Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nulu86 píše:Emilie píše:no potože já sama jsem z toho „in“
Ty to teda natahuješ a děláš pěkně dramatické!!!!na jednu stranu to chci hned vědět, na druhou mám radost z těch čárek co tam jsou a na další stránku se bojím, že je to planý poplach a chci aby mi zůstalo alespoň ta malá naděje co mám!!!teď už dokonce přemýšlím že na krev kašlu, a počkám až na menstruaci…jsem hrozná, já vím
Já to chápu …
To víš že jsem napnutá jako ty, aby to
tam fakt bylo .....
bude, musíme tomu věřit a
tam bude, neboj!!!já prostě počkám do 6.8. jestli bude MS, a pak poběžim na gyndu, dřív to stejně nemá význam, jelikož můj gyn.je na dovolený a k jinýmu se mi jít nechce, a jestli těhotná mám být tak budu a jsem…a basta ![]()
Ahojky já se musím připojit,jsem na tom podobně PM 8.7 a dnes 22DC ,když jsem včera četla tady tu diskuzi,tak jsem si musela ráno udělat mamatest 10 a druhá čárka nikde
já vím že je to brzy ale když Nulu je tam měla tak jsem doufala no víte jak to je že zvědavost jedna ![]()
suchar píše:
Ahojky já se musím připojit,jsem na tom podobně PM 8.7 a dnes 22DC ,když jsem včera četla tady tu diskuzi,tak jsem si musela ráno udělat mamatest 10 a druhá čárka nikdejá vím že je to brzy ale když Nulu je tam měla tak jsem doufala no víte jak to je že zvědavost jedna
neplakej, bude příště já ti držím pěsti…a ty drž mě, ať tu nedělám planej poplach
![]()
myslím si že jsi určitě těhule ,to by Ti jinak nevyšli dvakrát dvě čárky ,každopádně držím palce at jsi a já počkám do středy jestli příjde nebo ne !
no uvidíme, dnes jsem jak kráva jela na bulovku na krev, a odmítli mi jí vzít, přitom ještě včera jsem se s nima domlouvala že ještě dnes přijedu…nechápu. tak jsem na internetu našla že odběry dělají ještě na proseku, tak tam hned zítra ráno zkusím zavolat a donmluvit se s nima…
to je divné proč ho nechtěli udělat děs, tak snad to výjde ,dej zítra vědět ju?
dobrou
suchar píše:
to je divné proč ho nechtěli udělat děs, tak snad to výjde ,dej zítra vědět ju?![]()
dobrou
jasný, snad na tom proseku mi to udělají…papa
Nulu, nenech se odbýt…od toho je to laboratoř,ne? Navíc když si to zaplatíš!!!
A na odběr můžeš kdykoliv během dne, nemusí to být ráno.
Držím palce a jsem zvědavá!!
Nulu, takšuuuup!! Je to levnější než test z krve- a už určitě uvidíš, jestli jsou čárky silnější!!!
holky byla jsem na té krvi, stálo to 330 kč a nevím…sestra mi za hodinu vrazila obálku do ruky a bouchla přede mnou dveřma. je tam výsledek ( 1.2 jednotky U/l referenční meze 0-5 tak nevím co to má být
ta závorka má být taková ta špičatá…nenašla jsem ji na klávesnici
Hmmmmmmm … nejsem doktor, ale troufám si říct, že to na těhu nevypadá ..... HCg by spíš mělo závratně růst, mělo by dosahovat hodnot okolo 500 a výše … to fakt nechápu.
Ještě ti mě napadlo - to se stalo mě - já byla na krvi, protože mi bylo blbě,a doktorka mi právě napsala test na hcg. Už nevím, kolik naměřili, ale málo na to, aby to bylo „nomrální“, a přitom dost vysoké na to, aby se tím někdo zabýval. Prostě diagnóza - těhotenství, ale možná neprosperující (mimoděložní, atd.). Zkrátím to, nakonec se zjsitilo, že ty krevní testy reagovaly na ovulaci, ovulační hormon! prostě falešná pozitivita, ale jak hrom!!! Jak mi vysvětlil sám vedoucí laborky (v nemocnici si na můj „případ“ pamatují dosud … ) mi vysvětlil, že se to stává tak výjimečně, že to nikoho prostě nenapadne … to sérum, která má „měřit“ hormon hcg, reaguje úplně stejně na ovulační hormon. A ten se uvolňuje cca jednou za měsíc (v polovině) na pár hodin … a na test hcg se chodí většinou okolo menstruace … Takže zreagovalo s ovulačním hormonem, vyhodilo to nějaký výsledek, ale nikoho nenapadlo, že změřili úplně něco jinýho … chci tím říct, nejsem doktor, jen jsem kdysi měla drobátko co do činění s chemií - i pro ostatní dotaz - není možné, aby ten test (mamatest sis dělala???) reagoval falešně pozitivně???? Třeba právě v době ovulace? Mě tehdy bylo taky blbě, že jsem si myslela (a nepřekvapilo mě, i při HA), že jsem opravdu těhotná … ![]()