Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý Den. Mám dotaz mám 8 letou dceru. Stava se že se v noci budí, Každých 10 minut.Furt něco chce třeba přikrit dekou. nebo napit, at jdu sni na zachod. Nebo at sni jdu hrát. Hodně si oblibyla babičku jak má volné výkendy tak spi u babičky. U babičky spí celou noc občas se jen zbudí. Dcera si nic nepamatuje že zamnou chodí, Byla jsem sni na vyšetření u dětské psychátričky nic nenašla proč se budí. Mám jěště mladší dcerku a ta spí celou noc.
@Marcelinkac no a? některé děti to prostě dělají. mi mimino vstávalo 5× za noc, když hlídala na víkend babi, budil se 1×
ono to není až tak o věku jako spíš o zvyku.
@martina.se píše:
@Marcelinkac no a? některé děti to prostě dělají. mi mimino vstávalo 5× za noc, když hlídala na víkend babi, budil se 1×ono to není až tak o věku jako spíš o zvyku.
tahle dcera je osmiletá. To už chápu, že je značně obtěžující.
Zkusila bych jí v noci ignorovat. Třeba se budí kvůli tomu že na každé její probuzení reagujete. ![]()
Vypadá to, že to bude tím, že to, co v noci chce, to jí vyplníte. Zkuste ji týden v noci v některých požadavcích ignorovat - třeba pití. Se záchodem bych to nedoporučovala, může opravdu potřebovat
Ale tím, že přestane pít v noci, mohla by přestat chtít i na záchod. Nebo at si dojde sama, moje dcera má 4 roky a v noci chodí na záchod sama - trefí i po tmě.
@terinka4444 píše:
tahle dcera je osmiletá. To už chápu, že je značně obtěžující.
já vim, psala jsem výše, že je to jen o zvyku.
u babi ten zvyk nemá, nedělá to tam.. zakladatelka to musí odbourat i doma.
nereagovat na to a pod.