Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jura007 píše:
A proč by komunista nemohl být věřící…? Pokud je to echtovní komunista, tak přece taky věří..... V třídní boj, třídní nenávist - a v Leninovy sebrané spisy.....![]()
![]()
Dobře, věří ve svoji ideologii a věří v to, že Bůh není. Proto nechápu, jak může jít do kostela a modlit se nebo dát pokřtít děti. Jedno vylučuje druhé. To je jako být rasista, nenávidět černochy a nestále to opakujíc vzít si černošku za ženu, mít s ní děti a milovat jí jako člověka. A přitom pořád říkat, že černoši jsou fuj a míň než člověk a že by na to nesáhnul ani lopatou.
Jura007 píše:
janine24: moje nevlastní sestra je provdaná v Řecku, u města Kozani ( v horách u makedonských hranic). Má za manžela taktéž potomka „rosopondů“, usazených v severomoravském pohraničí… Se svým skorošvagrem jsme se těžce neshodli v tak „základní“ věci (pro chlapa), jako je vojna. I když on je specializací dělostřelec jako já. Střílel z amerických houfnic M7 Priest a M109 Paladin (nechápu kde je Řekové vzali), ale goniometrické funkce trojúhelníka jsou mu cizí a nespočítá si ani zvednutí hlavně. O myšlení předchozí generace nemluvím…Stačí to na vysvětlení mého názoru…?
Já to vysvětlovat nepotřebuju, jen jsem chtěla, abys reagoval na Len-til-ku.
ahoj, ďakujem za všetky komentáre. myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že je pokrytecké vodu kázať a víno piť (to k tomu komunizmu a viere).
Inak, s tchýňkou som ešte odvtedy nemala tú česť. Najhoršie je, že som zistila, že naštvaná na ňu už nie som, ale čo je oveľa horšie, ZHNUSILA SA MI ![]()
Anonymní píše:
ahoj, ďakujem za všetky komentáre. myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že je pokrytecké vodu kázať a víno piť (to k tomu komunizmu a viere).Inak, s tchýňkou som ešte odvtedy nemala tú česť. Najhoršie je, že som zistila, že naštvaná na ňu už nie som, ale čo je oveľa horšie, ZHNUSILA SA MI
Chápu tvé roztrpčení, ale podle mě „zhnusení“ není na místě. Je to „starší ročník“, má kořeny z jiného kulturního prostředí (byť se narodila tady), je zatížena jinými tradicemi, stylem výchovy atd. Ne že bych s jejím postojem souhlasila, ale myslím, že není tak těžké ho pochopit.
Teď jde jen o to, jak se budete respektovat (tolerovat odlišnost názoru) dál, jak zvládnete další komunikaci… Stůjte si s manželem za svým, dejte jednoznačně najevo, že vychováváte a rozhodujete o těchto věcech vy, že si do toho nenecháte mluvit, a tchýni dejte čas to pobrat. ![]()
Wiolla píše:Anonymní píše:
ahoj, ďakujem za všetky komentáre. myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že je pokrytecké vodu kázať a víno piť (to k tomu komunizmu a viere).Inak, s tchýňkou som ešte odvtedy nemala tú česť. Najhoršie je, že som zistila, že naštvaná na ňu už nie som, ale čo je oveľa horšie, ZHNUSILA SA MIChápu tvé roztrpčení, ale podle mě „zhnusení“ není na místě. Je to „starší ročník“, má kořeny z jiného kulturního prostředí (byť se narodila tady), je zatížena jinými tradicemi, stylem výchovy atd. Ne že bych s jejím postojem souhlasila, ale myslím, že není tak těžké ho pochopit.
Teď jde jen o to, jak se budete respektovat (tolerovat odlišnost názoru) dál, jak zvládnete další komunikaci… Stůjte si s manželem za svým, dejte jednoznačně najevo, že vychováváte a rozhodujete o těchto věcech vy, že si do toho nenecháte mluvit, a tchýni dejte čas to pobrat.
Presne tak, Wiolla
.
Na dokreslení svého názoru, že průměrný Řek občas dělá a říká věci, které se tolerovat prostě nedají, bych přidal odkaz na tento článek:
http://www.novinky.cz/…potycku.html
No ale faktem je, že výlevy průměrného Čecha taky občas stojí za to. (Teda pokud někdo takový jako průměrný Čech existuje…
Ale kvůli popisu situace to holt zjednodušuju.)