Těhotenská cukrovka a dieta, máte s tím zkušenosti?

delly
16.7.04 21:12

Těhotenská cukrovka

Ahoj těhulky a maminky!! :lol:

Jsem 14tt a zjistili mi cukrovku. Je to dost brzy, ale rý je to lepší, aspoň budu držet dietu a bude snad vše O.K. :?
Ta dieta mi ale připadá pro mě snad nereálná : žádné sladkosi, rohlíky, málo brambor a nic co obsahuje cukr. Takže asi umřu hlady. :! :!
Máte s tímto zkušenosti? Opravdu jste to tak dodržovaly? Co mimi narodili se zdraví? Uvítám jakýkoliv postřeh.
Díky Delly :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.7.04 22:05

Ahoj, taky mi zjistili těhotenskou cukrovku, bylo to pro mě dost drsný, protože já jedla jen sladké. První 3 týdny jsem to ale vydržela, a nic sladkého si nedala. Alespoň jsem nepřibírala (celkem 4 kila), mimísek jedl z mých tuků a já hubnula. Ale pak ty těhotenské chutě začaly nabírat intenzitu a já si sem tam něco dala. Ale jen po kontrole krve.(Jednou za 14 dní jsem si píchala krev z prstu). Hrozně jsem se bála, že bude mimi moc veliké, jak pořád strašili. Tak jsem to chvíli vždy vydržela, ale pak chuť byla silnější a já snědla třeba půlku horalky, ale už mi moc nechutnala, protože to bylo na mě moc sladké. Ale teď po porodu mám chuť na sladký ještě více než v těhotenství. A to už se neudržím. Malý, když se narodil, tak měl 3,58kg.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.7.04 09:11

Ahoj u prvniho jsem to poctive dodrzovala a pri me vaze 52 jsem pribrala za celou dobu tehotenstvi 9kg coz nebyl zadny zazrak.Vse ale bylo ok a mala mela 3.10kg.U druheho tehotenstvi,to jsem cekala dvojcata to bylo horsi.2.mesice jsem musela lezet a ja misto abych nabirala tak ja hubla.kam se hrabou lidi ze Somalska tak sem vypadala.Pry aby deti nebyly velke,to je snad sranda.Meli 2000g.A to jsem uz nedorzovala takovou dietu jako u prvniho tehotenstvi.A spicialne za mnou musela prijit primarka protoze jsem opravdu trpela hlady a mela jsem paleni zahy po chlebu.A najednou jsem rohliky mohla.rada jue dodrzujn a pokud mas chut na sladke tak si vezmi necpo maleho obcas a vis cim srazeji cukr v tele cukrovkari pred kontrolou?vymackaji si citron a vypiji stavu.Radka

• Citovat
  • Upravit
19.7.04 00:07

Ahojky,myslím že jde hlavně o to ,aby se maminka zbytečně nestresovala a bude to OK.Na tom jak vyjde glukozový test se podílí spousta faktorů.A nekteří gynekologové ani neposílají těhotné na toto vyšetření.Je to spíše nadstandartní péče. Můj glukozový test byl také pozitivní.Hlavně jsem měla vyšší glykemii po delším čase,místo naopak.Chodila jsem pak každých 14 dní s odebranou krví do dia poradny k lékařce. Byla to velice důsledná paní a po první návštěvě jsem byla v šoku.Myslela jsem,že prožiju těhotenství pouze o vodě.Ale ono stačí pořádně se informovat a trochu se stravování věnovat a o hladu nikdo být nemusí.Bylo to mé první těhotenství a udělala bych cokoliv,aby probíhalo normálně a zbytečně se nekomplikovalo.Takže jsem dodržovala dietu a podotýkám,že já jím normálně extrémní mnozství sladkostí.Jedna tabulka čokolády a tři zmrzliny mě udrží ve formě tak dopoledne.Jak nemám další přísun,tak je mi zle.Přibrala jsem celkem 10 kg a syn vážil po narození 3500g a neměl žádnou vadu ani nemoc způsobenou mým diabetem v graviditě.Zbytečně se neboj,nech si poradit,ale taky poslouchej svoje tělo a určitě se bude tobě i mimískovi dařit dobře.Tailor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
17.12.13 15:21

Ahoj maminky,
Zjisti doktorka v poradne vyssi hladinu cukru z moci, nebo to zjisti jenom na tech testech?
Mam totiz porad zizen, tudiz musim porad curat, tak nevim jestli mam plasit, nebo kdyby neco tak to dr zjisti. Jsem jenom 12.tyden, takze na testy bych sla az za dlouho. U prvniho mimi jsem mela pry idealni hladinu cukru.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.17 16:24

Ahoj holky jsem po treti tehotna a u druheho cukrovka byla ted zjistili ji ale z tekutiny ted uz ve 12 tt mam strach pre jak jsem na zacatku moc jidlu nedam a driv to bylo tak ze jsem jednou za mesic sla na glyk. profyl do nemocnice a byl klid ted se mam kazdy tyden merit a jsem z toho na nervy jsem nervozni z toho ze to zhistili tak brzo a ze uz ted na lacno mam 6,4 a to se to ma stupnovat pred tim jsem dietu dodrzovala tim ze proste zadne sladke ale obcas jsem zhresila zmrzlinou ????mala mela 3090 jediny ceho se ted bojim toho mereni doma a co v den mereni jist mela jste nekdo cukrovku zjistenou driv nez po 20 tydnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.12.17 07:47

Ahoj, nikde jsem se dopredu nedocetla, kolik se pije glukozoveho roztoku. Takze pro vsechny, ktere to mate pred sebou - je to okolo 450 ml (100 ml je z toho voda). Pochutnaji si milovnice sladkeho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.18 13:57

cukrovka

Zdravim jsem 7tt a zjistili mi cukrovku tehotenskou mela jsem cukr 6,74 je to moc??? co me bude cekat kdyz se obednam v te diabeticke poradne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
1.3.18 14:04

@Marketticka346 odeberou ti krev, podle výsledků nasadí dietu, popřípadě inzulín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.18 14:05

@ka2ka jeeej nechci inzulin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
1.3.18 14:10
@Marketticka346 píše:
@ka2ka jeeej nechci inzulin

to se uvidí podle výsledků, třeba bude stačit dieta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
1.3.18 14:19
@ka2ka píše:
to se uvidí podle výsledků, třeba bude stačit dieta

No, vzhledem k hodnote cukru v 7tt to dieta asi nevyresi :think: ta hodnota je vysoka. Byla jsi urcite nalacno??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.18 14:19

@ka2ka : nesnasim jehly a veskere injekce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.18 14:20

@hapolda ano byla a jsem uplne vydesena jeste vecer jsem pila vodu s kys. citronovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
1.3.18 14:21

Jestli je to hodnota na lacno, tak je to pomerne dost. zacni drzet aspon ramcove dietu dle pokynu na webu tehotenska cukrovka a rychle se objednej do poradny. nejdrive asi zkusite dietu a dal se uvidi. dulezite je udrzovat spravnou uroven cukru v krvi, aby bylo miminko v poradku. kdyz bude potreba inzulin, nic s tim neudelas. me s nim strasili v druhem tehotenstvi take a nakonec jsem to zvladla jen s dietou. ale zdravi ditete by bylo pro me prednejsi nez diskomfort s pichanim inzulinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí