Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím o radu, musíme se stěhovat s rd do bytu. Dům prodáváme z vážných rodinných důvodů. Jenže nám finance nezbydou než na byt ale malý dvoupokojový. Mám strach že si budem šlapat po hlavách. Není lepší jít do pronájmu třeba u rpg a došetřit si na kvalitnější byt?
@pavoučnice A chcete platit nájem? Pokud máte základ, šla bych do hypotéky.
@pavoučnice Tak dvoupokoják se 4 dětmi mi přijde fakt malý
ale jestli jsme schopni při nájmu došetřit na větší, tak je otázkou, zda ho nekoupit na hypo rovnou ![]()
Manžel říká že se tam nějak poskládáme hlavně aby byl byt náš a nebyl to pronájem…jenže já mám strach že se to nedá
@pavoučnice Jake je vekove rozpeti deti?
Mate-li finance na dvoupokojak, propocitala bych si moznost hypoteky na vetsi byt, protoze casem to stejne budete nuceni, vzhledem k poctu deti, poresit.Se ctyrmi detmi je dvoupokojak opravdu jen prechodne bydliste.
Tak ono záleží, jak je byt velký, jak je uspořádaný a taky jak máte velké děti. Něco jiného bude byt 80m2 a 40m2, něco jiného jestli máte 4 malinké děti nebo 1 na vysoké, druhé na střední na intru ap.
Myslím, že to bude masakr. Samo záleží na velikosti bytu. Ale já donutila manžela vyřešit bytovou situaci po narození první holky. Na 36 metrech (2 pokoje) jsme bydleli do jejích 10 měsíců a i tak to bylo šílený. Neříkám, že se to nedá, dá…ale jestli jste do teď bydleli v RD…bude to náročné…
Radsi bych se naskladala do dvoupokojaku nez platit najem. A muzete setrit na vetsi. Odkad jste? Treba zvazit nake male mesto, kde jsou byty levnejsi? ![]()
Ostrava a na třipokojový byt nemáme…jedině nám finančně vychází dvoupokojový ale bohužel rozměry nic moc kolem 58 metrů
Jako uměla bych si to představit, kdyby byla velká kuchyně, která by byla vaše centrální místnost - kde by sedávaly návštěvy a vy byste se všchni setkávali. V tom případě bych nejmenší dítě dala zatím do ložnice k vém i s místem na hraní. Ostatní 3 děti se do 1 pokoje poskládají. Pokud je velký a nevejdou se tam jen 2 palandy, stůl a 1skříň - v tom případě bych do toho nešla.
Ahoj zakladatelko,
chceme koupit dům, ten váš máte prodaný? Jestli je zatížen exekucí, tak to bychom nechtěli.
@pavoučnice Já o tom teda slyším poprvé, ale dočetla jsem se tam že je možnost i domluvit symbolický podnájem s tím že byt zrekonstruuješ, to by se i třeba líbilo víc, vše co tam uděláš nebo koupíš budeš dělat pro sebe a nebudeš to dávat za nájem.
Jinak záleží jak staré máš děti, jestli nejsou velké věkové rozdíly tak bych jim nechala jeden pokoj a obývák pro sebe s manželem, jak říkáš jednalo by se o dočasnou situaci.
Jinak za mě já bych do hypotéky se 4 dětmi nešla, na to jsem moc velký posera ![]()