Tchýně a syn

Anonymní
29.8.22 01:11

Tchýně a syn

Ahoj, vyskytl se u nás takový problém. Mám úžasného manžela, ale opravdu nevím, či je to zásluha protože jeho rodičů fakt ne. Abych začla od začátku tak můj muž se svým rodičům narodil, když bylo jeho matce 17 a otci 18. Ze začátku ho odložili u babičky (matka mého tchána) kvůli škole, ale tu stejně ani jeden nedodělali a v roce si manžela vzali. Jenže se starali stylem, že se vlastně nestarali. Nechávali manžela samotného doma, což si on nepamatuje, ale vykládala nám to jeho babička. Prý ho nechali v roce a půl doma a šli někde pít. Plačícího manžela pak objevila sousedka, která volala babičce :zed: manželova první vzpomínka, kdy se vzbudil v noci a byl sám, je prý z doby, kdy mu byly 3 roky. Usnul v posteli s matkou a když se vzbudil, měl vedle sebe akorát medvěda a doma nikdo nebyl. Až na chodbě bytu ho potom objevila jiná sousedka, která si ho vzala k sobě. Jako malého ho taky tahali po zakouřených pajzlech, kde s ním byli i do rána a on tam spal. Jednou s ním dokonce jeli pod stan na zahradu, kterou vlastnila druhá rodina s kterou jeli. (Klasická zahrádka, kde je jen zahradní domek na nářadí+ v té době kadibudka a nic víc) Manžel v té době měl prý asi 6 a děti druhé rodiny taky 6 a starší asi 11.. děcka uložili dřív a ještě se venku bavili a popijeli. Pak se zvedli s tím, že jim je zima a zavolali si taxi na hotel. Všechny 3 děti tam tehdy nechali a vrátili se pro ně az před obědem..V pubertě se manžel taky léčil u psychiatra a sebepoškozoval se. Když bylo me tchýni 41 narodila se jim ještě dcera, která má aktuálně 7 let. Tchýně veřejně přiznává, že si dceru pořídila, jen aby mohla být 4 roky doma a nemusela pracovat. Její životní styl se ale nezměnil a holka je z mého pohledu upřímně chudák. Tchýně nevaří, takže holku nacpava různými sladkostmi, fastfoody, instantními jídly atd. Ve svých 7 mi letech má dost silnou nadváhu. Často taky zůstává sama doma i přes noc, nebo ji po nocích někde tahají. Tchýně doma nedělá vůbec nic a dokonce po ní její dcera uklízí. (vysává, skládá všechno nádobí do myčky, vykládá myčku, utírá prach, chodí venčit psa atd. Věší a skládá prádlo…) Určitě ne v přiměřené míře dětem jejího věku, ale dělá to pořád, tchýně se opravdu ani nehne… Dokonce chodí do obchodu pro menší nákupy, ale bydlí v dost frekventovaném městě… Taky nám manželova sestra říkala, že ji minulý víkend mamka nechala doma samou a šla s kamarádkou pryč. Ná hlídání ji prý nechala ještě ročního chlapečka své kamarádky. (Uspala ho a tvrdila, že bude spát celou noc… Celou noc prý spal, ale i tak mi to nepřijde normálni) minule nám řekla, že ji mamka bere z pokladničy peníze. před létem jsme ji kupovali celý nový šatník, protože všechno oblečení a boty měla už malé…Prakticky bychom s tchánovci přerušili kontakt úplně, ale neudělali jsme to právě kvůli manželove sestry. Vezmeme si jí občas na víkend, vezmeme ji na výlet. Ale hlavní problém je, že máme dvouletého syna. Tchýně nám vyčítá, že ho nevida a když se tam stavíme, tak se na něj ani nekoukne. No ale v pátek nás kontaktovala nějaká právnička s tím, že zastupuje tchýni a že se chcou rozumě domluvit, jinak dají k soudu určení styku s naším synem. :zed: na ničem se s tou ženskou domlouvat nehodlám a nestojím o to. Bohužel se bojím, že by to u soudu bylo naše tvrzení proti jejímu. Žádné svědky na tohle nemáme. (Babička i sousedka už tady nejsou) malý se s tchýni popravdě vážně nestýká. Vždy jen manžel napíše, že vezmeme jeho sestru tam a tam, tchýně odepíše že ok a manžel ji jen vyzvedne. Našeho syna viděla za 2 roky asi jen 6× a to vždycky při max hodinové návštěvě, kdy si ho ani nevšimla, ale s rychlostí komentovala vše, co děláme blbě a jak to dělala ona. Pozvali jsme ji na oslavu prvních narozenin, kde došla v 10 večer, místo ve 3 odpoledne, kdy uz syn spal a většina hostů odešla, a těch pár co zbyli už taky bylo na odchodu.. Synovi k narozeninám přinesla čokoládu tofiffe a kaktus 🌵 a zas šla.. :zed: :zed: :zed: (doteď nevím, jestli to udělala schválně, nebo je jen tak bl.ba.) Jsem na ní vážně alergická a vadí mi na ní úplně vše :lol: na osobní hygienu taky moc nedbá, vždycky co jsem ji viděla smrděla cigaretama a potem, z pusy ji táhlo na kilometr, ušmudlana, mastné vlasy, no prostě děsbaba… Tak by mě zajímalo, jestli má nějakou šanci u soudu?
Samozřejmě vím, že někdo určitě napíše, že bychom měli řešit i sestru manžela :palec: ale fakt mě nenapadá jak, protože mám pocit, že bychom tím holčičce jen ublížili. Když je u nás na víkend od pátku do neděle tak už v sobotu večer se ptá, kdy pojede za maminkou, že se jí stýská. V neděli je na ní úplně natěšena..

Příspěvek upraven 29.08.22 v 01:29

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
110
29.8.22 01:17

Je mi z toho smutno jak to čtu. Bohužel neporadím, jen jsem chtěla poslat podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
29.8.22 05:53

To je smutny :,(

• Citovat
  • Upravit
141
29.8.22 07:05

Muzete si napr. take najit pravnika, at tchyni napise dopis, ze se chcete rozumne domluvit ohledne manzelovy sestry, jinak ji udate na OSPOD a u soudu budete zadat svereni manzelovy sestry do pece z duvodu zanedbavani. Smysl to dava asi podobny, jako to co sdelil jeji pravnik vam. A mohlo by ji to odradit…
Samozrejme by bylo lepsi se domluvit normalne lidsky, slusne, jak se slusi na rodinu, ale podle toho co popisujes to s touhle pani asi nepujde. I kdyz ji pozvete na synovy narozeniny, tak vlastne nedorazi a pak chce davat k soudu, aby se s nim mohla stykat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.8.22 07:08

A tchán je jaký? píšeš tu jen o tchýni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.8.22 07:10

Udala bych ji na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
29.8.22 07:10

To je strasny 8o Nicmene od tchyne pekna hloupost, ktera se muze otocit proti ni. Nejprve bych si s ni promluvila, vysvětlila ze to bude trvat dlouho a bude ji to stat plno penez, a ze budeme nuceni obratit se na ospod kvuli podezreni o zanedbani pece o manzelovu sestru.
Pokud by doslo na soud, budete vypovidat, rekla bych tam co jsi psala tady-manzela od utleho veku nechavala doma samotneho, s jeji dcerou se situace opakuje, neni to zodpovedna osoba, ktera by se umela postarat o dite, neni vzorem pro dite vzhledem k tomu jak se chova i jak o sebe nedba. Pokud by soud rozhodl a urcil styk, treba placnu na 3 hod tydne v jeden den od do, tak ona by si musela vyzvedavat vnuka na cas a vracet ho presne na cas-myslim ze tato osoba toho neni dlouhodobe schopna, takze klid. A na ospodu mi kdysi rekli, ze pokud si dite rodic dlouhodobe nevyzvedava, tak na nej po nekolika marnych pokusech uz nemusi deti cekat a muzou si udelat jiny program. Samozrejme VSE dokumentovat pred i po prip. soudu.
Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
29.8.22 07:17

Pokud se ona vytasila s právníkem, našla bych si právníka i já a vše s ním konzultovala.
Jak v tom má už právníka, na hrdinku bych si nehrála, ale nechala si též odborně poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.8.22 07:25

Svědka výchovy máte, její sestru a možná by se vám podařilo dohledat i ty děti, které byly také pod stanem a rodiče šli na hotel. Tím bych začala. Probrala bych s mužem možnost vzít si sestru do péče, zeptala bych se i jí a sehnala bych práníka, který by zvládal řešit jak případný odpor tchýně při řešení sestry a zvládal by řešit i vaše dítě tak, aby prostě taková osoba na něj neměla právo. Dítě má právo na babičku, ale ne na takovou, která ho třeba nechá samotného a půjde chlastat. Stejně tak se dělá někdy věrohodnost výpovědi(většinou v případě vyšetřování policie, ale viděla jsem i soukromé osoby, které se zaměřují na polygraf, tak si to zkuste zaplatit a ať tam jde manžel a sestra).V případě sestry bych zkusila vyřídit předběžné opatření, aby do soudu mohla být u vás a pak by vám snad byla svěřena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
29.8.22 07:28
@Anonymní píše:
Ahoj, vyskytl se u nás takový problém. Mám úžasného manžela, ale opravdu nevím, či je to zásluha protože jeho rodičů fakt ne. Abych začla od začátku tak můj muž se svým rodičům narodil, když bylo jeho matce 17 a otci 18. Ze začátku ho odložili u babičky (matka mého tchána) kvůli škole, ale tu stejně ani jeden nedodělali a v roce si manžela vzali. Jenže se starali stylem, že se vlastně nestarali. Nechávali manžela samotného doma, což si on nepamatuje, ale vykládala nám to jeho babička. Prý ho nechali v roce a půl doma a šli někde pít. Plačícího manžela pak objevila sousedka, která volala babičce :zed: manželova první vzpomínka, kdy se vzbudil v noci a byl sám, je prý z doby, kdy mu byly 3 roky. Usnul v posteli s matkou a když se vzbudil, měl vedle sebe akorát medvěda a doma nikdo nebyl. Až na chodbě bytu ho potom objevila jiná sousedka, která si ho vzala k sobě. Jako malého ho taky tahali po zakouřených pajzlech, kde s ním byli i do rána a on tam spal. Jednou s ním dokonce jeli pod stan na zahradu, kterou vlastnila druhá rodina s kterou jeli. (Klasická zahrádka, kde je jen zahradní domek na nářadí+ v té době kadibudka a nic víc) Manžel v té době měl prý asi 6 a děti druhé rodiny taky 6 a starší asi 11.. děcka uložili dřív a ještě se venku bavili a popijeli. Pak se zvedli s tím, že jim je zima a zavolali si taxi na hotel. Všechny 3 děti tam tehdy nechali a vrátili se pro ně az před obědem..V pubertě se manžel taky léčil u psychiatra a sebepoškozoval se. Když bylo me tchýni 41 narodila se jim ještě dcera, která má aktuálně 7 let. Tchýně veřejně přiznává, že si dceru pořídila, jen aby mohla být 4 roky doma a nemusela pracovat. Její životní styl se ale nezměnil a holka je z mého pohledu upřímně chudák. Tchýně nevaří, takže holku nacpava různými sladkostmi, fastfoody, instantními jídly atd. Ve svých 7 mi letech má dost silnou nadváhu. Často taky zůstává sama doma i přes noc, nebo ji po nocích někde tahají. Tchýně doma nedělá vůbec nic a dokonce po ní její dcera uklízí. (vysává, skládá všechno nádobí do myčky, vykládá myčku, utírá prach, chodí venčit psa atd. Věší a skládá prádlo…) Určitě ne v přiměřené míře dětem jejího věku, ale dělá to pořád, tchýně se opravdu ani nehne… Dokonce chodí do obchodu pro menší nákupy, ale bydlí v dost frekventovaném městě… Taky nám manželova sestra říkala, že ji minulý víkend mamka nechala doma samou a šla s kamarádkou pryč. Ná hlídání ji prý nechala ještě ročního chlapečka své kamarádky. (Uspala ho a tvrdila, že bude spát celou noc… Celou noc prý spal, ale i tak mi to nepřijde normálni) minule nám řekla, že ji mamka bere z pokladničy peníze. před létem jsme ji kupovali celý nový šatník, protože všechno oblečení a boty měla už malé…Prakticky bychom s tchánovci přerušili kontakt úplně, ale neudělali jsme to právě kvůli manželove sestry. Vezmeme si jí občas na víkend, vezmeme ji na výlet. Ale hlavní problém je, že máme dvouletého syna. Tchýně nám vyčítá, že ho nevida a když se tam stavíme, tak se na něj ani nekoukne. No ale v pátek nás kontaktovala nějaká právnička s tím, že zastupuje tchýni a že se chcou rozumě domluvit, jinak dají k soudu určení styku s naším synem. :zed: na ničem se s tou ženskou domlouvat nehodlám a nestojím o to. Bohužel se bojím, že by to u soudu bylo naše tvrzení proti jejímu. Žádné svědky na tohle nemáme. (Babička i sousedka už tady nejsou) malý se s tchýni popravdě vážně nestýká. Vždy jen manžel napíše, že vezmeme jeho sestru tam a tam, tchýně odepíše že ok a manžel ji jen vyzvedne. Našeho syna viděla za 2 roky asi jen 6× a to vždycky při max hodinové návštěvě, kdy si ho ani nevšimla, ale s rychlostí komentovala vše, co děláme blbě a jak to dělala ona. Pozvali jsme ji na oslavu prvních narozenin, kde došla v 10 večer, místo ve 3 odpoledne, kdy uz syn spal a většina hostů odešla, a těch pár co zbyli už taky bylo na odchodu.. Synovi k narozeninám přinesla čokoládu tofiffe a kaktus 🌵 a zas šla.. :zed: :zed: :zed: (doteď nevím, jestli to udělala schválně, nebo je jen tak bl.ba.) Jsem na ní vážně alergická a vadí mi na ní úplně vše :lol: na osobní hygienu taky moc nedbá, vždycky co jsem ji viděla smrděla cigaretama a potem, z pusy ji táhlo na kilometr, ušmudlana, mastné vlasy, no prostě děsbaba… Tak by mě zajímalo, jestli má nějakou šanci u soudu?
Samozřejmě vím, že někdo určitě napíše, že bychom měli řešit i sestru manžela :palec: ale fakt mě nenapadá jak, protože mám pocit, že bychom tím holčičce jen ublížili. Když je u nás na víkend od pátku do neděle tak už v sobotu večer se ptá, kdy pojede za maminkou, že se jí stýská. V neděli je na ní úplně natěšena..Příspěvek upraven 29.08.22 v 01:29
  • Citovat
  • Upravit
895
29.8.22 12:25

Ať se klidně soudí, vy ji ale ve styku nebráníte (kvůli manželovy sestry), může za vnukem jezdit? To, že pouští svou dceru jen s tvým manželem a sama se nepřidá, je asi její rozhodnutí…nebo ji někdo drží pistol u hlavy? Jak píšeš, sama očividně nemá o vnuka zájem a celý ten příběh je nějaký divný (resp. ona), to si myslí, že ji dají vnouče co 14dní od pá do ne a ještě během týdne třeba na 2 dny? Vždyť už tady byla spousta takových příběhů a v novinách taky, viz:

https://advokatnidenik.cz/…yk-s-rodici/

Hlavně ten odstavec rozsah styku dalších příbuzných s dítětem nemůže být rozsáhlejší či postaven na roveň styku rodičů s dítětem, zejména nepřejí-li si to rodiče, jejichž stanovisko za normálních okolností musí být zohledněno. by si měla tchýně přečíst.
A dále taky odstavec ohledně Listiny a jejich základní právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do rodinného života podle čl. 10 odst. 2 Listiny. (sice v tomto konkrétním případu byli prarodiče už od 2 měsíců dítěte v úzkém kontaktu, tak si na něj udělali vazbu, což ale není případ tvé tchýně)

a rada na závěr: raději vol sms a emailovou nebo jinou korespondenční komunikaci, ať máš důkaz (pokud jste opravdu ve styku nebránili) než telefon…ale klidně ať se soudí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
29.8.22 12:40

Holka bude mít životní trauma stejně, jako ho měl tvůj manžel… Říkám celkem často, že bohužel existují ženy, které matkami být Nikdy neměly.
Radit je těžké, je nutno opatřovat důkazy, schovávat sms o kontaktu, pokud by došlo na soud, tak by bylo fajn opatřit si svědectví nějaké její sousedky (nejlépe dvou), která potvrdí tenhle životní styl.
Prarodiče ( a dokonce i cizí, ale citově blízké osoby) mají skutečně právo na styk s dítětem přímo z občanského zákoníku, ale soud musí vzít v úvahu všechny okolnosti, tu je důležité např. předložit lék. zprávu o sebepoškozování manžela (pokud tam bude uvedeno, že důvodem je matka a špatné dětství)
Jinak smutné je, že opravdu tyhle děti své maminky milují a Ospod by sice mohl udělat na váš popud kontrolu či dohled, ale pokud má holka kde spát, chodí řádně do školy a má co jíst (a není v ohrožení zdraví/života), tak ji nikdo neodebere a akorát tím podnětem ještě vyhrotíte už tak špatné rodinné vztahy :(
v řízení před soudem ohledně vašeho syna by ale dohled Ospodu sehrál hodně důležitou roli ve váš prospěch, protože by bylo jasné, že se nejedná o „klasickou babičku“
ona teď chodí do práce? nějaká její kolegyně by ve váš prospěch ohledně ní nesvědčila?
(případně třídní učitelka? ta to musí vidět v celé kráse denně..)
Držím vám palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
30.8.22 07:23

Já myslím, že to nepodá k soudu. Upozornila bych ji, že pokud bude soud, bude se probírat především její životní styl. Soud (pokud bude) bude respektovat názor rodičů. Pokud na to dojde, vemte si právníka. Buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 10:24

Nebudu lhát, ukápl mi slza při čtení. Nemám žádnou radu, vůbec netuším jak bych postupovala ale posílám ti zakladatelko podporu! ty a tvůj manžel máte můj obdiv. Přeji Vám hodně sil a úspěchu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1575
1.9.22 14:09

To je smutné čtení… :(
Ale pro objektivní názor by bylo fajn slyšet i vyjádření druhé strany :nevim:..sama píšeš, že už jsi na ni alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová