Tchýně nacionalistka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
4.4.11 20:47
Jura007 píše:
A proč by komunista nemohl být věřící…? Pokud je to echtovní komunista, tak přece taky věří..... V třídní boj, třídní nenávist - a v Leninovy sebrané spisy..... :-P :-P :-P

Dobře, věří ve svoji ideologii a věří v to, že Bůh není. Proto nechápu, jak může jít do kostela a modlit se nebo dát pokřtít děti. Jedno vylučuje druhé. To je jako být rasista, nenávidět černochy a nestále to opakujíc vzít si černošku za ženu, mít s ní děti a milovat jí jako člověka. A přitom pořád říkat, že černoši jsou fuj a míň než člověk a že by na to nesáhnul ani lopatou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.4.11 20:48
Jura007 píše:
janine24: moje nevlastní sestra je provdaná v Řecku, u města Kozani ( v horách u makedonských hranic). Má za manžela taktéž potomka „rosopondů“, usazených v severomoravském pohraničí… Se svým skorošvagrem jsme se těžce neshodli v tak „základní“ věci (pro chlapa :wink: ), jako je vojna. I když on je specializací dělostřelec jako já. Střílel z amerických houfnic M7 Priest a M109 Paladin (nechápu kde je Řekové vzali), ale goniometrické funkce trojúhelníka jsou mu cizí a nespočítá si ani zvednutí hlavně. O myšlení předchozí generace nemluvím…Stačí to na vysvětlení mého názoru…?

Já to vysvětlovat nepotřebuju, jen jsem chtěla, abys reagoval na Len-til-ku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.11 09:13

ahoj, ďakujem za všetky komentáre. myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že je pokrytecké vodu kázať a víno piť (to k tomu komunizmu a viere).

Inak, s tchýňkou som ešte odvtedy nemala tú česť. Najhoršie je, že som zistila, že naštvaná na ňu už nie som, ale čo je oveľa horšie, ZHNUSILA SA MI :poblion:

• Citovat
  • Upravit
8911
6.4.11 14:45
Anonymní píše:
ahoj, ďakujem za všetky komentáre. myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že je pokrytecké vodu kázať a víno piť (to k tomu komunizmu a viere).Inak, s tchýňkou som ešte odvtedy nemala tú česť. Najhoršie je, že som zistila, že naštvaná na ňu už nie som, ale čo je oveľa horšie, ZHNUSILA SA MI :poblion:

Chápu tvé roztrpčení, ale podle mě „zhnusení“ není na místě. Je to „starší ročník“, má kořeny z jiného kulturního prostředí (byť se narodila tady), je zatížena jinými tradicemi, stylem výchovy atd. Ne že bych s jejím postojem souhlasila, ale myslím, že není tak těžké ho pochopit.

Teď jde jen o to, jak se budete respektovat (tolerovat odlišnost názoru) dál, jak zvládnete další komunikaci… Stůjte si s manželem za svým, dejte jednoznačně najevo, že vychováváte a rozhodujete o těchto věcech vy, že si do toho nenecháte mluvit, a tchýni dejte čas to pobrat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
6.4.11 16:01
Wiolla píše:
Anonymní píše:
ahoj, ďakujem za všetky komentáre. myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že je pokrytecké vodu kázať a víno piť (to k tomu komunizmu a viere).Inak, s tchýňkou som ešte odvtedy nemala tú česť. Najhoršie je, že som zistila, že naštvaná na ňu už nie som, ale čo je oveľa horšie, ZHNUSILA SA MI :poblion:

Chápu tvé roztrpčení, ale podle mě „zhnusení“ není na místě. Je to „starší ročník“, má kořeny z jiného kulturního prostředí (byť se narodila tady), je zatížena jinými tradicemi, stylem výchovy atd. Ne že bych s jejím postojem souhlasila, ale myslím, že není tak těžké ho pochopit.

Teď jde jen o to, jak se budete respektovat (tolerovat odlišnost názoru) dál, jak zvládnete další komunikaci… Stůjte si s manželem za svým, dejte jednoznačně najevo, že vychováváte a rozhodujete o těchto věcech vy, že si do toho nenecháte mluvit, a tchýni dejte čas to pobrat. :wink:

Presne tak, Wiolla :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.4.11 09:32

Na dokreslení svého názoru, že průměrný Řek občas dělá a říká věci, které se tolerovat prostě nedají, bych přidal odkaz na tento článek:

http://www.novinky.cz/…potycku.html

No ale faktem je, že výlevy průměrného Čecha taky občas stojí za to. (Teda pokud někdo takový jako průměrný Čech existuje… :mrgreen: Ale kvůli popisu situace to holt zjednodušuju.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová