Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, syn 14,5 měsíců má za sebou 2 očkování hexou. První měl v roce, pak za 10 dnů antibiotika, pak zas za 3 týdny další očkování. Od toho druhého očkování pozoruji, že se změnil, je uplakanější, má hořší oční kontakt, přestal slabikovat......teď sice zase začal po 3 týdnech dělat paci, jak jsem veliký, prosím atd, ale ta řeč a veselost nic.....mám z toho hrozné obavy.
Dneska jsem mluvila s MUDr. z očkovacího centra z Prahy a ta mi tvrdí, že to nemůže být v souvislosti. že ho mám pozorovat a tenhle stav může klidně i 3 měsíce trvat než se to vrátí zpátky, ale já mám strach, že se něco rozjelo.....
Jinak syn neukazuje ve smyslu sdílení, ale to nedělal ani předtím
Díky za jakékoliv info
ahoj, náš syn se takto povahově změnil po prvním očkování Priorixem, trvalo to víc jak měsíc než se dal zase zpátky dohromady
ted za měsíc nás čeká přeočkování a už z toho mám hrůzu co bude
Tak nás za 14 dní také čeká Priorix a mám z toho strach,nejradši bych mu ho nedala,jenže to by mě tady na vesnici ukamenovali ![]()
Ahoj, zkušenost dík Bohu nemám, pokud by stav přetrvával nechala bych se objednat na neurologii ![]()
dari74 píše:
Tak nás za 14 dní také čeká Priorix a mám z toho strach,nejradši bych mu ho nedala,jenže to by mě tady na vesnici ukamenovali
Vesnice potom doma to tvoje dítě mít nebude… ![]()
Seso v téhle diskuzi jsme to taky probíraly-mrkni:
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Teda tam se to týkalo 3měsíčního dítka, ale zakladatelka té diskuze to taky pozorovala de facto od očkování........
Já mám navlas stejnou zkušenost-s tím rozdílem, že u nás to bylo hned po první dávce-jako by nám někdo dal cizí dítě.....a je fakt, že mě na to upozornila moje mamča-nikdy by mě samotnou nenapadlo to dávat do souvislostí ![]()
Příspěvek upraven 09.02.12 v 14:32
Nám se tohle stalo u Lucky po očku MMR, přestala úplně jíst, byla taková apatická, bez zájmu. Srovnalo se to, ale párměsíců to trvalo a některý jídla nejí doteď. U Eli máme MMR posunutý kvůli ekzému a taky proto, že má často rýmu. Asi jí dám až na podzim, naše Mudra s tím naštěstí problém nemá.
MMR je hrozny svinstvo, u nas nastesti byla jen reakce ten 10. den a pak dobry, ale premyslim, ze tu druhou davku nedam…
u dalsiho to budu urcite odkladat co to půjde.
ja myslim, ze je bohuzel mozna i zmena chovani, jsou i daleko vaznejsi pripady, tim nechci nikoho strasit. Skoda ze o tom doktori moc neinformuji.
peggy.sl píše:Ted nějak nechápu,asi si sedím na vedenídari74 píše:Vesnice potom doma to tvoje dítě mít nebude…
Tak nás za 14 dní také čeká Priorix a mám z toho strach,nejradši bych mu ho nedala,jenže to by mě tady na vesnici ukamenovali
dari74 píše:peggy.sl píše:Ted nějak nechápu,asi si sedím na vedenídari74 píše:Vesnice potom doma to tvoje dítě mít nebude…
no ze nebude muset resit pripadnou reakci na ockovani (u nas treba teploty, neuveritelnej prujem, kdy behem hodiny zlikvidovala 5 nahradnich oblecku a velky plac)
jestli si nejsi jista, zkus aspon odkladat, vymluvit se muzes na nemoc.
Jo tak,no já to zatím uhrála kvůli ekzému a ted jdem na 18 měsíční kontrolu,tak nevím jestli jí ještě ukecám.
dari74 píše:
myslis,kdyby nedej boze ,melo tve dite jakekoli nasledky po ockovani,ze Ti vesnice pomuze ?? ![]()
je to snad tve dite a tvoje zodpovednost,ne ??? ![]()
tohle vazne nechapu
dari74 píše:
lekarka je povinna mlcet,tim padem,kdyz kdokoli bude vet,ze jsi neockovala znamena to ze porusila lekarske tajemstvi a v tom pripade bych na ni odala oznameni
No to je jasný,že mi nikdo nepomůže. Ale je tu jen jedna doktorka a sestra a obě tu i bydlí,takže s tou mlčenlivostí si nejsem tak jistá. A měnit doktorku by se mi zrovna nechtělo.