Tea tree oil a prevence vší

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
285
18.1.16 11:30

Tea tree oil a prevence vsi

Ahoj holky, dcerce budou za mesic 3 roky a zitra nastupuje do skolky. Bohuzel tam jsou kazou chvili vsi. Chtela bych se zeptat, koupila jsem ji v lekarne tea tree oil od Dr. Popova jako prevenci, nevite jak casto a jakym zpusobem se v tomhle pripade nanasi? Nemate nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
18.1.16 11:31

Nemám osobní zkušenost, ale radí se kápnout do šampónu, kterým běžně myješ vlasy, nebo máznout za uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
18.1.16 11:46

@susinka88 ano kápnout do šamponu, vlasy potom nesmrdí, mám ozkoušené na vlastních vlasech a nebo za ouško, ale střídat, protože by jí to mohlo spálit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
18.1.16 11:56

@susinka88 Tea tree olejíček používám pro osmiletou školačku prakticky denně. Má husté vlasy skoro po zadek. Před vánocemi byl fofr, tak jsem na něj úplně zapomněla a pěkně se mi to vymstilo. Během toho týdne dcera vši chytila a bojovaly jsme s nimi dost dlouho. Preventivně vymývám šamponem a vyčesávám do dnes - už 6 týdnů. Je to děs. Mám pocit, že po téhle zkušenosti už na tea tree nikdy nezapomenu.

Vždycky lehce omočím v lahvičce tyčinku na uši a „poťupkám“ dceři některá místa na hlavě + potřu za ušima.
Někteří prý dávají olejíček jen do šamponu, ale nevím, jak to funguje, s tím zkušenost nemám. Nevím, kolik bych toho olejíčku do šamponu musela dát, a jestli to funguje po celou dobu, kdy se vlasy neumývají. Já dceři umývám vlasy jen 1× týdně, protože když jí je umývám častěji, více se jí mastí. Tak nevím, jestli by to ten týden vydrželo :think:

Vši jsou děsný prevít a fakt nechápu některé rodiče, kteří to prostě neřeší a potom se to roznáší v celé škole. Já byla chvíli tak zoufalá z toho, že dceři nešly vyčesat hnidy, že jsem uvažovala i nad tím, že jí nechám vlasy obarvit u kadeřnice. Naštěstí jsem to nakonec neudělala, ale likvidovat vši znova by se mi fakt nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
18.1.16 12:14

@susinka88
Nejsem sice „holka“, ale dával jsem „Tea tree oil“ preventivně mladší dceři i na první stupni zš - vši tam byli dost často.
Nedával jsem to do šampónu, ale rovnou do vlasů - kolem uší. Úplně jednoduše jsem jí to tam vtíral. Sice trochu voněla/smrděla (jak komu ta vůně přijde), ale fungovalo to.
Dávat to do šamponu a pak splachovat jsme nezkoušel a ani mne to nenapadlo, neb ten olejíček má odpuzovat (ne ničit) vši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.1.16 12:18

Dám si tea tree olejíček na ukazovák, promnu mezi prsty, máznu za ouška, na pěšinku a projedu vlásky. Zatím to bylo dostačující :) Hlavně jakmile se ve školce objeví vešky, tak češu vlasy hodně k hlavě (zapletené copy, drdůlky atd.), aby vešky měly menší možnosti „přestupu“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
18.1.16 15:00

Vsem moc dekuji :)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie