Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My až se přestěhujem do rd, budem mít k pronájmu pěkný byt 3+1,76m. Výškovice
@pavoučnice píše:
Ostrava a na třipokojový byt nemáme…jedině nám finančně vychází dvoupokojový ale bohužel rozměry nic moc kolem 58 metrů
Tak do toho bych nešla… Radši do nájmu, než do tak malého bytu.
No pokud půjdete v 6 lidech do rpg třeba do 3+1, tak počítej za nájem cca 12 000. ![]()
@pavoučnice Já jsem na jejich stránkách našla třeba tohle, to bych brala jako ucházející i cenově akorát samozřejmě záleží v jakém je to stavu vevnitř ![]()
Příspěvek upraven 20.10.14 v 11:48
Pokud můžu radit, nechoď do rpg-katastrofa, neskutečně vysoké nájmy, byty nikdo nechce, nejdou prodat.
Ahoj,
byla jsem na tom podobně, se třemi dětmi ve 2 + 1,čtvrtý už bydlel ve svém, v obýváku jsme i spali, děti 18,10,2 roky v pokojíku, kluk odmaturoval a další měsíc se stěhoval, sourozence miluje, ale už je prostě dospělý. Ale starší děti jezdí na víkendy a prostě se tu složíme ![]()
Myslím, že tvoje malé 3 děti budou v pohodě spolu v pokojíku, jen je potřeba zajistit klid na učení pro nejstarší-ho. Já myslím, že to nakonec půjde, zase buďte štastní, že budete ve svém. Držím palečky.
@pavoučnice píše:
Prosím je tady někdo v pronájmu u rpg???
Já nejsem, ale rodinný příslušník u rpg pracoval. Co potřebuješ vědět?
Jinak se 4 dětmi do dvoupokojáku je to divočina, jestli jsou ale děti malé tak to bude v pohodě (lepší než čtyři puboši). Není ale pro Vás lepší vzít třípokoják v horší lokalitě za stejnou cenu?
@pavoučnice píše:
16,11,7,2 roky
Jo, už dočítám, tak to by byl v 2+1 asi masakr.
@pavoučnice píše:
Ostrava a na třipokojový byt nemáme…jedině nám finančně vychází dvoupokojový ale bohužel rozměry nic moc kolem 58 metrů
Ve které lokalitě hledáš? Dvoupokojový v centru tě vyjde stejně jako čtyřpokojový na Dubině, ve Výškovicíh atd…tam jsou byty o dost levnější.
@cikcak píše:
Pokud můžu radit, nechoď do rpg-katastrofa, neskutečně vysoké nájmy, byty nikdo nechce, nejdou prodat.
Jak nejdou prodat? Zakladatelka se baví o nájmu rpg. Byty jsou udržované, nevýhodou ale je, že tam bydlí často sociální případy, jelikož jim je doplácí sociálka. Pro rpg, je totiž takový nájemník výhodný - jistota placení.
Pokud bych měla peníze na 2+1 58 m tak bych radši za tu cenu koupila stejně metrový 3+1, z obývaků (což bývá v takových případech jediný větší pokoj) bych udělala kuchyňoobyvák a ve zbývajících třech malých kamrlíkách (jeden z kuchyně) bych udělala ložnici, jeden pidi pokoj pro 16 ti leté a 11 ti let a jeden pidi pokoj pro sedmileté a dvouleté. Každý by měl svůj kousek soukromí na spaní a stůl.
RPG byty jsou přece Bakalovy ubytovny, bydlí tam jen ti, kterým to platí stát (tedy my), normální lidi z nich dávnou utekli.
Ve Vašem případě bych rezignovala na Ostravu a koupila větší byt v Orlové, Karviné, Bohumíně, Havířově nebo Frýdku a přestěhovala se. Byty jsou levné, levnější už těžko budou. Na severu Moravy je všude blízko, doprava funguje, jedna z mála výhod tohoto regionu.
@BaraF píše:
RPG byty jsou přece Bakalovy ubytovny, bydlí tam jen ti, kterým to platí stát (tedy my), normální lidi z nich dávnou utekli.
Ve Vašem případě bych rezignovala na Ostravu a koupila větší byt v Orlové, Karviné, Bohumíně, Havířově nebo Frýdku a přestěhovala se. Byty jsou levné, levnější už těžko budou. Na severu Moravy je všude blízko, doprava funguje, jedna z mála výhod tohoto regionu.
To jsem chtěla taky navrhnout, za stejnou cenu jako v Ostravě 2+1 budete mít v Orlové palác.
Do podnajmu bych nesla, bud, jak pisi holky, jinou lokalitu a nebo bych to vydrzela v 2+1. Starsi dve deti stejne za chvili vyleti z hnizda a bydleni bych se snazila nejak rozume prostorove uzpusobit.
@merde Tedy nevím, jestli zrovna 11 letý za chvilku vyletí z hnízda ![]()
Nešla bych do toho ani omylem, jen kdyby jinak hrozila ulice nebo tak. Protože pro 6 lidí, je tak malý byt opravdu šílenost. Mysli taky na děti, zvlášt na ty starší. Potřebují soukromí a klid na učení apod.
Do tak malého bytu bych se 4 dětmi nešla…Známí mají 2 děti v 2+1 rozloha cca 60m a je to na hlavu…děti mají sice malé 2 roky a 6m ale stěhují se do většího
pokud máš děti školou povinné ty potřebují na učení klid. Buď bych volila hypotéku nebo byt v horší lokalitě ale větší… 58m je strašně málo