Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
peggy.sl píše:verenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
MMR je riziko? No vám nevímMalý neměl žádnou reakci
to je dle pohledu na věc, riziko máš i v tom , že tě na ulici srazí auto. A přesto po ulici půjdeš
škoda že jsem zapomněla kde jsem četla o mutování bakterií a virů kvůli neproočkovanosti
tak si můžeme obě vybrat ![]()
verenika píše:peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
to je dle pohledu na věc, riziko máš i v tom , že tě na ulici srazí auto. A přesto po ulici půjdeš
škoda že jsem zapomněla kde jsem četla o mutování bakterií a virů kvůli neproočkovanosti
To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!! ![]()
peggy.sl píše:verenika píše:To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!!peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
Už ne? Máš nějaký nový informace? ![]()
verenika píše:peggy.sl píše:Už ne? Máš nějaký nový informace?verenika píše:To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!!peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
Nikdy povinné nebylo, takže žádné nové informace nepotřebuji.. ![]()
sice je to Blesk, ale: http://prozeny.blesk.cz/…-varuje.html
a o mutaci kvuli neproockovanosti bych si opravdu rada precetla
(pokud je vetsina populace ockovana- a ja nejsem a priori proti ockovani, ale rada mam kontrolu nad svym zdravim a zdravim svych deti- tak tu nemoc prece nemuzou dostat, ne?
o delce trvani „ochrany“ jednotlivych ockovani by se taky dalo polemizovat
)
peggy.sl píše:verenika píše:Nikdy povinné nebylo, takže žádné nové informace nepotřebuji..peggy.sl píše:Už ne? Máš nějaký nový informace?verenika píše:To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!!peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
pozor, to neni pravda, je to upraveno zakonem, dalsi vec je vymahatelnost ockovani ![]()
Zuziky píše:
sice je to Blesk, ale: http://prozeny.blesk.cz/…-varuje.htmla o mutaci kvuli neproockovanosti bych si opravdu rada precetla(pokud je vetsina populace ockovana- a ja nejsem a priori proti ockovani, ale rada mam kontrolu nad svym zdravim a zdravim svych deti- tak tu nemoc prece nemuzou dostat, ne?
o delce trvani „ochrany“ jednotlivych ockovani by se taky dalo polemizovat
)
Proč by jaky nemohly dostat tvoje děti nemoc vůči které nejsou naočkované? Teď ti trochu nerozumím
Když ten daný patogen zmutuje do formy dosud neznalé tak může nakazit všechny
Tvé tělo není imunní kvůli všemu, nesnažím se tady tvrdit, že se naočkovaný člověk danou nemocí nenakzí, ale sníží se tím to riziko…
Je mi líto všech kteří měli reakci a nebo dokonce trvalé následky, ale nemoc propuknutá po očkování mohla v člověku už dlouhou dobu být a očkování/oslabení jedince to mohlo spustit. Ne že očkování přímo zapříčiní tu danou nemoc…Například epilepsie má mnoho faktoru ke spuštění ![]()
Zuziky píše:peggy.sl píše:pozor, to neni pravda, je to upraveno zakonem, dalsi vec je vymahatelnost ockovaniverenika píše:Nikdy povinné nebylo, takže žádné nové informace nepotřebuji..peggy.sl píše:Už ne? Máš nějaký nový informace?verenika píše:To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!!peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
Přímo očkování je upraveno pouze vyhláškou, takže vymahatelnost je nulová! Jsem toho jasným důkazem.. ![]()
peggy.sl píše:verenika píše:Nikdy povinné nebylo, takže žádné nové informace nepotřebuji..peggy.sl píše:Už ne? Máš nějaký nový informace?verenika píše:To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!!peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
tomu přeci sama nevěříš ![]()
vereniko, ja to myslela tak, ze ockovani lide tu nemoc nedostanou (jakoze tomu sama neverim, ale to je jedno
)
jen by me zajimalo, jak by mel ten patogen mutovat na zaklade neockovani??? to prece nema duvod se dal „vyvijet“, ne? kdyby mutoval kvuli ockovani, tak tomu rozumim…
a znovu- nejsem proti ockovani- ale proc proboha cpat do mrnat tolik svinstva naraz? proc to neposunout na pozdeji? ![]()
Ráda bych kecala v mém oblíbeném tématu, ale musím do práce
![]()
Peggy- sand jindy ![]()
peggy, no, on to upravuje predevsim Zakon o ochrane verejneho zdravi, ale je fakt, ze tam je, ze za ockovani jsou zodpovedna zdravotnicka zarizeni
, kdybychom se ridili vyhlaskou, tak podle ni neockovani je prestupek
verenika píše:peggy.sl píše:tomu přeci sama nevěříšverenika píše:Nikdy povinné nebylo, takže žádné nové informace nepotřebuji..peggy.sl píše:Už ne? Máš nějaký nový informace?verenika píše:To je fakt, ještě, že máme možnost volby a že očkování není povinné!!peggy.sl píše:tak si můžeme obě vybratverenika píše:No vidíš! A já jsem zase četla spoustu článků o zmutování virů a bakterií právě kvůli očkování. Jednoho násilně potlačíš a vyskytne se jiný…peggy.sl píše:verenika píše:MMR je velké riziko!
Tomu věřím na sto procent! Mám na to právníky, ty přece nekecaj… ![]()
Zuziky píše:
peggy, no, on to upravuje predevsim Zakon o ochrane verejneho zdravi, ale je fakt, ze tam je, ze za ockovani jsou zodpovedna zdravotnicka zarizeni, kdybychom se ridili vyhlaskou, tak podle ni neockovani je prestupek
Dokud nebude za očkování stát zodpovědný a nebude ručit za případné následky, tak očkovat nebudu a hotovo! a může na to být zákonů klidně deset… ![]()
Zuziky píše:
vereniko, ja to myslela tak, ze ockovani lide tu nemoc nedostanou (jakoze tomu sama neverim, ale to je jedno)
jen by me zajimalo, jak by mel ten patogen mutovat na zaklade neockovani??? to prece nema duvod se dal „vyvijet“, ne? kdyby mutoval kvuli ockovani, tak tomu rozumim…
a znovu- nejsem proti ockovani- ale proc proboha cpat do mrnat tolik svinstva naraz? proc to neposunout na pozdeji?
U virů třeba to může být tak, že mutace vznikne celkem náhodně s určitou pravděpodobností tehdy, když má virus možnost množit se. Důvodem je to, že proteiny, které zajišťují replikaci virové nukleové kyseliny, udělají občas chybu, kterou neumí opravit. takže pokud má virus možnost množit se (třeba v důsledku poklesu proočkovanosti) k jeho změně dojít může.