Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych vědět jestli mam šanci mít zdravé miminko když mám cukrovku mám průměr kolem 6. Poradte mi prosim jestli stím má někdo skušenost,děkuji
Nepíšeš, o jaký typ cukrovku jde.
ALe šanci na zdravé miminko určitě máš.
Ahoj,
ten prumer myslis glykovany hemoglobin nebo prumer glykemii…a za jakou dobu? Jestli glykovany, tak je to moc
Chce to aspon dva tri mesice poradne hlidat, aby to spadlo na 4-5. Jestli mas glykemie kolem 6, tak je to v pohode. Ale stejne si nejdriv musis promluvit se svym diabetologem!
byla sem na kontrole tak dokonce mam hba 9,4 a Glikemii 9-10.Cukrovku mam tu prvni. doktorka na cukrovce mi ditě zakazuje, chtela bych vedet jestli se nekomu stalo ze otehotnel v me situaci a na potrat nesel.
No tak to je fakt moc
A to ti to proste jenom zakazuje a nijak ti nepomuze? Mela bys byt v prekoncepcni peci, pojistovny hradi i prouzky nad limit a poradne se dat do kupy! Co treba inzulinova pumpa???
Moc ti nepomuze, kdyz ti nekdo napise, ze na tom byl taky blbe a na potrat nesel, to vubec nic neznamena.
Pokud ted otehotnis, sance, ze se narodi nejak postizeny miminko, je docela velka
Ja sama potratila na zacatku tehu a to jsem mela hba asi 6,2 a uz se na mne dost mracili…priroda ale rozhodla sama.
Vazne ti radim vsechno promyslet, treba zmenit dr., na netu najdes spoustu tipu, dat se dohromady a pak to pujde ani nebudes vedet jak
Zdravy dite za to stoji…jen proste nebude hned.
A pokud nahodou tehotna uz jsi…hned zmen dr.!!! Protoze pokud ti jenom zakazuje a jinak nepomuze, je to k nicemu. Potrebujes se hodne hlidat, hodne casto merit glykemie…ja se v prvnim tehotenstvi merila i 13× za den! Hlidat jidlo, pokud mozno se nestresovat… Netusim, odkud jsi, jestli treba z Prahy nebo odnekud pobliz, zkontaktuj internu v Podoli nebo u Apolinare, tam se na tohle specializuji!
Je mi to lito, dost s tebou citim, ale ty to zvladnes! Ja sama cekam uz treti, je to hodne narocny, ale da se.
dekuji za radu a odpoved ja jsem bohuzel ze znojma ale preptam se jestli tu je i jiny doktor.
Taky jsem to před pár dny řešila - doktror udělal stěr z čípku, to je prý nejsměrodatnější. Pak na tu vatovou tyčinku kápl ten roztok. Naštěstí to bylo OK, ale upozornil mě, že stejně o prosakování plodovky jít může, že kdybych nadále pozorovala nějaké větší mokro, mám přijít s vložkou.
Jinak - plodová voda mi praskla u prvního, to byla taková narůžověla kapalina, bylo jí fakt moc a moc. U druhého mi ji píchli na sále a byla žlutá a škaredá - zkažená. Sestry říkaly, že u přední vody to tak nevadí, ale nevím, co tím myslely. U třetího taky praskla, ale ne tolik, řekla bych, že to bylo úplně čiré.