Příliš malý gestační váček

755
23.1.12 17:39

Příliš malý gestační váček ... ?

Holky dneska jsem byla u doktora na kontrolu, jsem od poslední MS 7.týden, tedy 5+2tt. Na ultrazvuku byl gestační váček jen 7,5mm, doktor říkal, že má být tak 20mm. Co to může znamenat? Nabral mi krev, zítra bude výsledek a jestli nebude odpovídat ani hladina HCG tak jdu ve středu ležet do nemocnice :,( Máte některá takovou zkušenost? Hrozí potrat nebo mě budou v nemocnici nějak vyživovat nebo co? Žádné komplikace jinak nemám, jen na začátku mě dost bolelo bříško, ale už to přešlo. Mám strach, moc jsme si mimi přáli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
23.1.12 17:42

Může to znamenat to, že ovu byla později a pak plod nemuže odpovídat jejich standartním propočtum.

Může to znamenat i tu horší variantu zamlklého těhu, ale to se prostě vyživovat ničím nedá. Ale nechápu, proč bys měla v nemocnici ležet. Pokud se plod nebude vyvíjet a nebude sedět ani hladina hcg (čímž bych se po jedenom odběru moc neřídila) se dělá revize nebo počkáš, jestli si tělo neporadí samo.

• Citovat
  • Upravit
Izz
23.1.12 17:44

Já šla na utz údajně v 8tt a doktorka mi řekla, že je to 5+4tt, gestační váček byl, v něm 2mm základ plodu…ale ten váček byl fakt velikej oproti miminu…ale ve zprávě nemám, jak byl velkej

• Citovat
  • Upravit
755
23.1.12 17:50

Ale teď už bylo měla být vidět srdeční činnost ne? A o tom mi vůbec nic neřekl, kdyby srdíčko nebilo a jednalo se o zamlklé těhu, tak by mi to rovnou řekl ne? Myslíte, že není ještě nic ztraceno? Je šance, že to drobek dožene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
23.1.12 17:52

No srdeční činnost :mrgreen: já nevim, moje doktorka byla ráda, že tu 2mm změť buněk našla. Srdíčko až za 2 nebo 3 týdny.
Buď trpělivá. Já teda neočekávám zázraky. Zázračně rychlý bude moje dítě u porodu a po porodu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.12 18:19

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale nechci zatím komunikovat, že jsem těhu… Byla jsem u Dr. taky přesně 5+2, taky tam skoro nic nebylo vidět. Šla jsem tam i proto, že mě ukrutně bolela záda v kříži. Za týden ko, už tam něco bylo, dokonce i náznak srdíčka, ale pořád malé (menší než podle PM). Ale aspoň se vyloučilo mimoděložní. Ko teď ve čtvrtek po dvou týdnech, to budu 8+3, tak snad už to prcek dohnal. Minulé těhu jsem to měla podobně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.12 18:21

Tím jsem chtěla říct, že vydrž, prostě na tom začátku je to občas na dlouhé lokte a nikde není přesně napsáno, že cyklus je stejný (takže jsi mohla otěhotnět i později).

• Citovat
  • Upravit
68930
23.1.12 18:21

V 5+2 teda srdíčko rozhodně nečekej :-) Pokud nevíš na den přesně, kdy jsi ovulovala, tak se tím nijak neznepokojuj. Já to věděla (těhotenství po IVF) a stejně byl v 5+4 gestační váček o téměř týden mladší bez jediného náznaku embrya, na dalších utz už bylo embryo vždy o pár dnů napřed. Takhle na začátku to lítá všemi směry a měření je krajně nepřesné, jediné podstatné je, aby byl znatelný posun mezi jednotlivými ultrazvuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
23.1.12 18:37

Hlavně klid a věř miminku:D Pokud je vše o.k. tak může být jen mladší. To se stává. A pokud nee, tak stejně mu dej šanci. Doktor v tuto chvíli nemůže ani tušit, zda je zamlklé nebo nee. A jestli ti můžu doporučit, z vlastní zkušenosti, tak jdi nejdříve za týden znovu. Chodila jsem co 4 dny a byl to ještě větší stres. U nás to tedy nakonec nedopadlo, ale to už je jiné téma. Ty buď v klidu. Může být prostě mladší:D Přeji ti aby bylo vše o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
23.1.12 18:45

od poslední MS 7 týdnů a podle utz 5+2? pokud je velikost plodu 7,2mm měla by být srdeční akce jinak se bohužel jedná o zamlklý potrat, tak doufam, že tě to nepotká, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.1.12 18:46

srdecni cinnost jeste ani nahodou…na to si zvou cca v osmem tydnu zkontrolovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
23.1.12 18:47

srdeční akce MUSÍ být u 6mm velkého embrya, týdny jsou jedno, proto má někdo srdíčko v 6. týdnu a někdo až v 8. týdnu, to jen pro upřesnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
23.1.12 18:53

já měla taky malý gest.váček v 6tt a miminko na nás vykouklo až v 9tt i se srdíčkem, v 8tt byl vidět váček s miminkem a plodovým vejcem bez srdeční akce, nakonec bylo vše v pořádku a dneska už mám doma 3.měsíčního klučíka, přeju ať je vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
23.1.12 19:00

Jenomže tady není řeč o embryu, ale jen o gestačním váčku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.1.12 19:05

Tak z toho srdíčka jsem teď teda jelen :) Děkuji moc holky za podporu, rozhodně nebudu ztrácet naděje na to, že to drobeček ještě dožene :srdce: Tu ovulku jsme ale myslím trefili, měřila jsem teplotu a vždy jsem ji měla 14den. Jsou to ale nervy do zítřka… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí