Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminky ![]()
Holčinky prosím napište mi svoje zkušenosti a zážitky-pokud jste zažily cévkování v těhotenství ![]()
Mě to čeká ve středu a můžu říct, že už se začínám bát
![]()
Bohužel po opakovaných laboratorních vyšetřeních moči na bakterie-i po tom, co jsem využívala antibiotika-mám bakterie v moči stále
chjo ![]()
Musím říct, že kdybych nebyla těhotná, tak se vůbec nebudu zabývat myšlenkami, jak moc to bolí atd.- bylo by mi to šuma fuk.....
Jenže právě mi to vadí proto, že jsem těhotná.Aby mi tam doktorka něco nezanesla(ťuk, ťuk, ťuk) atd.-nehledě na to, že každej negativní zážitek se přenese na miminko.........
Chápu, že je to standardní postup, aby se přišlo na to, jestli ty bakterie jsou opravdu v močovém měchýři-ale chtěla bych to mít, co nejrychleji za sebou.............
Tak jsem se chtěla optat, jestli máte některá zkušenosti, jak dlouho tahle procedura trvá?A jestli jste po tom neměly potíže???Pač jsem nedávno od jedné známé slyšela-že se po téhle proceduře nemohla týden vymočit-prý jako kdyby měla střepy v močáku
Přitom-žádnej zánět neměla-bylo to podrážděné po tom cévkování.
Jestli má vliv-jakou použije doktorka hadičku???Posledně mě totiž chlácholila, když mi cévkování slibovala-že prý má nějakou tenkou-prý dětskou hadičku-ale popravdě jí moc nevěřím..............
Napište mi prosím své zkušenosti-pokud máte..............
Díky za odpovědi ![]()
Ahojky, tak já zažila cévkování už několikrát. Sice zatím (ťuk ťuk na dřevo) ne v těhotenství, ale předtím jsem si užila až až. Taky jsem se hrozně bála, ale není to tak strašné. Je to jen chvilka. Jak zavede cévku tak to jakoby tlačí a přijde ti, že se ti chce strašně čůrat a potom už je to dobrý. Chvilku po vytažení to ještě cítíš to jo, ale já byla i na cystoskopii a to bolelo potom mnohem víc. Každopádně může se ti stát, že budeš mít močovou trubici trošku podrážděnou, tak tě to může při čůrání pálit, jak jsi psala o té kamarádce, ale toho se neboj. Je to zas jen chvilka a nejpozději do dvou dnů to přejde. Důležitý je dot pít, aby bylo co čůrat nejlépe heřmánkový čaj, pokud nejsi alergická
. Prostě, i kdyby tě to pálilo, nenervuj se, je důležitý vědět, že to není nic nenormálního. Leda by tě to nepřešlo. Cévky jsou sterilní a vchod do moč. trubice se před zavedením cévky dezinfikuje, takže při takovémto krátkodobém výkonu je riziko zanesení infekce velmi malé. Hrozí to spíše u opakujících se cévkování (např. ochrnutí, kteří se musí sami cévkovat pořád, jinak by se moč neodvedla). Tak se drž a hlavně se neboj, určitě to zvládneš!!! ![]()
Já jsem zažila cévkování v porodnici, ale je to jen trochu nepříjemné. Dá se to vydržet. Jen to trochu štípne, ale zažila jsem horší věci.
Cévkovali mě před porodem - normální ( nemohla jsem se vyčůrat
a měla jsem epidurál, takže mě zavodnili a musela jsem se nějak vyčůrat ) a pak i několikrát po porodu a vůbec nic to není, byli tak šetrný a je to přesně…chce se ti čůrat a najednou ti někdo uleví, takže pro mě to byla taková malá záchrana a trvá to chvilinku. Polijou tě desinfekcí ( nepálivou
) zavedou jemně cévku, počkají, až se „vyčůráš“, vyndají cévku a hotovo, fakt to nic není.
Ahoj,
také jsem zažila cévkování, není to žádná hrůza, přirovnala bych to k odběru krve. Trošku to píchne a je to, pak tedy ještě den mě bolelo při čůrání, ale žádná tragédie. Nemusíš se bát, v těhu mě necévkovali, ale před těhu, těsně po porodu a asi 4. den po porodu. ![]()
při cestě do „cévkovací místnosti“ se mi klepala kolena, při cestě z cévkovací místnosti zpět na nemocniční pokoj jsem si pískala ![]()
Ahoj Ditunko: já cévkování už taky zažila(sice ne těhotenství),ale opravdu se to dá vydržet,roztáhneš nohy jako u gynekologa a za chvilku je to hotový
Jediný co je nepříjemný,je to pálení a bolení při čůrání,ale to za den fakt odezní.
Tak těhotná jsem v 24.t a včera jsem byla na poradně a doktor mi řekl když mám 5 den pálení při močení. musí provést cévkování.. Byla jsme v šoku, no tudíž došlo na věc a samotný zákrok není nijak hrozný, ale pálení mám teď ještě větší a hadička byla obrovská, taky jsem doufala, že mají více velikostí… Myslím, že to bylo u mého případu úplně zbytečné, ale u Vás bych to asi raději podstoupila.. Držím palce! ![]()
Ahojky, mě cévkovali na začátku těhu, taky jsem se bála. Ani nevím jak, najednou to bylo hotovo a já necítila vůbec nic, asi záleží i na tom, jak je kdo šikovný, ale u mě úplně v pohodě a naprosto zbytečný strach.
Ahoj. Mam menší dotaz. Jsem po třetím měsíci těhotenství a dneska jsem byla na cévkování. Proto ze se u me furt opakuji záněty při močení. Ne že když tu věc do me zavadela mi celkem dost bylo neprijemne ale také jsem byla na zahode a když jsem se utirala tak jsem na toaletaku mela trosku krve a když jsem se podivala do zachodove misi viděla jsem tam jako kdyby tam spadli tři kapičky krve. Já ted nevím jestli je to normální a nebo si mam zaject k lékaři. Prosím poraďte mi. Děkuji.