Těhotenský test x Antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
bag
8
2.8.10 08:19

Těhotenský test x Antikoncepce

Mohu si udělat těhotnský test i když beru antikoncepci nebo musím nejprve vysadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
2.8.10 08:27

nevím o tom, že by měla některá antikoncepce vliv na těh. testík (nějaké léky by vliv mohli mít, ale antina ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
1.4.12 13:55

:mrgreen:
AHOJ, TAKY BY ME ZAJIMALO, JESTLI MUZE MIT ANTIKONCEPCE VLIV NA VYSLEDEK TEHOTENSKEHO TESTU…
PROSIM O RADU.
MATE NEKDO ZKUSENOST???
DIK :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
1.4.12 14:16

Nemuze, je to nesmysl. Antikoncepce neobsahuje hcg ani jeho produkci nevyvola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
1.4.12 14:20
@kknoflicek píše:
Nemuze, je to nesmysl. Antikoncepce neobsahuje hcg ani jeho produkci nevyvola.

DIK.
Ale pokud to dobre chapu,tak Ty myslis, ze myslim, ze by ten test mohl byt pozitivni.
Ale ja spis myslim, ze by ta antikovcepce mohla ukazovat negativni vysledek, ikdybych byla tehotna???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
1.4.12 14:23

Aha..no ale stejne nemohl. A pokud ano, nebylo by to urcite tou antikoncepci - ani hcg nesnizuje a test je citlivy jen na hcg. Hormony v antikoncepci stanoveni nijak nerusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
1.4.12 14:29
@kknoflicek píše:
Aha..no ale stejne nemohl. A pokud ano, nebylo by to urcite tou antikoncepci - ani hcg nesnizuje a test je citlivy jen na hcg. Hormony v antikoncepci stanoveni nijak nerusi.

dik moc :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.4.12 22:51

Nemůže, byla jsem těhotná při HA a test byl pozitivní. HA v sobě nemá žádné látky, které by ovlivňovali fci testu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.4.12 13:52

možné těhotenství vs HA

Potřebovala bych radu. Měla jsem toho teď v práci hodně a včera jsem se dívala na HA a nějak mi neseděly dny. Je tedy možné, že jsem si HA nevzala tři dny :oops: Ale nejsem si tím jista. Den předtím jsme s přítelem měli styk. Myslíte, že je možné, že jsem těhotná? (beru už přes rok Cerazette)
A další - skoro důležitější otázka - když mám podezření na těhotenství, mám HA vysadit a začít brát až po případném negativním testu? Pokud by test byl pozitivní, dítě bych si rozhodně nechala, sice nevím, jak by reagoval přítel, ale to by se vidělo. Neplánovali jsme, ale nerada bych mu užíváním HA ublížila… :think:
Pár dní před stykem jsem měla slabounkou menses (cerazette mi způsobila, že jsem jí mívala tak jednou za 3-6 měsíců a to slabou) a dneska mám bolesti v podbřišku… poradte prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 14:02

Cerazette je taková ta jednosložková, kojící? Občas se uvádí, že ovulace může proběhnout i přes ni, natož když vynecháš tři prášky.
Je to takové paradoxní, někomu se po téhle antiko cyklus nevrátí měsíce a občas mají holky dost problém otěhotnět, někdo otěhotní i přes ni, je méně spolehlivá, jak klasická dvousložková.
HA bych nevysazovala, nemůže dítě nijak fatálně poškodit, navíc když ještě embryo není ani napojené na tvůj krevní oběh, bolesti v podbřišku zrovna tak můžou být nadcházející ovulace jako případné těhotenství nebo zkrátka vsugerované. Takže rozhodně se teď chránit jinak, počkat 14dnů, udělat test, 2dny na to druhý, pak si oddechnout a nastavit si třeba upomínku na mobilu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.4.12 14:09

Ano, jednosložková, u mě kvůli migrénám, ne kvůli kojení :)
Právěže mám úplně rozhozený cyklus (v podstatě žádný), tak jsem si říkala, že by to mělo být ok, ale mám trochu strach.
Ještě nikdy jsem takhle nevynechala a nebo to bylo zrovna, když byl přítel pryč, takže to bylo fuk :P Vždycky jsem jí brala v rozmezí hodiny dvou, u téhle prý totiž hodně záleží brát opravdu pravidelně.
V příbalovém letáku je samozřejmě napsané, že pokud mám podezření, tak bych brát neměla… ale na druhou stranu, to bych pak mohla to podezření mít znovu :lol:
Test si rozhodně udělám :)
Jen se bojím přítelovy reakce, kdyby to náhodou vyšlo, protože jsem mu včera říkala, že to vypadá, že jsem vynechala nějaký prášek.. a že možná dva a podíval se na mě docela zle - cože? to si děláš srandu - dva? Chápu, že jsem ho mohla poděsit a že se na mě spoléhal… a bojím se, aby si nemyslel, že jsem to udělala schválně - což opravdu neudělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.4.12 14:12

Hlavně mi tedy ale jde o to, jestli se nemusím bát pokračovat prášky brát i kdyby tam to těhotenství bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 14:57

@snico tak vzhledem k tomu, že jeden z gestagenů je i progesteron, který produkuje přímo žluté tělísko po ovulaci, tak zrovna u té gestagenní antikoncepce si nemyslím, že by to mohlo embryu uškodit. Fakt bych se nebála, navíc dokud není embryo napojené na oběh, tak se to nemá k němu ani jak dostat. Zkrátka bych pokračovala v braní a vysadila jen ve chvíli, kdy by se těhotenství potvrdilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.4.12 15:09

@Gladys děkuju moc za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.22 15:48

@janiee ahoj je to velmi stará diskuse a promiň že se takhle ptám ale pokud jsi otěhotněla při HAK, měla jsi i ms?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex