Technika uceni

2164
16.4.22 11:43

Technika uceni

Dobre poledne vsem. Potrebuji znat vase zkusenosti s ucenim. Hlasim se dalkove na skolu. Ucim se a ucim na prijimacky a bohuzel to tolik do hlavy neleze. Uz je mi taky pres 30, tak to neni uz jako za mladych let, kdy slo uceni lepe zapamatovat. Mate nektera osvedcenou techniku, aby byli v hlave vic nez doposud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5685
16.4.22 11:48

Poslední větě nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.4.22 11:52

To má každý jinak. Někomu stačí přečíst. Někdo má fotografickou paměť. Potřebuji slyšet. Takže diktafon. Učení všeho druhu si načíst. A poslouchat, pouštět opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
16.4.22 11:54

Jo, nejlepší je to „učit“ někoho dalšího. Někomu to převyprávět, vysvětlit, aby to mělo hlavu a patu a aby to pochopil. Tak budeš mít aspoň pro ten moment jistotu, že to sama ovladas. Děti a partnera bych netrápila, ale třeba kočku nebo plyšáka… :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
16.4.22 12:01
@Veveří píše:
Poslední větě nerozumím.

Aby bylo vice znalosti v hlave nez ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
16.4.22 12:01
@migmina píše:
Dobre poledne vsem. Potrebuji znat vase zkusenosti s ucenim. Hlasim se dalkove na skolu. Ucim se a ucim na prijimacky a bohuzel to tolik do hlavy neleze. Uz je mi taky pres 30, tak to neni uz jako za mladych let, kdy slo uceni lepe zapamatovat. Mate nektera osvedcenou techniku, aby byli v hlave vic nez doposud?

Nenutit se do toho, udělat si pohodu a brát to jako zábavu. Nahrát si to třeba do mobilu a přes noc si to pustit do sluchátek, nebo cestou v mhd, atp. Popíjet k tomu Gingko čaj, atp.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.4.22 12:11
@Sedmnactnulajedna píše:
Jo, nejlepší je to „učit“ někoho dalšího. Někomu to převyprávět, vysvětlit, aby to mělo hlavu a patu a aby to pochopil. Tak budeš mít aspoň pro ten moment jistotu, že to sama ovladas. Děti a partnera bych netrápila, ale třeba kočku nebo plyšáka… :).

To říkám vždycky starší dceři. Ať učí ty naše 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ přírodopis, fyziku atd, když se učí dlouhé texty. Třeba budou pak geniální, až se vše naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5685
16.4.22 12:33

Myslím, že mozek je jak sval a chce ho to rozcvičit, pak už to půjde líp. Pomůže klid a čas na učení…ten jsem ale já při dětech neměla, tak jsem s tím předčasně sekla. Prostě to nešlo se někam zavřít a šrotit, hlídání byl problém. A co se týká techniky, jsem ten typ, co si barevně podtrhává a memoruje nahlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.4.22 12:56

Učím se tak, že si to říkám nahlas. Často opakuju. Psané poznámky a pěkná úprava. Pak mi vyhovuje o tom s někým mluvit. Když mi někdo klade otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
16.4.22 13:06
@migmina píše:

Ahoj, taky se hlásím na VŠ kombinovaně, je mi taky přes 30 let a taky mi to neleze do hlavy… Dřív jsem měla fotografickou paměť, ale z jistých důvodů jsem o ni přišla… Teď se učím tak, že si to v učebnici podtrhám, pak to vypíšu v bodech, nebo si dělám myšlenkové mapy… Říkám si to nahlas. Nakonec projdu modelové otázky (nevím, jestli na škole, kam se hlásíš, nějaké vydávají). Držím palce, ať ti to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
16.4.22 16:32
@Lollitka píše:
Ahoj, taky se hlásím na VŠ kombinovaně, je mi taky přes 30 let a taky mi to neleze do hlavy… Dřív jsem měla fotografickou paměť, ale z jistých důvodů jsem o ni přišla… Teď se učím tak, že si to v učebnici podtrhám, pak to vypíšu v bodech, nebo si dělám myšlenkové mapy… Říkám si to nahlas. Nakonec projdu modelové otázky (nevím, jestli na škole, kam se hlásíš, nějaké vydávají). Držím palce, ať ti to vyjde.

Spis si to ctu a zaroven vtloukam do hlavy. Je to moc informaci. Na jakou skolu se hlasis? Ja do PCE vseobecna sestra, takze anatomie a vseho je nespocetne. Modelove otazky jsem projizdela a neco si pamatuju i ze zdravky, ale spousta veci zapomenuto. Uz je to vice jak 10.let. Taky ti drzim palce, at zvladnes s prehledem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
16.4.22 16:36

Dekuji vsem za rady neco vyzkousim, zda to bude fungovat. Uz tu nekdo psal presne @Prostě Vodnář neco na podporu pameti gingko caj funguje? Mate jeste nekdo nejaky tip na prirodni bazi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
16.4.22 17:00
@migmina píše:
Spis si to ctu a zaroven vtloukam do hlavy. Je to moc informaci. Na jakou skolu se hlasis? Ja do PCE vseobecna sestra, takze anatomie a vseho je nespocetne. Modelove otazky jsem projizdela a neco si pamatuju i ze zdravky, ale spousta veci zapomenuto. Uz je to vice jak 10.let. Taky ti drzim palce, at zvladnes s prehledem :kytka:

To věřím, já chvíli všeobecnou sestru studovala na VOŠ a přijímačky byly z biologie člověka, první pomoci a psychologie. Já právě studovala i medicínu, mám 4 roky, ale pak jsem onemocněla a nemohla jsem to dodělat. Pak jsem chvíli byla na té sestře a teď se hlásím jinam, nechci být konkrétní. PCE jsou Pardubice? Tam mě zaujal obor zdravotně-sociální pracovník, ale mají jen denní studium a to už ve svém věku nechci. Věřím, že za těch 10 let se toho hodně zapomene, já taky většinu věcí zapomněla, ale zas by se to mohlo rychleji obnovit a anatomie je zajímavá. Tak ti moc držím palce, ať se tam dostaneš, sestřičky jsou potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
16.4.22 17:11
@Lollitka píše:
To věřím, já chvíli všeobecnou sestru studovala na VOŠ a přijímačky byly z biologie člověka, první pomoci a psychologie. Já právě studovala i medicínu, mám 4 roky, ale pak jsem onemocněla a nemohla jsem to dodělat. Pak jsem chvíli byla na té sestře a teď se hlásím jinam, nechci být konkrétní. PCE jsou Pardubice? Tam mě zaujal obor zdravotně-sociální pracovník, ale mají jen denní studium a to už ve svém věku nechci. Věřím, že za těch 10 let se toho hodně zapomene, já taky většinu věcí zapomněla, ale zas by se to mohlo rychleji obnovit a anatomie je zajímavá. Tak ti moc držím palce, ať se tam dostaneš, sestřičky jsou potřeba.

Tady jsou take prijimacky z biologie, vychova ke zdravi a prvni pomoc, psychologie tam neni nastesti. To je me lito, ale je fajn, ze se zdravotnictvi stale drzis. Ano Pardubice, nechci nikam daleko. Snad ano, k memu zamestnani potrebuji minimalne vseobecnou sestru, tak uvidime. Napodobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.4.22 19:09

1.rychle přečíst
2.znovu číst a podtrhávat
3.vypsat podtržené
4.ve vypsaném podtrhnout nejdůležitější a to se naučit, zbytek číst při učení, ať mas souvislosti a ono to tam taky vleze

Pokud učitel řekne, co se mas učit, nebo jak, zaměřit se na to - pokud to říká, bude to asi i vyžadovat :lol: jedna Ucitelka v biologii porad dokola opakovala, ze máme umět všechny obrázky z učebnice, tak jsem se je naučila, ona byla úplně u vytržení, ze ji konečně někdo poslechl a jako jedna z mala jsem měla za jedna, a to jsem toho zase tolik neuměla (myslím celkově, měla jsem ale sakra štěstí na kapitolu, ale vytáhnout si něco jiného, taky pohorim) :P :P :P většinu lidi navíc ještě vyhazela a nedala jim to vůbec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze