Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, dnes jsem 25+2tt
Byla jsem dnes na kontrole zda je vše v pořádku, ano je ale malý má dole hlavičku, nemám tahat nic těžkého…chtěla jsem se zeptat zda to už nějaká maminka měla stejně a jak to dopadlo, mám docela strach😞
Dcera měla dolů hlavičku už na 2 screeningu a možná mnohem dříve, jen tam mi to oznámili. Nevím co je na tom špatného? Většina miminek se už otočí během 2. trimestru. Některé tak už zůstanou a některé se ještě točí, dokud mají místo ![]()
@Vany00011 píše:
Takže je to úplně normální a v pořádku?
Jsem poprvé těhotná
Je to úplně normální a žádoucí, aby mělo hlavičku dole. Nejdřív jsem si říkala, co řešíš? ![]()
Normální, v tomhle týdnu se ještě může několikrát otočit tam a zpátky
těžkého nemáš tahat nic celé těhotenství. Buď v klidu, jestli Dr neříkal že je něco špatně, tak tohle je normální průběh.
Za mě je to naprosto vporadku…poprvé bylo u mě mimčo celou dobu hlavou nahoru..na každém utz od chvíle kdy bylo poznat která část je ktera
uvelebilo se a odmítalo se hnout… Podruhé naopak celou dobu hlavou dolů…nikdo mi neříkal že bych neměla zvedat nic těžkého nebo tak…
Dr mi řekla že je to v pohodě ale nemám se moc namáhat protože jsem hubená a mohla bych jít předčasně rodit, děkuji vám za uklidnění😁