Těhotenství a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
16.8.10 15:35

těhotenství a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli můžu být těhotná, když beru hormonální antikoncepci pravidelně, ale jednou jsem zapoměla vzít prášek a ten den jsem s přítelem spala. Prášek jsem si vzala až další den večer zároveň s druhým. Děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
726
16.8.10 15:45

Pravděpodobnost je myslím hodně malá, taky záleží,který den cyklu to bylo,vadí to spíš zezačátku,pak už tak ne,mě se to stalo několikrát,i víc prášků,a nikdy jsem těhotná nebyla,ten antikoncepční účinek v těle přetrvává,jako antibiotika.Ale nějaký to procento tady asi je,stejně jako když se antikoncepce bere a stejně se někdy stane,že žena otěhotní i přes ni,píšou 1%,tak nevím,jestli jsem Tě uklidnila,příroda je mrška nevyzpytatelná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.8.10 15:47

Ahoj, přečti si příbalový leták, každá HA je jiná. Těhotná být můžeš a také nemusíš. Pak taky záleží jestli sis prášek zapomněla vzít na začátku balení, uprostřed, nebo na konci, ale myslím si, že z letáku nebo internetu se dozvíš víc. Popř. si zkus udělat test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.8.10 15:56

V pondělí jsem začala brát nové plato a v úterý jsem zapoměla. Brala jsem si ho až ve středu večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
16.8.10 16:04

stoprocentně ti to nikdo nepoví, ale ta pravděpodobnost je malá… případně si zkus cca za dva týdny udělat test, ať máš klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
16.8.10 16:08

Na test je brzy,myslím,že Ti nezbývá nic jiného,než počkat,teď fakt nemůžeš dělat vůbec nic,jestli jsi těhotná nezjistíš,až tak těsně před očekávanou ms,ale myslím,že těhu nebudeš,přečti si leták,antikoncepční účinek 1 tablety přetrvává několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
16.8.10 16:30
Havraní píše:
Na test je brzy,myslím,že Ti nezbývá nic jiného,než počkat,teď fakt nemůžeš dělat vůbec nic,jestli jsi těhotná nezjistíš,až tak těsně před očekávanou ms,ale myslím,že těhu nebudeš,přečti si leták,antikoncepční účinek 1 tablety přetrvává několik hodin.

U mojí bývalé HA byl účinek 12 hodin, potom se účinnost snižuje.

A ten test by mohl případně něco ukázat nejdříve 10 den - podle citlivosti testu. Ono to časové udání v den vynechání (několik dní před vynecháním) ms uvedeném na testu podle mě vychází z ukázkového cyklu +/- 28 dní. Už jsem nad tímhle hodněkrát koumala, jelikož znát den vynechání ms je u mě nemožné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.8.10 16:46

Já beru cilest a v letáku je účinnost 12 hodin pak se doporučuje používat i jiná metoda antikoncepce po dobu 7 dnů, ale s přítelem nic jiného nepoužíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
16.8.10 16:50

No když si na zapomenutí HA vzpomeneš po více jak těch 12 hodinách, je lepší se ten týden chránit ještě i jinak - holt jistota je jistota i když ta pravděpodobnost je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
16.8.10 17:45

Moje mamca (je jeste mlada :-) ) bere cilest, a uz kolikrat rikala, ze zapomnela a nic .. tak snad to nebude tak hrozny, samo zalezi na tvem tele.. tohle ti proste nikdo nepovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.8.10 17:50

tak ja za me muzu rict ze jsem brala antikoncepci pravidelne uz 7 let a ted jsem na konci 8 mesice :-) sice jsme to neplanovali a taky jsem cumela kdyz jsem na testu objevila // carky ale ted se tesime :-) nekdy se to hold podari ikdyz by nemelo a to jsem si davala opravdu pozor na to abych to brala jak jsem mela, protoze na mimco jsem si prisla jeste mlada, mame asi naky agresivni spermie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 22:45

OŽIVENÍ DISKUZE-TĚHU PŘI ANTIKOCEPCI??

Dámy, ženy, holky. Tak jsem z toho jelen :nevim: Už asi přes rok beru Mistru tabletky. Stalo se mi to teď poprvé a vůbec nevím co si o tom mám myslet. :nevim: Beru prášky pravidelně, ale trápí mě asi bulimie, hodně toho vyzvracím. Snažím se brát prášky až před spaním kdy vím, že zvracet nebudu…Ale je mi jasné, že funkčnost prášků se u mě opravdu zaručit asi nedá. :? No, prostě. Minulý pátek jsem skončila s platíčkem. V neděli jsem to měla dostat. Dostala jsem to až v úterý a to jen půl dne a pak už jen špinění. Pak středa lehké špinění, ale zvládla jsem to i bez vložky. A další dny už nic. Zítra si mám vzít další prášek z dalšího platíčka, ale co když jsem těhu??? Neublíží to mimizárodku nějak? Další várka prášků?? Test jsem si dělala dnes. Je tam miniminimini dušík, ani nevím jestli nefantazíruju :oops: Zkusím ještě zítra…Ale co pak, když bude zas jen dušík??? Brát ty prášky??? :nevim: Poraďte prosím. Co myslíte???

• Citovat
  • Upravit
12550
12.12.14 23:35
@Anonymní píše:
Dámy, ženy, holky. Tak jsem z toho jelen :nevim: Už asi přes rok beru Mistru tabletky. Stalo se mi to teď poprvé a vůbec nevím co si o tom mám myslet. :nevim: Beru prášky pravidelně, ale trápí mě asi bulimie, hodně toho vyzvracím. Snažím se brát prášky až před spaním kdy vím, že zvracet nebudu…Ale je mi jasné, že funkčnost prášků se u mě opravdu zaručit asi nedá. :? No, prostě. Minulý pátek jsem skončila s platíčkem. V neděli jsem to měla dostat. Dostala jsem to až v úterý a to jen půl dne a pak už jen špinění. Pak středa lehké špinění, ale zvládla jsem to i bez vložky. A další dny už nic. Zítra si mám vzít další prášek z dalšího platíčka, ale co když jsem těhu??? Neublíží to mimizárodku nějak? Další várka prášků?? Test jsem si dělala dnes. Je tam miniminimini dušík, ani nevím jestli nefantazíruju :oops: Zkusím ještě zítra…Ale co pak, když bude zas jen dušík??? Brát ty prášky??? :nevim: Poraďte prosím. Co myslíte???

Teda já se moc v práškách nevyznám, ale ve tvém případě bych je rozhodně nebrala a počkala bych, abys měla jistotu, že nejsi těhotná. Protože když zvracíš a přitom jsi chráněná jen práškama, otěhotnět můžeš.
Jinak je zvláštní napsat „trápí mě asi bulimie“, o bulimii většinou člověk ví :kytka: Doporučuju ti zajít za psychiatrem, ať už jsi těhotná nebo ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.14 00:41

@majki.r Když já nevím jestli mám tu nemoc takto rovnou ozanačit. :( Už to mám sedm let, člověk se s tím naučí žít. Rozhodně psychiatra nezvažuji. Ale chápul, že to zní hrozně :(. Když si to po sobě čtu, taky mi z to je všelijak :(…Ale když tedy nezačnu brát další platíčko. Vynechám tedy měsíc. Průběžně budu testovat těhu. Pak třeba zjistím, že těhotná nejsem a další měsíc zas prášky nasadím??? To právě nevím, jestli se jen tak může měsíc vynechat a pak třeba začít brát prášky znovu. :nevim: Můžu po roce na měsíc vysadit a pak zas nasadit HA?

• Citovat
  • Upravit
33018
13.12.14 08:10

Buď jsi skutečně těhotná, nebo Ti prostě zvolení HA přestala sedět.
Nicméně oba své problémy, zvláštní menstruaci i to zvracení, by jsi měla předně řešit s lékařem. Psychiatra není potřeba se bát - ten Ti pomůže. Dlouhodobé zvracení není dobré ani po fyzické stránce (žaludeční šťávy poškozují jícen, ničí se zbní skloviny, organismu se nabourává metabolismus atd.). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí