Tchýně nacionalistka

Anonymní
3.4.11 20:28

tchýne nacionalistka

dobrý deň.
Dnes ma poctila svokra svojou návštevou. Bola som sama doma, pretože moj manžel pomáha u nich na stavbe.
Rozhovor o ničom sa náhle zvrtol, keď prišlo na tému náboženstvo. Totižto, ja som povodom Slovenka, žijeme s manželom v ČR, jeho rodičia sú potomci prisťahovalcov (zámerne nepíšem odkial nech to niekto nevypatra)a narodili sa v ČR (= manželovi rodičia sa už narodili v ČR). Celá jeho rodina sú ateisti, ale mojho manžela udajne pokrstil farár „ich“ povodnej cirkvi doma, o čom nemáme žiadny doklad. ja som katolíčka. Podotýkam, že nikto z ich rodiny nemá žiadne povedomie ani prehlad o náboženstve. PRoste na mna tchýnka vybalila, že si predstavuje, že naše dieťa( som v 24. týždni) bude pokrstené v ich cirkvi. na moju otázku že z akého dovod mi odpovedala, že ak sa raz rozhodneme žiť v krajine ich predkov, mohlo by byť velký problém keby bolo dieťa katolík. samozrejme, sa nikam sťahovať nemienime,daná krajina je členom eu, a proste sa mi ani ďalej celý ten nonsens nechce rozpisovať. to by bolo ešte slabé kafe. Potom sa ma opýtala, akej národnosti bude tvoje dieťa? dúfam, že bude po nás xy,lebo jak mu vysvetlíme, že je čech alebo slovák?? ja jej hovorím, že moje dieť bude mať občianstvo čr, lebo sa tu narodí a tu žijeme a pracujeme. národnosť by som najradšej neuvádzala žiadnu, nechám na dieťati kým sa bude cítiť.
no tak to ste mali počuť ten nářez čo mi dala..že: tak mi povedz, čo to dieťa bude mať po otcovi?? ja jej hovorím, krv a meno. opýtala som sa jej, či jej tak moc záleží na nejakej kolonke čo tam bude vyplnené. a ona že áno, je to velmi podstatné do života. tak chápete to??? ona sama vyrastala v čr celý život, keď ide na 10 dňovú dovču do štátu jej rodičov je tam považovaná za cudzinku, ani neovláda tú reč, a mne bude rozkazovať, akú národnosŤ a náboženstvo mám dieťati dať.. :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
ja som ju rázne prerušila a povedala som jej, že to neni jej starosť, že si to vyriešime s manželom sami, a že už sa o tom nemienim nikdy baviť. a ona, že ale okolie to nepochopí..no ja mám z nej nervy v koncoch. Ja to neviem tak dobre a všetko popísať čo mi povedala, mám úplné zatmenie…no každopádne,išli sme potom k nim na stavbu a tam hned hlásila že ma naštvala, ja som manželovi povedala, ano je to pravda, a všetko som pred nou povedala manželovi, ten ju zotrel na dve doby a urazila sa. Povedal jej, že on prdí na nejakú národnost, že tu mu češi hovoria že je xy a keď v krajine xy tak mu tam hovoria že je čech. no urazila sa náramne. zachvílu sme odišli, ale ja si nedokážem predstaviť, že sa na ňu ešte pozriem niekedy. :pocitac: :pocitac: :pocitac: :poblion: :poblion: :poblion: proste jej záleží na blbej kolonke, ak by tam bolo napísané čech alebo slovák, tak chudák dieťa nemá nárok na jej lásku. :pocitac:
sorry za román, ale keď ja mám také nervy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
3.4.11 20:34

Řeči tchýně pouštěj jedním uchem tam a druhým ven. Je mimo realitu ( ve své rodině mám něco podobného) a takovému člověku nic nevysvětlíš.....

Možná ti pomůže (tak jako mně) opakovat si přísloví:„Ani sto těch kteří jen mluví, nepřemůže jednoho, který nemluví a koná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.4.11 20:44

Vetsina tchyni je jiny zivocisny druh, fakt si z ni nic nedelej… a neboj, bohuzel ji ta urazenost nejspis moc dlouho nevydrzi a prijde ti zateplovat zivot dalsimi napady… :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
3.4.11 20:50

Tak ja mam podobnou situaci…Jsem tehotna, manzel je z Egypta, zijeme zde.Nastesti me, ale podobny rozhovor neceka, jelikoz si s jeho rodici nerozumim krome par vet vubec nic :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.11 21:14

ďakujem za podporu, ale veru neviem neviem ako budem reagovať do budúcna na takéto blbé narážky. hrozne ma mrzí že k tomuto muselo prísť, ja sa už na nu nedokážem pozerat tak jak predtym

• Citovat
  • Upravit
3839
3.4.11 21:18

nenervuj se, nedělá to dobře ani normálně, natož v těhotenství… mám několik obdobných zkušeností v rodině i po známých. Prostě jim na podobné hlášky a návrhy, jak bych co měla udělat, s úsměvem řeknu svůj názor s dovětkem, že pokud se jim to nelíbí, budou se s tím muset smířit. Jakmile zjistí, že reaguji bez emocí, tak je nějaké vášně taky honem rychle opustí. Zvlášť ženský mají potřebu vše rozpitvávat, řešit, afektovaně komentovat… takže moje rada: klídek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
3.4.11 21:26

Ateisti zrejme nie su :wink: . To by im tak na pokrsteni dietata az tak nezalezalo. To, ze nemaju povedomie ani prehlad o nabozenstve z nich ateistov este vobec nerobi. (Kolko krestanov a katolikov nema prehlad o svojom nabozenstve a k biblii ani len nepricuchli :wink: ) Ateisti povazuju boha za nadbytocnu hypotezu a taktiez jeho existenciu a nevyznavaju ziadne nabozenstvo. Takze, pokial chcu mat (tvoje) dieta nejakym, akymkolvek aj inym sposobom pokrstene, tak to s ateizmom vobec suvisiet nebude, ale s nejakym ich inym nabozenstvom - to len na margo pojmu ateizmus :wink: .

Samozrejme, ci das dieta pokrstit alebo nie a aku narodnost mu do kolonky zapisete, je na tebe a tvojom manzelovi. Svokre to vadit moze, moze sa citit aj dotknuta a urazena, ale to je asi tak vsetko, co s tym moze urobit. Okolie tak isto. Mna by to teda velmi netrapilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.11 21:36

ďakujem za názor, veľmi dobre chápem význam slova ateista, svokra,jej manžel i deti popierajú jeho existenciu, sú úplne neveriaci (boli komunisti už ich predkovia ktorí sem okrem iného aj kvoli tomu utiekli).
Jej ide čiste o to, že vačšina obyvatelov danej zeme sú toho náboženstva a proste tak bude aj dieťa, pretože po otcovi je tej národnosti a hotovo. boh v tom rolu u nej nehraje. :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
17565
3.4.11 21:37

Je jasne, ze se na ni uz ted nebudes moci podivat jako predtim, kazdy vztah se vyviji, dozvedela ses o ni nektere veci, ktere jsi pred tim nevedela a nejak to musis zpracovat, ted jsi toho plna, od toho mas eMimino, kde te radi vyslechneme a snazime se radit, co to jde :hug: ale ono to casem trochu vybledne, nejak si to sedne… dulezite je, ze vis, ze manzel stoji za tebou, takze cokoli o diteti si rozhodnete jenom sami dva a nikdo jiny vam do toho nebude moci zasahovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
3.4.11 22:12

Zakladatelko, tak pokud v této diskusi zmiňuješ Řeky (taky je mám v širší rodině… :wink: ) tak v roce 1949 sem utíkali opravdu ti hodně fanatičtí..... To by mě nepřekvapovalo. Taky mě nepřekvapí to jejich vnucování (tam vládne „stařešinské“ rozhodování, čili mladí podle nich jsou nesvéprávní) a ani to, že chtějí mít dítě pokřtěné (tam je nepokřtěný, byť komunista, opravdu společensky znemožněný. Takže i tamní komunisti dávají své děti křtít…)

Když budeš chtít tchyni hodně ranit, tak se jí zeptej, proč už se dávno s manželem do Řecka sami neodstěhovali. Důvod je totiž velice prostý - ke komunistům se hlásili obyvatelé nejchudších horských oblastí, tady se naproti tomu i v pohraničí mají opravdu královsky… :pankac:
Ještě bych ti poradil, že pro komunistické emigranty je snad nejhorší nadávkou slovo „rosopondi“ - rudí Pondi. „Pond“ byl příslušník řeckého kmene, který ve starověku zakládal řecká města na tureckém pobřeží. A když je napřed Peršané a pak ve středověku Turci vyhnali zpátky do Řecka, tak tam vytvořili tu nejnižší kastu řecké společnosti. Proto se emigranti při označení „rosopondi“ tolik rozčilují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
3.4.11 22:36
Jura007 píše:
tak v roce 1949 sem utíkali opravdu ti hodně fanatičtí.....tam vládne „stařešinské“ rozhodování, čili mladí podle nich jsou nesvéprávní
:roll: :roll: :roll: Není mi známo ani jedno. Podepsána dcera jednoho z utečenců (btw zapřísáhlého ateisty - pokřtěná jsem v katolické církvi na přání svojí maminky, ovšem ateistka jsem též). Úplné nesmysly.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.11 22:39

jura ty si to trafil na 100%!! :palec: :-P
no odteraz mám už pre ňu novú prezývku Rosopondi :dance:

bohužiaľ, máš pravdu, to zmýšlanie je naozaj dosť fanatické, síce som už celkom imúnna ale toto dnes ma ranilo. Inými slovami mi povedala, že som ako slovenka menejcenná :twisted: ROSOPONDI!!! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
275
3.4.11 22:53

Ateista nerovna sa komunista. Komunista moze byt aj ateista, krestan, katolik moslim, budhista a neviem, co este, ku ktorejkolvek viere sa bude hlasit.

Otazka svetonazoru a vierovyznania sa nemusi nutne zlucovat s politickou prislusnostou. Ja mam ateisticky svetonazor a ku komunistickej strane sa nehlasim a ani nie som jej clenom.

Mne moja svokra (s ktorou si mimochodom velmi dobre vychadzam) oznamila, ze si zela, aby jej vnuca bolo pokrstene, lebo bola aj ona aj jej deti a aj jej vnuca by malo byt. Povedala som jej nie. Ak sa v buducnosti moje dieta samo rozhodne, ze chce byt pokrstene, moze tak urobit a bude to jeho rozhodnutie. Tiez bola za cirkevnu skolu. Znova som bola proti. Proti tomu sa postavil aj manzel, sam cirkevnu skolu navstevoval a menil ich niekolko a tolko sikany a segracie ako tam, nikde inde nezazil. Takze svokra v dobrom planuje a ja to preplanujem podla svojho :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.11 22:59

Ateista nerovna sa komunista. Komunista moze byt aj ateista, krestan, katolik moslim, budhista a neviem, co este, ku ktorejkolvek viere sa bude hlasit.

plne s tým súhlasím, ako som napísala vyššie, v prípade ktorý tu riešim sa jedná o popretie existencie Boha.

zaujímalo by ma, čo tvoja svokra na to, aké ste to mali ďalej keď prišla na to reč?

• Citovat
  • Upravit
23505
3.4.11 23:00

Budu OT, ale ateista = nevěří v Boha. Nějak nechápu, jak komunista může být věřícím v Boha, ať už jakéhokoli :think: Protože prostě tahle ideologie Boha neznává a tvrdí, že není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová