Tchán a jeho pes

Anonymní
1.9.13 11:07

Tchán a jeho pes

Ahoj ráda bych si nechala poradit… anonym z důvodu rodiny

Tchán má dva ovčáky, když měl prvního cvičil ho, jezdil na cvičáky, věnoval se mu i doma po celé dny, pes s ním spal v obýváku a když pominu to, že ho koupal jen z donucení tchýně tak přípravou jeho večeře (strouháním mrkvičky, masíčko, pokapat citronem, vše nej nej nej) tak to bylo jako vlastně jeho dítě. Pes je moc hodný, ALE.. Asi před rokem domů přitáhl štěně, doma bylo veselo jelikož dalšího ovčáka do baráku ani náhodou :cert: Postavil kotec a pes je venku, jenže ten pes má ohromné energie, je za mě nezvladatelný, utíká, rve se s druhým psem jelikož ten pochopitelně žárlí a mě přijde, že tchán to nezvládá. Mladší pes má 37kg, kousl souseda do ruky když tam naběhl a soused otáčel seno, vysvětlení tchána? Viděl, že má něco v ruce a myslel si, že by mu ublížil :pocitac: Soused to neřešil… Pak se chytl se starším psem zakousl se do něj tak, že ho vůbec nechtěl pustit tchán mě co dělat aby je od sebe odtrhl a nakonec musel mladšího psa odškrtit :roll: No a dnes ráno? Tchýně šla dát kozám s kůzlaty vodu, pes jí porazil vlítl dovnitř a potrhal nám jedno kůzle :,( Uvidíme jak to dopadne, ale asi se bude muset zabít… Jsem hrozně naštvaná… Jednou ten pes vyjel po malé (2roky) chytl jí za tričko a schodil jí na zem :cert: S tchánem jsem se pohádala a on mi ještě tvrdil, že to by pes neudělal 8o :pocitac: Bydlíme všichni v jednom domě, a já už ze psa mám opravdu strach, tchán si do tohohle nenechá kecat, psi mu stále utíkají k sousedním čubám kdyby ten pes někomu ublížil byl by akorát velkej průser, ale tchán si nic takového nepřipouští není s ním vůbec rozumná řeč… Všichni jsou na něj naštvaní a on se ještě tváří jak kdyby jsme ublížili my jemu… Budeme se stěhovat, ale ne dřív jak za dva roky až budeme mít dostavěnej baráček, čekám další dítě a když tchán pustí psa já se bojím jít s dcerou za zahradu na písek :( Vím, že mi tady asi moc neporadíte, ale jsem už vážně tak naštvaná o zbytku rodiny ani nemluvím, ten můj by tátu nejradš přerazil :roll: a tchýně ta už na něj ani radši nemluví :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
1.9.13 11:16

Co to je za rasu ten druhý pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 11:19

@jannina1 Německý ovčák, alespoň to tvrdí tchán… Mě přijde trochu jiný, je vysoký o dost víc než ten první, má delší užší nohy a dost vysoký v kohoutku a to je prý s PP

• Citovat
  • Upravit
7338
1.9.13 11:20
@Anonymní píše:
Ahoj ráda bych si nechala poradit… anonym z důvodu rodinyTchán má dva ovčáky, když měl prvního cvičil ho, jezdil na cvičáky, věnoval se mu i doma po celé dny, pes s ním spal v obýváku a když pominu to, že ho koupal jen z donucení tchýně tak přípravou jeho večeře (strouháním mrkvičky, masíčko, pokapat citronem, vše nej nej nej) tak to bylo jako vlastně jeho dítě. Pes je moc hodný, ALE.. Asi před rokem domů přitáhl štěně, doma bylo veselo jelikož dalšího ovčáka do baráku ani náhodou :cert: Postavil kotec a pes je venku, jenže ten pes má ohromné energie, je za mě nezvladatelný, utíká, rve se s druhým psem jelikož ten pochopitelně žárlí a mě přijde, že tchán to nezvládá. Mladší pes má 37kg, kousl souseda do ruky když tam naběhl a soused otáčel seno, vysvětlení tchána? Viděl, že má něco v ruce a myslel si, že by mu ublížil :pocitac: Soused to neřešil… Pak se chytl se starším psem zakousl se do něj tak, že ho vůbec nechtěl pustit tchán mě co dělat aby je od sebe odtrhl a nakonec musel mladšího psa odškrtit :roll: No a dnes ráno? Tchýně šla dát kozám s kůzlaty vodu, pes jí porazil vlítl dovnitř a potrhal nám jedno kůzle :,( Uvidíme jak to dopadne, ale asi se bude muset zabít… Jsem hrozně naštvaná… Jednou ten pes vyjel po malé (2roky) chytl jí za tričko a schodil jí na zem :cert: S tchánem jsem se pohádala a on mi ještě tvrdil, že to by pes neudělal 8o :pocitac: Bydlíme všichni v jednom domě, a já už ze psa mám opravdu strach, tchán si do tohohle nenechá kecat, psi mu stále utíkají k sousedním čubám kdyby ten pes někomu ublížil byl by akorát velkej průser, ale tchán si nic takového nepřipouští není s ním vůbec rozumná řeč… Všichni jsou na něj naštvaní a on se ještě tváří jak kdyby jsme ublížili my jemu… Budeme se stěhovat, ale ne dřív jak za dva roky až budeme mít dostavěnej baráček, čekám další dítě a když tchán pustí psa já se bojím jít s dcerou za zahradu na písek :( Vím, že mi tady asi moc neporadíte, ale jsem už vážně tak naštvaná o zbytku rodiny ani nemluvím, ten můj by tátu nejradš přerazil :roll: a tchýně ta už na něj ani radši nemluví :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.9.13 11:21

Už to čtu, taky ovčák…Zřejmě ho opravdu tchán nezvládá, pes potřebuje zřejmě pevnou ruku, je zřejmě dominantní…Co poradit? Tady asi řešení není, pokud si tchán sám nepřipustí problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.9.13 11:23
@Anonymní píše:
@jannina1 Německý ovčák, alespoň to tvrdí tchán… Mě přijde trochu jiný, je vysoký o dost víc než ten první, má delší užší nohy a dost vysoký v kohoutku a to je prý s PP

S ovčáky mám celkem dobré zkušenosti, tohle asi bude nějáký dominantní a nepovedený jedinec…pokud nebude převýchova možná, taky bych bohužel radila psa uspat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 11:28
@jannina1 píše:
S ovčáky mám celkem dobré zkušenosti, tohle asi bude nějáký dominantní a nepovedený jedinec…pokud nebude převýchova možná, taky bych bohužel radila psa uspat…

tohle by on nikdy nedovolil… Pes dle mého potřebuje pevnou ruku… problém už nastává ve chvíli kdy tchán začal při důchodu chodit do práce, prvního psa mu vyvenčíme necháme ho proběhnout apod. ale druhého prostě ne. Na to nemám odvahu. A tak je celý den zavřený v kotci a pouští se jen ráno a večer, tím jak je nevylítaný tak je jak poděs, porazí vše kolem čeho proběhne a prvních 15min ani nevnímá, že na něj někdo volá :roll:

• Citovat
  • Upravit
7257
1.9.13 11:33

Jasně je to roční puberťák a je více než důležité s ním pracovat. Pokud je celý den v kotci a i po puštění ho nikdo necvičí je to fakt na nic.Pes je zřejmě dominantní a temperamentní a takový vyžaduje opravdu pevnou ruku. Má z někoho alespoň trochu respekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 11:38

@jannina1 Já bych řekla, že má… Tchán když už ho cvičí on poslechne, přijde, sedne, lehne, zůstane, na vodítku chodí ukázkově, na psy když je na vodítku nevyjíždí ani po lidech prostě jde u nohy a ani necukne :nevim: Hold má prostě chvíle kdy mu šibne a pak fakt netuším co od něj čekat…

Např. Hází se mu klacek, běhá pro něj nosí ho, dovádí a najedou skočí zavrčí, neježí se… Vidí srnu je v čudu poslechne až na bůh ví kolikáté zavolání, vidí sousedovic čubu a je v luftě, nebo mu právě šibne a letí ke kozám, slepicím apod. Když mě chytil malou tak seděl na zahradě šel k ní porazil jí, když jsem jí zvedla a houkla na něj tak se ohnal chytl jí za triko a strhl jí na zem, to jsem začala ječet a tchán si ho zavolal a on přišel..

• Citovat
  • Upravit
becky87
1.9.13 11:44

To je blbe. T ti verim, ze je na nerva. Takoveho psa bych doma nesnesla, odvezla bych ho a rekla, ze se zabehl.

• Citovat
  • Upravit
72725
1.9.13 11:50

Musí se najít odvážlivec, který to napadení nahlásí. Pokud pes napadá druhé a i zvířata, tak by asi letěl na cvičák, pokud by to nezabralo, tak adie. nechápu, že si fakt nepřipustí problém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
1.9.13 12:15
@jannina1 píše:
S ovčáky mám celkem dobré zkušenosti, tohle asi bude nějáký dominantní a nepovedený jedinec…pokud nebude převýchova možná, taky bych bohužel radila psa uspat…

8o 8o 8o uspat a nepovedený… tenhle jedinec je podle všeho perfektní dominantní a temperamentní zvíře ideál pro člověka co chce se psem makat. Chudák pes a okolí to odnáší pes potřebuje zaměstnat - stopy, obran, poslušnost proč se mu tchán nevěnuje? Promluv si s ním..Z jake chs pes je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
1.9.13 12:16
@Anonymní píše:
@jannina1 Já bych řekla, že má… Tchán když už ho cvičí on poslechne, přijde, sedne, lehne, zůstane, na vodítku chodí ukázkově, na psy když je na vodítku nevyjíždí ani po lidech prostě jde u nohy a ani necukne :nevim: Hold má prostě chvíle kdy mu šibne a pak fakt netuším co od něj čekat…Např. Hází se mu klacek, běhá pro něj nosí ho, dovádí a najedou skočí zavrčí, neježí se… Vidí srnu je v čudu poslechne až na bůh ví kolikáté zavolání, vidí sousedovic čubu a je v luftě, nebo mu právě šibne a letí ke kozám, slepicím apod. Když mě chytil malou tak seděl na zahradě šel k ní porazil jí, když jsem jí zvedla a houkla na něj tak se ohnal chytl jí za triko a strhl jí na zem, to jsem začala ječet a tchán si ho zavolal a on přišel..

Tak v tuhle chvíly bych ho zabila. Psa, ne tchána, protože za to by jsi šla sedět :cert: :cert: Máme vlčáka, je cvičený, poslušný, ale kdyby mu mělo někdy rupnout a šel mi po dítěti, má to spočítaný. No hele, buď urachleně najít někoho, kdo poradí co s ním, nebo ho odvézta nechat utratit, tchánovi klidně říct, že utek. jak jde o děti neznám bratra a tohle je to nejhorší, pes zavřenej v kotci :cert: :cert: kotce by měli snad zakázat, to přeci nejde, aby byl furt zavřenej, pak je jasný, že je takovej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
1.9.13 12:17

NO není pes pouze na zharadu a na válení se - kort pokud je z pracovního chovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.9.13 13:04

Pokud je tchán trochu normální.. tak se sním zkus domluvit na nějakých pravidlech pouštění..
Například on bude pouštět psa ven, hrát se sním cvičit a ty právě třeba doma vaříš- třeba kdy víš, že ven nechodíte a pak opačně domluvit se, že třeba chceš jít ven s kolkou ve 2 h třeba do 4 hodin..
Je to sice naprd, ale lepší takto než se nějak dohadovat a stjně nevyhraješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný