Máte některá zkušenosti s tím, jak probíhají prohlídky v UK?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10709
3.3.11 14:08

Mayo, mě cukrovku nedělali, protože jsem jí už nestihla, už jsme byli v ČR, ale v nemocnici, kam jsem chodila na utz (Swindon) mi ji nabízeli! Nevím, jestli dělají všem, já jsem bzla riziková skupina-otec a babi diabetici. Bývali by ji dělali okolo 28.tt tuším…
Ptala bych se tedy ve tvé nemocnici!

O předporodních kurzech midwife mluvila, jen se zmínila a pak nic… ale potom najednou přišel dopis s jejich nabídkou… to jsem byla cca 20.tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
3.3.11 16:46
bořková píše:
Mayo, mě cukrovku nedělali, protože jsem jí už nestihla, už jsme byli v ČR, ale v nemocnici, kam jsem chodila na utz (Swindon) mi ji nabízeli! Nevím, jestli dělají všem, já jsem bzla riziková skupina-otec a babi diabetici. Bývali by ji dělali okolo 28.tt tuším…
Ptala bych se tedy ve tvé nemocnici!O předporodních kurzech midwife mluvila, jen se zmínila a pak nic… ale potom najednou přišel dopis s jejich nabídkou… to jsem byla cca 20.tt :-)

No nejsem si jistá jak to mám konzultovat,ale asi to bude další otázka na doktora, jak půjdu ve 25 týdnu.. uvidíme.. jinak mi žádné kurzy nedošli.. tak nevím vůbec nic, to bude asi další otázka …:-) děkuju za radu .. ještě jsem se chtěla zeptat jak tu všichni řeší věci s ambasádou, protože já osobně s ní mám velice špatné zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
3.3.11 20:39

ambasada… zrovna ji mam plnou hlavu. 30. 3 tam jedeme vyridit rodny list. o schuzku jsme zadali v pulce ledna( jeste pred pododem). ted resim Apostilu ( legalizace anglickeho rodneho listu), az budeme mit rodny list, tak dalsi schuzka a vydani pasu - kdyz to bude vyrizeny do pul roku :cert: , tak to bude uspech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.3.11 20:59

Ahoj, omlouvam se, ze sem takhle vsupuju do diskuze. Rada bych jen odpovedela na otazky, na ktere nahodou znam odpoved. :-)
Gynekologicke vysetreni se tu dela pravidelne cca po 2 letech. Prijde vam dopis z nemocnice, kde si vas pozvou na vysetreni vcetne vysetreni, zda nemate rakovinu del. cipku. V tehotenstvi ale toto vysetreni nedelaji.
Co se tyce predporodnich kurzu, tak ja jsem si zavolala do porodnice, kde budu rodit a rekla jim, ze bych se chtela objednat a uz mi nabizeli terminy.
A karticku na predpisy a zdrav. peci zdarma jsem dostala, ale myslim, ze kdyz si o ni GP reknete, ze vam ji vystavi.
Moje doktorka je skvela a dost se stara. Asi zalezi na koho narazite. :-(
Tak snad jsem aspon trochu pomohla.
Vim, ze to tady v Anglii je obcas na palici.
Jeste co se tyce pridavku, tak si zazadejte o Child tax credit. Jsou to dalsi penize navic a mohli by vam pak uznat i tech £500 Sure Start Maternity Grant.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
3.3.11 21:06

Lucie.t

Moc gratuluju k miminku. :-)

• Citovat
  • Upravit
5588
5.3.11 16:02
Scarlett2011 píše:
Ahoj, omlouvam se, ze sem takhle vsupuju do diskuze. Rada bych jen odpovedela na otazky, na ktere nahodou znam odpoved. :-)
Gynekologicke vysetreni se tu dela pravidelne cca po 2 letech. Prijde vam dopis z nemocnice, kde si vas pozvou na vysetreni vcetne vysetreni, zda nemate rakovinu del. cipku. V tehotenstvi ale toto vysetreni nedelaji.
Co se tyce predporodnich kurzu, tak ja jsem si zavolala do porodnice, kde budu rodit a rekla jim, ze bych se chtela objednat a uz mi nabizeli terminy.
A karticku na predpisy a zdrav. peci zdarma jsem dostala, ale myslim, ze kdyz si o ni GP reknete, ze vam ji vystavi.
Jeste co se tyce pridavku, tak si zazadejte o Child tax credit. Jsou to dalsi penize navic a mohli by vam pak uznat i tech £500 Sure Start Maternity Grant.

Ja mám prapodivný doktory tady :D no ale děkuju za ostatní informace.. jsem navíc prvorodička. Tak nevím jak to je a vůbec ani nevím, kdy se na ty předporodní kurzy chodí a jestli se za ně něco platí. Asi tyto informace nechám až po prázdninách jak pojedeme teď do ČR, protože zrovna v těch termínech uvidím svoje doktory oba dva, jak midwife,tak i GP a budu je zase bombardovat otázkama.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
5.3.11 16:15
lucie.t píše:
ambasada… zrovna ji mam plnou hlavu. 30. 3 tam jedeme vyridit rodny list. o schuzku jsme zadali v pulce ledna( jeste pred pododem). ted resim Apostilu ( legalizace anglickeho rodneho listu), az budeme mit rodny list, tak dalsi schuzka a vydani pasu - kdyz to bude vyrizeny do pul roku :cert: , tak to bude uspech

¨
Právě mmě po telefonu na ambasádě řekli, když jsem se jich na to ptala, že potřebuju to vyřídit do letošních Vánoc, tak mi řekli, že to by žádný problém být neměl a že si mám zavolat cca 2 měsíce před porodem a zažádat si o schůzku. tím pádem si o schůzku zažádám,ale na víc věcí, protože potřebuju vyřídit pasy i s přítelem. Minule když jsem žádala o schůzku, tak to bylo na plnou moc pro mojí Máti, která to potřebovala ohledně pozůstalosti a taky ještě peněžních manipulací a podobně.Řekla jsem té paní, že je to teda sjednané a kolik to bude stát, že 9 liber, tak jsem si řekla, že v pohodě. Jenomže paní, kam jsem šla, tak mi nadala, že jsem pozdě, to jsem se ji omlouvala a navíc ještě jsem tam pár hodin před tím volala, že se malinko opozdím. To byla nepříjemná, potom mi oznámila, že plné moci dělají na konzulátě a ne u nich, tak jsem ji musela tedy zastavit. Omluvit se ji a říct ji, že pardon,ale oni mě objednali do těchto dveří a že tady se to bude vyřizovat a ta poslední věc byla, že jen jeden podpis bude stát 9 liber, takže další neuplná informace, na kterou jsem se ptala, tím pádem jsem zaplatila za 4 podpisy protože jsem měla 2 papíry 36 liber, babu jsem myslela, že ukamenuju.. a už teď vím, že prostě si tu schůzku budu sjednávat polopaticky a ptat se uplně na každou maličkost a hlavně nejhorší pro mě bude cestování s novorozencem do Londýna, což pro mě bude taky dost hrozný.. :-? přítel by to mohl zařídit sám, ale bohužel stejně by musel cestovat pořád sem a tam.. a vyjde to strašně draho a hlavně se tam platí mýto za vjezd do Londýna… :-( proto jsem z toho taková tumpachová..
Jinak za jak dlouho vám dali rodný list.. myslím tím tady v anglii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
5.3.11 17:11

my pojedem do LOndyna radeji vlakem - bude mene starosti a pro malou maradni vylet vlackem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
5.3.11 17:13
Scarlett2011 píše:
Lucie.tMoc gratuluju k miminku. :-)

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
9.3.11 10:44

No tak jsem se o tom vyřizování bavila s přáteli.Mám tu kamaráda, který tu žije už 11 let a získal i po 5 letech britské občanství, takže o tom něco ví.
Každopádně říkal, že si mám vzít sebou co nejvíc věcí a doklady všechny co budu mít :) Kamoška se mi nabídla, že když pojedu do toho londýna na schůzku,tak nám maličké pohlídá.. Sama má dvě děti, takže říkala, že ji akorát odstříkám mléko a pak že si to máme zařídit,abychom tam nejezdili s takovým cucflíčkem malinkým..
Budou to asi nervy pro mě, doufám, že se to vyřídí co nejdříve a budu se o to snažit. rozhodla jsme se nechat vyřídit vše okolo děťátka a hlavně teda pasy asi nechat na příští rok protože stejně nám končí až příští rok. někdy na jaře, takže raději za to zaplatím v ČR než tady. i tak to bude stát hodně peněz. Ceny jsem se taky dověděla.. Legalizace vlastně znamená spíš přeložení z AJ do ČJ a založení asi do nějaké kartotéky nebo tak nějak, což asi moc nezabere, pokud si to nenechá někdo na stole ležet nějak dlouho..
Jde mi o to, že to malé bude chtít vidět i moje babička, teda několikanásobná prababička a hlavně už není ve věku, kdy by mohla cestovat tak daleko, nebo nenasvědčuje tomu tolik její zdraví a tím pádem do té doby prostě chci,aby se těšila na nás na vánoce na všechny tři :) a tak se budu modlit,abych to na těch uřadech přežila. Kamarád mi prostě řekl, že mám přivést všechny doklady, co budu mít a když po mě budou chtít ještě nějaké např. z ČR,tak jim prostě říct, že to jsou všechny doklady, co tu máme a nemohli jsme přivést víc, protože je tu nemáme.. oni to tak i tak musí vyřídit. Já to prostě platím prý a oni to akorát vyřídí papírově a dají tam razítka, to je jejich práce, tak se mám nad ně povznést a chovat se k nim i trochu tak, že vlastně oni jsou od toho placeni a nejsou tam od povyšování se, protože jemu se něco podobného stalo a na danou paní si stěžoval u vrchního na konzulátě, napsal tam dopis, kde vyskakovalo její jméno a ta paní tam od té doby není. Takže se prý nemám čeho bát a klidně se takto bránit, že zase v tomto jsou oni schopní si ohlídat lidi, pokud si někdo bude stěžovat. 8-) což vlastně je pravda.. my tu v anglii jsme většinou zvyklí, že jsou lidé ochotní a že se nám věnují :) a ne si otevírat hubu na někoho:) já sama dělám s lidmi a jsem v obchodě. Myslet si můžu co chci,ale nesmím být na někoho hnusná protivná a tak, musím to hold překousnout.. :) jinak můžu letět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
23.3.11 11:56

Tak jsem dámy po dovolené z ČR, byla jsem i na kontrole, pan doktor nadával, že nejsem ani první ani poslední, která k němu šla ze zahraničí a diví se že tu nedělají praktické prohlídky.. ale jinak dítě je v pořádku, vypadá to na holku, podle toho jak se trochu ukecl, no ale uvidíme :) každopádně nám pak řekl, že to bude překvapení,takže není všem dnům konec. Jen jsem zjistila nemilou věc, když jsem byla u babičky a to je to, že mám zvýšený cukr, naměřila mi 9,3 což je opravdu dost, tak se chci zeptat, jestli náhodou nevíte, jak tu dělají cukrovku, jestli ji dělají a podobně :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
23.3.11 19:04

ahojky, tu dovcu v CR zavidim, uz se tam take tesim, ale my letime az v cervenci :cry: . Strasne se chci vsem pochlubit s tim mym prckem.
Ten cukr :think: myslim, ze mi testy nedelali, si to nejak nemuzu vybavit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
23.3.11 19:15
Scarlett2011 píše:
Jeste co se tyce pridavku, tak si zazadejte o Child tax credit. Jsou to dalsi penize navic a mohli by vam pak uznat i tech £500 Sure Start Maternity Grant.

Ahoj ,nezlob se na me, ziju tu take a zaujal me Tvuj prispevek, to jsi jako byla u opravdoveho gynekologa ???? Ja tu ziju uz ctvrty rok a byla jsem tu tehotna, porodila a gynekologa jsem nevidela. Kdyz jsem rekla GP, ze bych rada, tak mi rekla, ze ona ma na to kurs, koukla do me a behem 10 sekund jsem mela po gynekologicke prohlidce( jiste hodne kvalitni ), co se tyce steru na rakovinu delozniho cipku na ten je narok jednou za tri roky , jestli Ty jsi byla u opravdoveho gynekologa, tak bych rada vedela jak na to ,a mela jsi i ultrazvuk ?

• Citovat
  • Upravit
4989
24.3.11 18:24

:think: vubec nevim, co si o zdejsich „doktorech“ myslet, kurzy maji snad na vse - jeden doktor pro vsechny ( snad i pro zvirata) a kdyz po nich clovek neco chce, tak to okecavaji a zadny lek nedaji, protoze ten problem se casem sam vyresi 8-o :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
24.3.11 18:51
lucie.t píše: :think: vubec nevim, co si o zdejsich „doktorech“ myslet, kurzy maji snad na vse - jeden doktor pro vsechny ( snad i pro zvirata) a kdyz po nich clovek neco chce, tak to okecavaji a zadny lek nedaji, protoze ten problem se casem sam vyresi 8-o :roll: :cert:

copak se stalo? dítě je nemocné? no ja mám spíš problém s tou cukrovkou, jestli ji dělají nebo ne:…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí