Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kacatko1986 No, ve zkratce: můj syn mýmu taťkovi lhal, ten ho sprdl a manželův otec mýmu synovi řekl, že nevadí, že lhal, že on taky lhával, že si z mýho taťky nemá nic dělat, že má ještě jeho apod…
@Anonymní píše:
Potřebuji se vypovídat, protože mě tchán dnes neskutečně vytočil… Máme dvě děti, dvojčata, nyní na prázdninách u mých rodičů… Dnes nastala taková situace, že syn kopal do uvolněné kachličky a ona se rozbila… To by nebyl až tak problém, jako to, že lhal, že do té kachličky nekopal… To taťku naštvalo a asi ho víc sprdl, já se nedivím, také nemám ráda lhaní… No, jenže asi brzy potom volal tchán dceři, která se zmínila a on hned vzápětí volal synovi, který mu samozřejmě neřekl, že lhal, takže z toho vyplynulo, že sprda dostal kvůli kachličce… A tchán do syna začal hustit, nic si z toho nedělej, já bych se nezlobil, nevšímej si ho, máš mě, už se na tebe těším. Pak se ptal, co budou dělat odpoledne, tak syn, že se pojedou koupat a tchán, jestli tam bude i děda a syn, že jo a tchán zas, to je blbý, co? Atak… Syn měl hovor nahlas, takže rodiče vše slyšeli… No, byla jsem slušně naštvaná… Tak jsem volala manželovi, ať otcovi vysvětlí, že to bylo kvůli lhaní atak…No, asi mu to řekl, protože mi pak mamka řekla, že synovi tchán psal, že nevadí, že lhal, že je to normální, že on taky lhal a takový kecy… Manžel to už řešit nechce, ale mě nepřijde normální, aby tchán syna naváděl ke lhaní… Jako jasný, každý jsme pravděpodobně lhali, ale nebudu to vykládat malýmu dítěti a říkat, že to je normální
…
Syn mě taky neposlouchá a teď si tak říkám, že pravděpodobně tchán podrývá i moji autoritu, protože syn je jeho „zlatíčko“ a má v něm oporu… Jenže manžel proti tchánovi nepůjde, maminku už nemá… Většinou vychovávám já, manžel se přidá, až když já něco řeknu třeba pětkrát, ale že by sám, to ne…
Děkuji
Musim ocitovat, treba se v tom nekdo vyzna
Takže jde o to, že děda ( je fuk že které strany) nutí vnuka lhát a bere to jako normální věc. Jako že lhát se může, zapírat taky a kdo říká opak je nepřítel? No, velice výchovné.
Jak moc je to dítě ovlivnitelné?
děda je sám jsem pochopila, nu tak se vzhlidnul
@Atisia No, ne že by ho nutil lhát, ale když se na lež přišlo, tak to bagatelizoval… No, jak říkáš, lhát se může a kdo za lež pokárá, je nepřítel… Ano, děda je sám… A dítě bohužel zrovna od tchána ovlivnitelný je, protože už moc dobře pochopil, že má u něj zastání… Proto jsem i psala, že mám podezření, že podobně vystupuje, když něco zakážu, nepovolím já…
A děda nelže? Nemůžete proti němu něco říct. Ne nic velkýho jen tak aby se chytil na nos.
Důrazně bych tchána požádala, ať neučí naše děti lhát. Tečka.
Ja myslim, ze to vsichni hrozne hrotite…
No tak rozbil kachlicku a protoze se bal, tak zalhal. Kdybyste mu v klidu vysvetlili, ze se to nema, ani rozbijeni ani kopani tak by to bylo asi lepsi. A kdyz uz bych musela, tak bych tchanovi volala sama a neresila pres manzela.
Ale jinak mi to cele prijde jako z Pratel..
But they don’t know that we know they know😂
@Lojzísek No jo, jenže to by musel manžel a ten se se svým otcem dohadovat nebude… V neděli ho možná uvidím (máme jet pro tchána na chalupu), přemýšlela jsem, že nepojedu, ale možná na první návštěvu po tomto incidentu dohlédnu, abych případně zasáhla…
@Anonymní píše:
@Lojzísek No jo, jenže to by musel manžel a ten se se svým otcem dohadovat nebude… V neděli ho možná uvidím (máme jet pro tchána na chalupu), přemýšlela jsem, že nepojedu, ale možná na první návštěvu po tomto incidentu dohlédnu, abych případně zasáhla…
No ja pochopila, ze o lhani psal tchan manzelovi, ne ze rikal synovi, at lze
@Anonymní píše:
Proč by musel manžel? Je to sice dost nepříjemné, ale v tomto případě bych si s ním promluvila já. Nejen kvůli lhaní, ale i kvůli navádění proti ostatním členům rodiny („pojede i děda, to je blbý“ apod.).
Ale on by to nikdo nehrotil, kdyby tchán synovi neříkal jaký je chudáček, že lhát se může atak…
Jinak samozřejmě syn v devíti letech ví, že se věci nerozbíjí a nekope se do nich…
No, od jisté doby s tchánem věci, které jsou takové ožehavé neřeším a nechávám na manželovi… A mimochodem, než jsem zavolala manželovi, tak už byl informován od tchána…
@vokishka Nee, mýmu synovi napsal, že nevadí, že lhal, že on lhal taky atak…
@Kacatko1986 píše:
Sorry, desna slatanina a nedava to vubec hlavu ani patu
no já to pochopila
,nevím co nechápeš
Potřebuji se vypovídat, protože mě tchán dnes neskutečně vytočil… Máme dvě děti, dvojčata, nyní na prázdninách u mých rodičů… Dnes nastala taková situace, že syn kopal do uvolněné kachličky a ona se rozbila… To by nebyl až tak problém, jako to, že lhal, že do té kachličky nekopal… To taťku naštvalo a asi ho víc sprdl, já se nedivím, také nemám ráda lhaní… No, jenže asi brzy potom volal tchán dceři, která se zmínila a on hned vzápětí volal synovi, který mu samozřejmě neřekl, že lhal, takže z toho vyplynulo, že sprda dostal kvůli kachličce… A tchán do syna začal hustit, nic si z toho nedělej, já bych se nezlobil, nevšímej si ho, máš mě, už se na tebe těším. Pak se ptal, co budou dělat odpoledne, tak syn, že se pojedou koupat a tchán, jestli tam bude i děda a syn, že jo a tchán zas, to je blbý, co? Atak… Syn měl hovor nahlas, takže rodiče vše slyšeli… No, byla jsem slušně naštvaná… Tak jsem volala manželovi, ať otcovi vysvětlí, že to bylo kvůli lhaní atak…
No, asi mu to řekl, protože mi pak mamka řekla, že synovi tchán psal, že nevadí, že lhal, že je to normální, že on taky lhal a takový kecy… Manžel to už řešit nechce, ale mě nepřijde normální, aby tchán syna naváděl ke lhaní… Jako jasný, každý jsme pravděpodobně lhali, ale nebudu to vykládat malýmu dítěti a říkat, že to je normální
…
Syn mě taky neposlouchá a teď si tak říkám, že pravděpodobně tchán podrývá i moji autoritu, protože syn je jeho „zlatíčko“ a má v něm oporu… Jenže manžel proti tchánovi nepůjde, maminku už nemá… Většinou vychovávám já, manžel se přidá, až když já něco řeknu třeba pětkrát, ale že by sám, to ne…
Děkuji