Máte některá zkušenosti s tím, jak probíhají prohlídky v UK?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4989
16.8.10 14:28

těhotenství v Anglii

Ahoj maminky,
chystám se prožít těhotenství a následný porod v Anglii.To co jsem zatím zjistila o „péči“ o těhotné v UK je dost zarážející.
Máte některá zkušenosti s tím, jak probíhají prohlídky v UK? Moc ocením i vaše rady týkající se zdravotnictví v UK.
Přeji všem hezký den. :mavam:
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
16.8.10 14:39

prohlidky neprobihaji vnitrne, chodis pouze k midwife, ta si bere moc, meri tep, posloucha ozvy, ultrazvuk je dvakrat,kdyz mas nejake pochybnosti, tak musis prehanet, jestli mas konkretni otazky tak se ptej, pred 5 mesici jsem tu porodila holcicku

• Citovat
  • Upravit
9394
16.8.10 14:49

ja porodila pred 3 mesici… :lol: zakladni-povinna- tehot.pece v UK mi prijde celkem nedostatecna/ mela jsem pak problemy u porodu, dite v inkubatoru apod.kvuli veci, kterou by v CR zjistili drive/… prvni vysetreni a UZ je v 12 tt, vetsinou se chodi k midwife- ja chodila jen k GP, dodnes nevim proc…navstevovala jsem i predporodni kurs- doporucuji… porod jsem si prozila se vsim vsudy-od snahy o normalni porod az po indukci a akutniho cisare… je pravda, ze se musis o vse hlasit a prehanet pokud neco chces, ja to neumela.. pokud pracujes pohlidej si i sva prava v tehotenstvi a materskou, ja se svym zamestnavatelem dost bojovala a bojuji dodnes :-) … rve mi mimco, musim bezet, ale kdybys chtela napis SZ… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.8.10 13:39

Ahoj, moc děkuji za vaše příspěvky. Já se stěhuji se svým budoucím manželem do Anglie začátkem září.On v Anglii žije už 8 let. Z předchozího vztahu mám čtyřletou dceru a o budoucí maminky je v Čechách, alespoň podle mě, dobře postaráno. Do gynekologické poradny jsem docházela pravidelně 1× za tři týdny (s blížícím se porodem byly návštěvy častější).Vždy proběhla kontrola moči,váhy a tlaku. Můj doktor má dobře vybavenou ordinaci,tak mi pokaždé udělal i ultrazvuk a ozvy. Stejné je to i se současným těhotenstvím. Po příjezdu do Anglie budu v pátém měsíci,takže práci už hledat nebudu. To hlavně i kvůli mé dceři, musíme si zvyknout a hlavně ten jazyk.
Jak je to s midwife,slyšela jsem,že dochází k ženě domů. Jak často? A kdo je GP?
Protože nebudu v UK pracovat, musí se přítel(manžel) zaručit,že je schopný se o nás postarat a veškerá lékařská péče prý ude hrazena z jeho pojistky. Nevíte o tom něco, je to opravdu tak? Také jsem četla, že děti a těhotné mají péči zdarma. Platí to i pro cizince?
Podle toho,co jsem zatím zjistila,je lepší si zaletět do Čech - když jsou nějaké problémy. A to jsem se těšila,že budu žít ve vyspělejší zemi… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
17.8.10 15:33

ahoj, tak jestli budes v patem mesici bude njlepsi se okamzite nahlasit u praktickeho lekare/GP= general practitioner/, ten uz ti zajisti navstevu v nemocnici a u midwife… jestli chodi domu to nevim, ja ziji v sever.Irsku tak to muze byt trosku odlisne, ale tady se chodi do nemocnice ci na stredisko za ni…tam te muze v klidu zvazit, zmerit a vysetrit co je potreba… ze zacatku se chodi co 4 tydny, kolem 30.tydne se to zkracuje na co 2 tydny a po 34.-36.tt- kazdy tyden… ja chodila jen k prakticke lekarce, nevim proc, snad kvuli tomu, ze je u nas malo midwifes… po porodu prijdou k tobe domu druhy den po propusteni z porodnice a pak chodi na navstevy… ja mela komplikace po porodu a potrebu kazdodennich prevazu, takze ke me chodily kazdy den… po porodu bude za tebou chodit i health visitor- neco mezi soc.pracovnici a detskou sestrou..
jeste k tehotenstvi- budes mit kontakt na svoji midwife, muzes ji kdykoliv volat kdyz budes neco potrebovat… UZ se dela ve 12, 20. a 34,tydnu…/ve skotsku jen 2×-pry/… vse ti rekne a vysvetli midwife na prvni navsteve… hodne se ptej, protoze na co se nezeptas to ti nereknou :lol: Ohledne porodu- v Anglii si muzes vybrat porod v porodnici, porodnim dome ci doma…
Ohledne placeni za peci apod.neporadim, ja tady pracovala, takze jsem nemela problem, mozna by ses mela zeptat na Jobs centrum, /nahlasit se na pracovni urad/ tam ti poradi…davky asi zadne nedostanes, protoze nemas v UK nic odpracovane, ale snad bude snadnejsi ziskat pristup do zdrav.systemu…ale to je jen muj dohad......
nic dalsiho me nenapada, ale klidne se ptej, dokud mam vse cerstve v pameti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
17.8.10 15:39

a doporuciji ti navstivit preporodni kurs, je zdarma/aspon u nas ano/… mozna se nedovis moc novinek ohledne pece o deti, kdyz uz jedno mas, ale jde hlavne o to dovedet se jak to chodi v britske porodnici, co mas delat apod., a v neposledni rade ziskas i nove zname..... V ramci kurzu jsme navstivili i porodnici, takze vse je pak ejdnodussi a clovek nejde do neznama… muj kurz vedla zrovna „moje“midwife, tak mi i pomohlo, ze jsme se lip poznaly a ona mi pak dost pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
17.8.10 16:26

tak s tim pojistenim, zdravotni peci ma kazdy kdo trvale zije v UK zdarma, navic jako tehotna a rok po porodu, mas narok na zubare a neplatis za recepty, k tomu Ti midvife vyda potvrzeni, kdyz jste manzele tak pokud jeden z vas ma odpracovany rok, tak ma narok na davky, ktere se vztahuji na rodinu, ja jsem v takove pozici, manzel dostava pridavky a dalsi socialni davky, ale napriklad podporu v nezamestnanosti bych ja osobne nedostala, protoze nemam oddelany ten rok, on ano, midwife chodi domu az posledni tydny pred porodem, jinak se chodi na stredisko, je dulezite az prijedes se zaregistrovat u lekare

• Citovat
  • Upravit
9394
17.8.10 16:43

jen na okraj- za recept uz se neplati vubec, takze se zdarma pece o tehotne vztahuje uz jen na zubare…ale napr.ja si ho platim, byl jediny kdo byl ochoten me vzit a vzal me jako soukromeho pacienta, takze ja zadnou vyhodu, ze mam dite nepocituji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.8.10 17:26

moc vám obou děkuji za rady a informace. Určitě se mi bude z Čech lehčeji odjíždět, když vím, jak to chodí, a že to asi zas tak hrozné nebude (když nebudou žádné komplikace).
Tak.. teď si s tímhle mohu přestat dělat starosti, alespoň na čas.Dál se budu soustředit na mojí dceru, aby stěhování zvládla co nejlépe.Pro ni bude odjezd nejtěžší.
Hezký zbytek dne :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
17.8.10 17:30

jeste je mala, mym holkam pri prijezdu bylo 10 a 12 let a dodnes s tim bojuji, jeste jedna rada, co se tyce skol jsou nektere na hrozne urovni, do skoly se chodi podle spadove oblasti, kde zijes, tak je dobre uz se o to zacit zajimat, jinak cim lepsi oblast, tim vyssi najmy , lepsi skola a podle me i nemocnice, hodne veci je jinych, ale za sebe muzu rict, ze porod v UK byl pro me nejkrasnejsi

• Citovat
  • Upravit
4989
17.8.10 18:18

..slyšela jsem,že poviná školní docházka je od čtyř let.Nechci aby hned někam musela chodit,musí se přece nejdřív naučit alespoň základní věci,teď umí jenom pozdravit a poprosit. No..já na tom nejsem o moc líp. Přítel včera zajistil pronájem domečku za 560 liber je to ve Stroudu-Gloucestershire. Tahle oblast je prý poměrně drahá. Tak budeme mít co dělat,abychom ze začátku vyšli s penězma. Až budu mít mateřskou (z Čech) tak to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
17.8.10 18:21

pokud vim, do skoly se chodi od peti, ale s ceskou skolou se tu prvni rocniky nedaji srovnat, je to spise skolka a deti si hraji

• Citovat
  • Upravit
4989
17.8.10 18:35

tak to jsem ráda
dnes se mi( nebo spíš vám) podařilo zmírnit většinu mých obav.
Ještě jednou DÍKY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
17.8.10 18:46

V pohode, kdyby si jeste neco potrebovala tak mi posli soukromou zpravu :-)

• Citovat
  • Upravit
mmonica
17.8.10 22:11

je tak to budete kousek od nas 50 mil, my jsme u Newportu ( Wales)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky