Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych si nechat udělat jako samoplátce krevní test na HCG, nevím kde a jak, poradíte mi? Jsem z Prahy.
Nulu, dělají to skoro v každé laboratoři… nevím, odkud přesně jsi- já byla na Praze 6 Na Dlouhém lánu, stálo to 235,– kč…
Zajdi si na nejake stredisko, kde je laborka.
Napriklad, ja kdyz potrebuju, tak jdu na Polikliniku Budejovicka, tam jdu do klasicke laboratore, kde se delaji odbery, vytasim obcanku a reknu, ze chci nabrat to a to jako samoplatce, oni si opisou udaje z OP, vezmou krev, vypisou uctenku, na miste zacvakam a jdu. Vzdy jsem se domluvila, ze mi vysledek zaslou mailem.
Na vetsine poliklinik je laborator, zagoogli, kde je ta tvoje nejblizsi, vetsinou staci zadat „poliklinika“ a nazev mestske cati, kde bydlis
tak to je super, a nevíte za jak dlouho se zu té krve pozná zda jsem těhotná?
nulu86 píše:
tak to je super, a nevíte za jak dlouho se zu té krve pozná zda jsem těhotná?
Vždycky, když mě posílala na krev brzy ráno (cca kolem sedmé osmé) moje doktorka, tak mi říkala, abych si k ní zavolala odpledne pro výsledek. Předpokládám, že ona měla výsledky k dispozici kolem poledního. Čili tutově týž den. Respektive laborantka to zjistí prakticky ihned, jde spíš o to, kolik má práce, kolik dělá testů, jak funguje zpětná vazba k zadavateli … ![]()
Ja to mela do druheho dne, ale ja si prijuchala az ve 2 odpoledne
Takze o to to byloposunute. Kdyz pujdes brzo rano, tak bys to odpoledne tehoz dne mela mit,
HCG je meritelne uz hodne zahy po oplodneni, takze pokud ses ptala na to, za jak dlouho po ovu muzes na krev, tak bych rekla, ze tak za 8 dnu po potvrzene ovulaci. Ty hodnoty by byly jeste hodne nizke, na hranici meritelnosti, ale neco uz by tambylo.
čičinka píše:
Ja to mela do druheho dne, ale ja si prijuchala az ve 2 odpoledneTakze o to to byloposunute. Kdyz pujdes brzo rano, tak bys to odpoledne tehoz dne mela mit,HCG je meritelne uz hodne zahy po oplodneni, takze pokud ses ptala na to, za jak dlouho po ovu muzes na krev, tak bych rekla, ze tak za 8 dnu po potvrzene ovulaci. Ty hodnoty by byly jeste hodne nizke, na hranici meritelnosti, ale neco uz by tambylo.
Vidíš, to mě nenapadlo. Za jak dlouho po oplodnění … Tak jsem jujla na své oblíbené stránky a kopíruju tohle:
"# Zde je tabulka znázorňující rychlost stoupání hladiny hCG v jednotlivých dnech a týdnech těhotenství.
První sloupec udává dobu od oplození (od ovulace), druhý sloupec dobu od poslední menstruace (pro zjednodušení se předpokládá, že ovulace proběhla 14.DC) a konečně třetí sloupec hladinu hCG v mIU/ml (milimezinárodní jednotky na mililitr):
doba od oplození (ovulace) doba od poslední MS hladina hCG (mIU/ml)
7 dní (1. týden) 3 týdny 0 - 5
14 dní 28 dní (4t) 3 - 426
21 dní 35 dní (5t) 18 - 7340
28 dní 42 dní (6t) 1080 - 56500
35 - 42 dní 49 - 56 dní (7-8t) 7650 - 229000
43 - 64 dní 57 - 78 dní (8-11t) 25700 - 288000
57 - 78 dní 79 - 100 dní (11-15t) 13300 - 253000
17 - 24 týdny Druhý trimestr 4060 - 65400
Od 25 týdne Třetí trimestr 3640 - 117000
Z tabulky vidíte, že u každého hCG stoupá trochu jinak a nelze proto bezpečně určit, co je a není správné.
.{color: fuchsia}"
Je to trochu nepřehledné, kdyžtak jukni na http://merenibt.xf.cz/index2.html
holky moc děkuju, jsem totiž na vážkách…dnes jsem měla 2 pozitivní těhotenské testy, ale myslím že je ještě brzy,jenže zkrátka chci vědět jak na tom jsem…poslední menstruace totiž začala 10.7.
Takze 18DC? To je docela brzo na pozitovni testy
Vis kdy byla ovulace? A ty testy maji tu testovaci carku silnou nebo je to jen duch? Byla to stejna znacka nebo rozdilne?
Jeste bych pockala a sla treba v pondeli, to uz by pripadne hcg melo mit naprosto jednoznacnou hodnotu.
no právě mě to dost překvapilo, čekala jsem negativní test. ale kdyý i druhý byl pozitivní.....byl to mamatest 10, druhá čárka je slabší, tedy méně viditelná, ale je vidět jasně a je růžová. ovulace nevím, ale jsem první měsíc po vysazení antikoncepce, dobrala jsem HA, 10.7. byla MS takže dle mého odhadu ovu měla být 24.?
Nulu, tak to jsem zvědavá, jak se to vyvine… protože pokud by ovulace byla skutečně 24.7., tak by teď vajíčko ještě nebylo ani uhnízděný, natož aby produkovalo HCG ![]()
Ale pokud jsou na testu //, mělo by to z krve být určitě poznat!
Dej vědět!
holky, dnes opět test, a čárka byla o kousilínek výraznější…
na krev půjdu zítra
Emilie píše:
Ty to teda natahuješ a děláš pěkně dramatické!!!!
no potože já sama jsem z toho „in“
na jednu stranu to chci hned vědět, na druhou mám radost z těch čárek co tam jsou a na další stránku se bojím, že je to planý poplach a chci aby mi zůstalo alespoň ta malá naděje co mám!!!teď už dokonce přemýšlím že na krev kašlu, a počkám až na menstruaci…jsem hrozná, já vím ![]()
Nulu, jak dlouho namacis mamatest 10? V navodu jsou 3s, kdyz se namaci dyl, tak pry hazi falesnou negativitu. Nicmene doufam, ze je to ono a drzim palce.