Teče do sklepa, boulí se zeď...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.14 23:36

Teče do sklepa, boulí se zeď...

Ahoj všem..

Máme problém, tedy spíš moje babi má - jedná se o její dům. Vlastní dům na náměstí, je to 1.památková zóna. Před 2lety se cca 3metry od domu propadla část náměstí(nejspíš tam tekla voda z brány a díru vymlela, proto se to pak propadlo). Město díru nějak zalátalo. A od té doby to začalo.
Při každém dešti teklo do sklepa, nejdřív nenápadně - udělalo se vlhko. Půl roku na to na Vánoce pršelo a ejhle, ve sklepě hromada vody. Takže se tam zabudovalo čerpadlo, od té doby ve sklepě voda nestála, čerpadlo to stíhá(pokud se nesekne plovák)
Ale všimli jsme si, že se vybouluje zeď od náměstí, zřejmě tím, jak tam teče… A teď nevíme, co s tím.

Už jsme volali na město, to nejdřív babi odbylo, pak tedy po několika urgencích přišli nakouknout a odebrat vzorek vody. Přišli na to, že voda je to dešťová. Od té doby nikdo nic neřeší. Poradili barák podříznout a odizolovat - což by v reálu znamenalo kopat cca 3-4m hluboko, rozkopat chodníky… Na to babi opravdu nemá. Navíc nám jiný člověk z téže firmy řekl, že to je nesmysl, že to nepomůže, že se musí řešit prvotní příčina - a to ta díra.

Jsem bezradná, nevím co s tím, v domě bydlí nejen babi, ale i já s dětmi a manželem, plus jedna další paní a je tu i obchod. Opravdu nevím, kam se ještě obrátit a co s tím dělat? Volat statikovi?
Na klidu nám nepřidává ani fakt, že na náměstí kdysi 3domy spadly díky podmáčeným sklepům..
Poraďte prosím… :? Kam zajít, co chtít…

Pardon za anonym, ale nemusí všichni vědět, co řešíme :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5010
22.10.14 06:16

Můj názor je laický, ale pro klid v duši bych co nejdříve nějakého statika určitě zavolala. Představa, že bych se bála vlastního domu, aby mi nespadl na hlavu, mi vadí. Podle jeho závěru to pak řešit přes nějakou odbornou stavební firmu a určitě ve spolupráci s městem. Aspoň u nás se stavební úpravy v památkové zóně s městem řešit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.10.14 07:53

No tak jestli je to následek té propadliny opodál, tak to chce nechat vytvořit posudky jak to vzniká, proč to vzniká, co to způsobuje, odkdy to vzniká, kdo za to může a jak se to dá napravit a s tím vším nastoupit na úřad a řešit.
Druhá věc je ta, v jak moc akutním je to stavu, protože všichni známe úřední rychlost (obzvlášť když by to muselo jít přes soud) a kor v oblastní veřejný správy a samosprávy :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.14 10:24

Díky holky :kytka: :kytka:

@RadkaCh vidíš, to mě nenapadlo, nechat udělat posudek… dík za tip! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
22.10.14 10:27
@Anonymní píše:
Díky holky :kytka: :kytka:@RadkaCh vidíš, to mě nenapadlo, nechat udělat posudek… dík za tip! :kytka:

No každopádně to taky nebude zadarmo a výsledek je u těchto sporů vždycky nejistý :?

• Citovat
  • Upravit
30922
22.10.14 10:32

@RadkaCh Tak nejak. Zakladatelko, ceka vas hodne drahy a dlouhy boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.14 10:46

@Cuddy no, jak znám babi, tak do toho stejně nepůjde… radši sklapne paty a opraví za své :nevim: :zed: jen jsem potřebovala nějaké typy a rady, co by se dalo dělat, abych jí to mohla navrhnout

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
22.10.14 10:49

No jo opraví za své. Ale jestli to má příčinu v té propadlině, tak tu ona spravovat nesmí, to musí město a to je potřeba přesvědčit.
No někoho tam pozvěte, ať navrhne nějaká řešení. Jestli by třeba nějak nepomohlo zasypání sklepa :nevim: Ale to by bylo taky dočasný, protože by se to podmáčelo furt. Zabetonovat to. Beton vodou sílí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max