Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky a prosím o radu. Je nám přesně rok a rozhodli jsme se nechat naočkovat TBC,ale tak nějak sem si asi spletla očkovací schéma a myslela si, že 4. dávka Hexy je až v roce a půl. Kdy se tedy 4. dávka Hexy očkuje? Stihneme to po očkování TBC. Moc děkuji za info.
A do kdy se to musí naočkovat? Po TBC se asi musí nějakou dobu tak 2 měsíce počkat, ne? Jinak díky
nám dr. říkala, že 4. dávka hexy na roce.
Nám je 11 měsíců a taky máme na plánu TBC (kdyby nechytil od naší starší kašel, tak už v pátek dostal píchanec
) a doktorka nijak neprotestovala.
Co jsem si teda zjišťovala, tak po TBC se má s dalším očkováním čekat 12 týdnů.
To vůbec nevím jak to je. Hodně je to ale u nás i individuální, podle zdraví dítka. My byli naprosto v pořádku, tak jsme to měli rychle za sebou. Ale třeba zase spalničky s velmi silnou reakcí, tak podruhé ani nejsme ještě ve 2,5 letech naočkovaní, je lepší prý počkat…Asi nejlepší info budeš mít od své doktorky.
No kdybych já blbec chvilku počkala a nechala nejdřív píchnout tu hexu, tak bych nic neřešila. Teď řešim to, jestli se to očkování po TBC stihne zahojit a budeme tu 4. dávku moc dát. Co by se stalo, kdyby se ta hexa píchla, kdyby to nebylo ještěúplně ok? No jdeme na roční prohlídku, tak se mudry zeptám, doufám, že mně moc nevynadá:-)
Ahoj, me dve dr.rekly ze 4.hexa staci do 18.mesice veku, kvuli nemocem, jsme taky odsouvali a pichnou ji synovi az ted a bude mu 17,5 mesice ![]()
údajně se zvýší riziko, že ten pupínek po TBC bude zlobit… hnisat atd.
Já myslím, že to máš jedno. Když teď koukám do očkovacího kalendáře, tak by 4. dávka hexy měla být píchnutá do 18. měsíce věku ![]()
No tak uvidíme. Snad u nás hojení po TBC proběhne nějak normálně, i když co jsem četla v diskusích, někdy se to prý hodně protáhne. Díky moc holky ra rady a info.
taky jsem zvědavá, jak dlouho nás to bude trápit.
Dcerce to ještě píchali v porodnici a dobrý. Podle instrukcí jsem to jen omývala vodou, nic jiného a za chvíli to bylo pryč ![]()
Ještě jedna otázka, jak dlouho se u vašich dítek hojilo to očkování po TBC?
Nám to dělali týden po narození.Stroupek byl asi týden, jinak bez problémů.
ono to asi 3 týdny trvalo, než se pupínek vůbec objevil, pak byl pryč během týdne-dvou.