Těhotenské vitamíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
25.10.11 07:28

Já jsem u syna brala Femibion a teď při snažení mi ho jiný doktor doporučil také, prý je nejlepší :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4441
25.10.11 09:01

Já brala v I.trimestru taky Femibion a teď GS Mamamvit. Doberu jedno balení a pak už další kupovat nebudu. V prvním těhu jsem brala taky Femibion a malej se narodil s váhou 3550g,takže žádný obřík to nebyl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
25.10.11 11:21

Já beru GS mamavit-určitě po jídle jinak je po něm zle a k tomu ještě kyselinu listovou. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
25.10.11 14:13

já brala v I. trimestru Baby Calibrum, doktorka mi poradila abych přešla na Femibion, ten jsem si koupila i pro II. trimestr a po třetím dnu se mi brutálně osypali dlaně nějako vyrážkou. Kožařka si s tím neví rady, prý alergie na něco ale neví na co, pořádné léky nemůžu takže mažeme mastma, ale moc to nepomáhá:-(. A krom těch vitamínů jsem nic jiného nezměnila, tak mě napadá, že mi prostě nesedí:-( a raději už nebudu brát nic. Jsem 15tt+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BP
3
31.10.13 20:25

Ahoj. Berete tehotenske vitaminy i v druhem trimestru? V prvni jsme brala Femibion a ted si nejsem jista jestli ma smysl pokracovat dal….? Dekuju za nazory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.15 14:54

Prošlé těhotenské vitamíny

Ahoj holky, tchýně pracuje v lékárně a někdy v létě mi přinesla těhotenské vitamíny Calibrum které vyřazovali, protože jim končila trvanlivost. Říkala mi že je můžu klidně brát, že jim nic nebude i poté co bude prošlé datum. No raději jsem je schovala do šuplíku a koupila si si femibion, prece jen jsem si říkala že když jde o dítě tak kašlu na prošlé vitamíny. Jenze tet nastala situace kdy jsem femibion dobrala a momentálně na tom nejsme po finanční stránce zrovna růžově abych si mohla koupit další, tak beru každý den 200ug kyseliny listové co jsem ještě měla. Ale jsem taková víc unavená po tom co jsem přestala brát ten femibion tak si říkám jestli mám zkusit to Calibrum, jenze je to prošlé skoro už rok. Vyznáte se v tom některá? Nepracujete třeba nekdo v lekarně a nemate o tomto přehled? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7.4.15 15:11

GS mamavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
7.4.15 15:18

Já si myslím, že nejsou potřeba žádné. Já první dvě nebrala nic. Teď ten femibion, protože mám špatnou imunitu… tak aby tělo dostalo aspoň něco. Ale doktorka mi řekla, že do 12.tt a pak to nemá smysl.
Rok staré vitamíny bych nebrala, jsem na tohle háklivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.4.15 15:32

Od začátku těhu až do konce - Femibion…
Někdo tvrdí, že jsou pak mimča větší - já 10 dní přenášela a malej měl 3700 takže asi na tom něco bude, ale rozhodně doporučuji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.4.15 16:16

@Chadimka Ha, ha, u druhého jsem jedla femibion témeř celé těhotenství (občas jsem zapomněla vzít) a dítě mělo při porodu 2300g, tedy o 300 g míň, než první, u kterého jsem poslední trimestr brala jen Omega 3 mastné kyseliny..
Fakt neveřím na spojitost vitamínů a velikosti dítěte - tam totiž hraje roli mnoho faktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
7.4.15 16:20

Rok prošlé vitaminy bych nebrala, nicméně na hranici expirační doby nebo těsně po ní - ANO. Měla jsi je brát hned, jak Ti je tchýně dala.
Já jsem si takto ve 3. těhotenství koupila vitaminy s omega kyselinami Elasti Q za třetinovou cenu..Inovovali řadu a končila expirace, brala jsem je v těhotenství na hranici expirace a první tři měsíce kojení po expirační době, měsíc, dva, tři. Než mi došly, nakoupila jsem si zásoby, protože jsem věděla, že to končí, všechny měly expiraci stejnou. Tříletá dcera je zdravá.

Ve 4. těhotenství jsem už taky za inovovanou řadu těchto vitamínů nechtěla dát tolik peněz, tak jsem užívala jiné a k tomu rybí tuk(v tobolkách nebo kapslích, užívám já i děti).Taky jsem měla kromě jiného i Calibrum.

Ne, rok staré bych to vyhodila už do koše, měsíc staré bych užívala. Háklivá na to nejsem, ta doba se určuje na minimální trvanlivost, tzn. se počítá s tím, že lék bude v pořádku i po této době, nějaký čas. Později se ale už začnou rozkládat nějaké látky, tak je to s léky i potravinami.Rok po skončení expirační doby je moc.

Nicméně si myslím, že únava je daná hlavně pokročilým stádiem těhotenství. Taky jsem v posledním trimestru byla unavená, vyčerpaná a spala i přes den. Tělo si tak „dělá“ zásoby na porod a období po porodu, kdy toho matka minimálně prvních pár týdnů moc nenaspí. Nemyslím si, že je to vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
7.4.15 16:28

Já brala vitamíny první tři měsíce. Mně zase doktoři říkali, že jsou vitamíny zbytečný. Když už bych je chtěla brát, tak obden (po prvních třech měsících).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.4.15 18:19

@Svistice Já jen píšu svůj názor, to, že s ním někdo nesouhlasí je normální, ale není důvod se dohadovat jestli tam spojitost je, nebo ne. U Apolináře v Praze ale potvrdily, že určitou váhu ty vitamíny hrajou, toť vše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
7.4.15 19:31

@Svistice Tak už máte prcka… gratuluju :D To je ale fakt svištíček, takový prtě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.4.15 19:55
@Aries6 píše:
@Svistice Tak už máte prcka… gratuluju :D To je ale fakt svištíček, takový prtě :D

Velký děti neumíme. :nevim: Jinak děkuji za přání a obdivuji, že jste šli do třetího takhle brzo. Já budu mít plný brejle toho staršího a mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí