Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tot otazka
vzhledem k tomu, ze je to načerno, sla bych kvuli peněz, pokud by mi je nedala, tak bych se sebrala a sla domu. Pokud ano, zkusila bych jaká směna bude a kdyz by mi bylo spatne, zavolala bych ji, ze mi je blbe a smenu nedodelam
Urcite bych si sla pro penize. A vubec nechapu, proc delas na cerno za takovou almuznu, kdyz to nutne nepotrebujes ![]()
@Dn0712 píše: Více
Přesně i z toho důvodu tam chci jít… že by mi ty peníze nedala, ale jsme celkem malé město, tak to by si snad nedovolila, ale kdo ví… už nejsem nejmladší (34), po prodělaném potratu, tak se toho i celkem bojím, no ![]()
Ale furt mám v sobě takové to morální nastavení, že se to nedělá jí napsat den před a ona nemá totiž ani lidi, tak mi to přijde nesprávné, ale to je jen to moje hloupé nastavení ![]()
@Yasmen píše: Více
Ono se to zdálo jako fajn brigáda, že si odpočinu od běžných činností a trochu jsem se nechala ukecat od známé (víkendy jsou ve dvou)
a teď nevím, jak z toho ven
prostě na palici… (se mnou)
@Anonymní píše: Více
Sla bych tam zitra hlavne pro ty penize. A pak cau. Vubec nechapu, proc tam jsi, jeste kdyz to nepotrebujes.
Jedna směna těhotenství neohrozí. Šla bych si pro peníze a pak skončila.
Já bych na směnu šla, vzala si peníze a řekla jí, že končím. Hospoda není pro těhotnou.. ![]()
@arinecka píše: Více
Psala jsem to viz výše
ale v plánu jsem skončit chtěla, tak i tak… akorát to, že jsem těhotná vím 10 dní, byla jsem tam před týdnem a bylo mi tedy ouvej…
tak jsem si řekla, že až dá poslední peníze, tak hned skončím, ale na tu směnu už jít nechci… ![]()
@JancaS84 píše: Více
Jojo Jani, vím, já jsem hodně pracovitá i předtím v těhotenství jsem byla, ale tohle mě vysává i psychicky… ![]()
Tak pro ty peníze bez třeba s manželem nebo tam pošli jen jeho, že jsi nemocná.
@Anonymní píše: Více
Pokud se chceš zachovat slušně a férově, existuje jediné řešení – odpracovat poslední směnu, převzít peníze a PAK se rozloučit.
Ale tak nějak tuším, že doporučovat “slušná a férová řešení” někomu, kdo v pohodě pracuje načerno, je mlácení prázdné slámy.
Nemáš smlouvu, nemáš povinnost nastoupit na směnu, pokud už tam pracovat nechceš. Po výplatě bych se šéfkou promluvila a oznámila ji, že si od prvního června má někoho najít. Vyhneš se tak tomu, aby měla důvod se na tebe zlobit. Nebude to nic nefér, ať si někoho za tu luxusní hodinovou sumu najde. Má šéfka docela kuráž, že nemáš legální dohodu, kdyby přišla kontrola, dostane pokutu. Kdyby jo naléhala, řekneš ji, že jdeš na rizikové. Nic s tebou nezmůže.
Sla bych kvuli penezum..a pak bych se na to vykaslala. pokud tu praci nutne nepotrebujes..
Holky, potřebuju názor 😔
Před 4 měsíci jsem nastoupila na brigádu do vinotéky/pivnice. Upřímně tu brigádu ani finančně moc nepotřebuju, šla jsem tam spíš mezi lidi a trochu si oddechnout od běžného života. Mám svoji normální práci, doma první dítě a sem chodím max 1× týdně. Nejsem člověk, co by nechtěl dělat nebo se práci vyhýbal, právě naopak. Jenže realita té brigády je úplně jiná a poslední dobou je to už fakt masakr.
Směny jsou dost náročné jsem tam sama - lítání, obsluha, vaření, míchání drinku alko / nealko několik hodin v kuse na nohou. Po každé směně mi bývá špatně a vyčerpaně. Vedoucí je navíc hodně nepříjemná, pořád něco řeší, stěžuje si přes kolegyně, strhávají se peníze za zboží a ani pořádně neprobíhají inventury nebo normální předání směny. Jsme tam navíc načerno za 130 / h.
Jsem teď úplně na začátku těhotenství (nikdo to ještě neví) a zítra mám po kontrole u doktora jít na směnu 17-23:00. Zároveň mi ale “dluží”asi 8 tisíc a výplata bude zítra v hotovosti. Šly byste ještě na směnu, nebo jí napsaly, že zítra nedorazíte?