Otěhotnění ve zkušebné době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
16.8.10 12:25

prace

Dobry den.Mam už 6letého syna a už bych i chtěla druhé dítě ale jsem bez práce takže je to složitější.Tak bych se chtělě dozvědět,kdybych nastoupila do práce a otěhotněla ve zkušební době-můžou mě vyhodit?Děkuji moc všem za odpověd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21526
16.8.10 12:34

pokud vím, tak na zkušební dobu se nevztahuje ochrana těhotných před výpovědí… nejlepší bude když se podíváš přímo do zákoníku práce. je poměrně přehledně napsaný, takže se v tom vyzná i laik ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101546
16.8.10 12:51

Na zkušební dobu se nevztahuje žádná ochrana, tudíž ani ochrana těhotných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5499
16.8.10 13:20

zrovna ja jsem byla ten pripad,otehotnela jsem ve zkusebni dobe a vyhodil me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101546
16.8.10 13:28
Zuzlína píše:
zrovna ja jsem byla ten pripad,otehotnela jsem ve zkusebni dobe a vyhodil me

Tak zní to hnusně, ale ono je to logické, zkušební doba je pro obě strany na zjištění jestli je zaměstnanec přínosem a jestli zaměstnanci vyhovuje fungování ve firmě… A zaměstnankyně co otěhotní ve zkušební době většinou moc přínosem nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
16.8.10 14:15

Ve zkušební době tě můžou vyhodit bz udání důvodu,tudíž i proto,že si těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
16.8.10 14:22

Ja otehotnela 4. mesic, tedy akorat po zkusebce a hned sem sla na rizikovy, taky ze me nemeli radost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym195
16.8.10 14:38

Ahoj,ja otehotnela ve zkusebni dobe,dostala jsem vypoved.Dr. mi napsal neschopenku,tudiz jsem marodila na zamestnavatele a pak mi vyplacel i pul roku materskou.

• Citovat
  • Upravit
2
18.8.10 12:11

Ahoj.Takže kdybych otěhotněla v té zkušebce a šla hned marodit tak by mě po celou dobu těhotenství museli platit?No jo ale nejdřív se ta nějaká práce musí najít :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym195
18.8.10 13:25

rosna,ano musel.Ja jsem sla proste marodit,zamestnavatel mi poslal postou vypoved,ja ale nic nikde nepodepisovala,jen jsem obdrzela od neho dopis a marodila jsem na neho celou dobu tehotenstvi.
Po skonceni marodky mi dr. na gyn vystavil papir na nastup rodicaku,ten jsem odnesla ucetni a ta se podivala do zakoniku prace,zda mi oni budou platit materskou,kdyz jsem byla ve zkusebni dobe.
Neco zamumlala a rekla:Ano,platit vas budeme my,jste [nebo byla,ted nevim] v ochrane lhute.
Tak jsme od nich pobirala jeste pul roku materskou,pak jsem presla na socialku.

• Citovat
  • Upravit
3141
19.3.18 10:55

Ahoj holky,

jdu se poradit, obnovuji diskusi. Ptám se pouze teoreticky :) Je mi jasné, že ve zkušební době nemá žena žádnou zákonnou ochranu před výpovědí, když by zjistili, že je žena těhotná. Ale v případě, že by donesla v průběhu zkušební doby neschopenku a byla na ni celé těhotenství, tak má nárok na mateřskou? Mám nemocná játra, takže když by se náhodou zadařilo, tak by to byl můj případ. Doktor mi to několikrát zmiňoval a kladl mi to na srdce.

Děkuji za odpovědi a zkušenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.3.18 11:06

@majdulacek i ve zkusebce, pokud budes na neschopence, te muzou bohuzel vyhodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.3.18 11:08

Pokud ti během toho skončí pracovní poměr, musela by ses vejít do ochranné lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
19.3.18 11:08

@Kukacka123 To ano, ale spíš mi šlo o tu mateřskou, zda bych měla nárok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.3.18 11:09

@majdulacek musíš splnit podmínku odpracovaných dni, plus ochranou lhůtu od ukončení zaměstnání. Tak si to spocitej ;) nejjednodušší bude proste počkat na skončení zkušební doby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí