Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hmmmmmmm … nejsem doktor, ale troufám si říct, že to na těhu nevypadá ..... HCg by spíš mělo závratně růst, mělo by dosahovat hodnot okolo 500 a výše … to fakt nechápu.
Ještě ti mě napadlo - to se stalo mě - já byla na krvi, protože mi bylo blbě,a doktorka mi právě napsala test na hcg. Už nevím, kolik naměřili, ale málo na to, aby to bylo „nomrální“, a přitom dost vysoké na to, aby se tím někdo zabýval. Prostě diagnóza - těhotenství, ale možná neprosperující (mimoděložní, atd.). Zkrátím to, nakonec se zjsitilo, že ty krevní testy reagovaly na ovulaci, ovulační hormon! prostě falešná pozitivita, ale jak hrom!!! Jak mi vysvětlil sám vedoucí laborky (v nemocnici si na můj „případ“ pamatují dosud … ) mi vysvětlil, že se to stává tak výjimečně, že to nikoho prostě nenapadne … to sérum, která má „měřit“ hormon hcg, reaguje úplně stejně na ovulační hormon. A ten se uvolňuje cca jednou za měsíc (v polovině) na pár hodin … a na test hcg se chodí většinou okolo menstruace … Takže zreagovalo s ovulačním hormonem, vyhodilo to nějaký výsledek, ale nikoho nenapadlo, že změřili úplně něco jinýho … chci tím říct, nejsem doktor, jen jsem kdysi měla drobátko co do činění s chemií - i pro ostatní dotaz - není možné, aby ten test (mamatest sis dělala???) reagoval falešně pozitivně???? Třeba právě v době ovulace? Mě tehdy bylo taky blbě, že jsem si myslela (a nepřekvapilo mě, i při HA), že jsem opravdu těhotná … ![]()
Nulu, do 5 je to považováno za negativní…ale třeba je ještě brzy- chtělo by to novou hodnotu třeba za 3 dny…
Já měla 1. hodnotu 6 a za 2 dny už to bylo 226…
330,– Kč to si teda řekli dost… Zkus počkat na MS, pokud nepřijde, tak bych si udělala znovu test…na další krev už tě může poslat tvůj Dr.
jo, přesně tak to chci udělat, nechápu jak ty testy ale můžou vycházet pozitivně, na tom mi teda stojí rozum
dopadla jsem tak, že mi mešká MS už 3 dny a bolí mě prsa. test stále jen s duchem.....už z toho holky magořim, fakt.
jinak pokud to nedostanu, na krev půjdu ve čtvrtek ke známé zdrav. sestře…
Ahoj holky tak hlásím že ta mrcha dorazila s 5ti denním zpožděním dnes ,už jsem se začínala radovat a nic ![]()
suchar píše:
Ahoj holky tak hlásím že ta mrcha dorazila s 5ti denním zpožděním dnes ,už jsem se začínala radovat a nic
ahoj, tak držím palce ať teď to vyjde
a jak tam koukám, tak teď máme snad všechny snažilky „jen“ zpoždění.....já teda ještě rozhodnuto nemám, ale myslím že to bude obdobné… ![]()
ahoj Nulu tak jak to s tebou vypadá? Doufám že pořád nedorazila a budeš mít brzy jasné // ![]()
Ahojky vsem
Trochu vice se tu rozepisu, aby clovicek ktery bude ochotny mi poradit vedel presne o co jde…Budu vdecna za kazdou odpoved..
Tedy muj pribeh zacina:): Mam dnes presne 18 dni spozdeni od posledni menstruace maximalne to bylo vzdy tak 5 dni…delala jsem si tri testy posledni pred tydnem a byly negativni. Coz me zarazi nikdy jsem takovy problem nemela. Asi prvni co pri tom cteni napada zajid si ke svemu gynekologovi. Problem je v tom, ze pred 2 tydny jsme se s pritelem pristehovali do jineho mesta a zadneho gynekologa tu nemam. I kdyz je ten muj odsud daleko klidne bych k nemu jela, ale problem je v tom, ze jsem si tu nasla praci a aby me nepropustili nemuzu po nich chtit hned volno urcite by mi ho ani nedali mam uz rozpocitane smeny a nema tam kdo za me byt.Pracuji tu teprve 10 dni, takze celkem pochopitelne…Jinak ani nevim kdy bych tak mohla otehotnet, pac jsme se s pritelem od 3.7. milovali kazdy den, az do dnes. Akorad me napada jeste jedna varianta jestli to nemuze byt spusobenu to me spozdeni tim, ze jsem behem mesice zhubla 9 kg, dalsi ale co me zarazi, ze u mi vaha nejde dolu pribrala jsem pul kila a nic skoro nejim… Jinak mi prijde jako bych kazdou chvilicku mela dostat ms mam bolesti v podbrisku, chvilema v levem vajecniku. a zvysenou teplotu 37,3 uz ted cim to prosim muze byt?? poradte mi nekdo co mam delat.., nebo co si o tom myslite
Nulu, tak jááák??
Lucinko, zkusila bych ještě jeden testík…ovulaci jsi klidně mohla mít později, takže to testy nemusely zachytit… Nebo tenhle cyklus můžeš mít anovulační - ty pak můžou být i hodně dlouhé…ale MS pak přijde sama, pokud bys to chtěla urychlit, tak jedině jít na vyvolávačku /Agolutin/ ke gynekologovi… I kdybys byla těhotná, tak to neuškodí… Dej vědět, jak to dopadlo!!
ahoj, tak MS přišla se spožděním.ale jsem teď ráda, jelikož mi umřela babička…těhotenství by asi nebylo nejvhodnější.
ahoj Nulu ,tak to je mi líto!!! Tak začínáme pěkně od znova ach jo ,plodné dny vycházejí na 22.8. tak musíme pořádně
!!