samozřejmě, že se většinou nestane vůbec nic, ale je to čistě otázka vlastního morálního rozhodnutí, jestli to kdo riskovat chce nebo nechce a jak by se k tomu stavěl, kdyby k nákaze opravdu došlo (a že k ní občas dojde) :nevim:
Ono těch natvrdo zakázaných potravin zase tolik není.

souhlas, ja bych do toho nesla, na to mam svoje deti moc rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
23.1.12 19:44

Teď už bych do toho taky nešla, bohužel jsem netušila,že je to tak nebezpečné :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.1.12 20:10

jo, jo zase tatarák… :mrgreen: taky už jsem o něm zakládala diskuzi, takže zdravím :mavam: pokud to bylo z kvalitního čerstvého masa, tak se myslím nemusíš zas tak moc bát! To by si nesměla jíst ani nic z vajec, kdyby byly náhodou špatně upravený…atd.. nic se nemá přehánět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
23.1.12 20:31

No tak já trpim tatarák miluju ale nedám si ho . Počkám až porodim a pak se přežeru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
23.1.12 20:35
ugluk píše:
Ono těch natvrdo zakázaných potravin zase tolik není.

za mě taky souhlas, já bych do toho nešla ani za nic. Tatarák miluju a s těžkým srdcem jsem si ho prostě odepřela :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
23.1.12 20:39

Já měla tatarák hned na začátku těhotenství, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. A na Silvestra jsem si dala jednu topinku slabě namazanou tatarákem. Ale je fakt, že jsem si to pak vyčítala. :think: No, znovu to ale raději pokoušet nebudu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
23.1.12 21:34

Tatarak miluji, ale v tehu si ho nedam… az pozdeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
23.1.12 22:13

Kočulíno,
neboj se, jestli to bylo v dobré restauraci, nebo někde, kde to dobře znáš, tak je pravděpodobnost chycení něčeho mooooc malá :hug: :hug: :hug: . Já tatarák ZBOŽŇUJUUUUU :jazyk: (chi, zrovna dneska jsme ho měli k večeři :mrgreen: :mrgreen: :palec: ). Měla jsem ho v těhu, když jsem ještě nevěděla, že těhu jsem - na narozeninové večeři a hned jsem ho pak v té restauraci vyzvracela :lol: :lol: :mrgreen: . V těhu jsem si párkrát pak ještě občas „kousla“ od manžela…a věděla jsem, že bych neměla, tak jsem to zkoušela vydržet, takže opravdu jen malinko…ale i tak bych mohla něco chytnout…no…prostě tak…neměla bys, je to samozřejmě riziko, ale pravděpodobnost nákazy je taky malinká, pokud je to z opravdu ověřeného zdroje. Takže…zkus vydržet :kytka: . Jo, a nemyslete si, že si pak budete po porodu dávat tatarákové orgie, to budete zase kojit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (já kojim taky pořád, už 16měsíců :P , tataráčka si dávám jen občas a i tak mám z kousnutí kousku topinky s tataráčkem pořád výčitky kvůli malé, u sestřenky v restauraci,kde ví, že kojím, tak mi dělá jen z nej masa…ale člověk stejně neví, vajíčka a i tak maso :zed: …holt nám držím palce, aby se nic nestalo :andel: . Uf…měly bychom to vydržet, ale když tataráček je taaaaaaak úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasnej :dance: :dance: :dance: …vždyť víme, že ;) .

Neboj, s největší pravděpodobností se nemůže nic stát a pro svůj klid to po zbytek těhu neriskuj :*

Hodně štěstí a zdravé, krásné miminko Ti přeju :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
23.1.12 22:15

Teladradoro, teda delat mi chute takhle pozde vecer, ani nevis jak bych si tataracek dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky