Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvam se za anonym, chci se zeptat kdyz tehotensky test pred ms sílí, je jeste mozne ze se tehu neuchyti?
Ano možné to je.
Příspěvek upraven 20.03.15 v 14:01
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvam se za anonym, chci se zeptat kdyz tehotensky test pred ms sílí, je jeste mozne ze se tehu neuchyti?
tahle možnost je vždy, zaniká až polovina těhotenství. Ale jestli těhotná být nechceš, nevsázej na to.
Ja prave chci byt tehotna..jsem poverciva, proto ten anonym..mam nepravidelnou MS, max 24 - 27dni, dnes je to 25. den..
@JayLee a co je prosim biochemicke tehu? a ty ses testovala taky jeste pred ocekavanou ms?
Tak ono se muze neco po… az do porodu, ale ta sance klesa, byt tech prvnich 6 tydnu je kritickych velmi a do 12. tydne je to nejrizikovejsi obdobi. Pozitivni a silici test pred MS je velmi nadejny, ale rozhodne jeste vyhru nemusi znamenat. Kazdopadne drzim palce a testy radeji schovej, sila carky o prosperite tehotenstvi zas tak moc nepovi.
@ugluk ja vim, ze sila carky s prosperitou nema nic spolecneho, ja testovala pred ms, protoze mi to poradila na gynde sestricka, mela jsem uz jednou mimodelozni tehotenstvi a tak jsem to zkousela a carka slaboucka byla, tak jsem testovala dva dny potom a byla silnejsi, z toho doufam, ze se nebude jednat znovu o mimodelozni tehu, ze by tak brzy a rychle nesilila..
@JayLee a kdyz se takhle casne potrati tomu se rika biochemicke tehotenstvi?
@JayLee no jo, je to boj to tehotenstvi
ja prave musim k dr co nejdriv kvuli tomu mimodeloznimu, takze se budu objednavat jestli uz v pondeli nedostanu ms, ale mrzelo by mi to, kdyby to nevyslo..
Definice biochemickeho tehotenstvi je, ze je detekovane biochemicky (tj. hCG z krve, z moci…), ale nikoliv ultrazvukove, prakticky tak zacina kazde tehotenstvi. Ja naposled sla v prokazanem 6+0 s pozitivnima testama na ultrazvuk a nebylo tam videt vubec nic, o par dni pozdeji jsem se rozkrvacela.
Pro vylouceni mimodelozniho je dulezite vychytat tu hranici mezi tim, kdy na utz jeste nemuze byt nic videt, a tim, kdy uz by to mohlo byt ohrozujici. Nekdy po tom 5+1 (prokazanem, pokud je pozdejsi ovulace, tak jeste pozdeji) uz by mel byt videt na utz aspon miniaturni cernej flek v deloze. Problem je samozrejme s tema opozdenyma ovulacema, kdy se pak naopak pri prilis brzkem ultrazvuku strasi mimodeloznim zbytecne.
@Anonymní píše:
V těhotenství není nic jisté.