Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hormonální tělísko mam zavedeno rok a pul, nikdy s nim nebyly problémy a taky nikdy nepřestala menstruace, ačkoliv dost zeslábla. Ovulace je každy měsíc, stejně jako menstruace obě víceméně jako hodinky. Od poslední menstruace 23.4. se objevily příznaky, které už nemůžu přehlížet. Proto jsem jdu za zkušenějšími s dotazem, jak vypadá takové NEmimoděložní těhotenství a příznaky.
V období menstruace jsem zaznamenala nezvykle bolesti v podbřišku a tehdy mě nepadlo, že to je pocit a bolest, jakoby se tělísko pohnulo. Nechala jsem to být, když bolest odezněla a dal to neřešila. 11.5. ale (tedy několik dní až týden po ovulaci) jsem začala špinit (což se nikdy nestalo).
Hnědé špinění s bolestí podbřišku, celodenním nadýmáním a brutálně bolestivými bradavkami pokračovalo i další den. Od 13. špinění ustalo, ale symptomy pokračují. Bradavky se uklidnily, ale bolest podbřišku přetrvává, jde o typickou bolest popisovanou těhotnými jako spíš tlak/tahání a občas lehká křeč. Dnes se opět objevilo trochu hnědého špinění a párkrát bolest v kříži.
Protože časově to skvěle sedí a symptomy se naplňují čím dál víc, ptám se zkušených, zda se toto opravdu dá považovat za počáteční těhotenství? Takovéhle atypické špinění jsem nikdy neměla a řekneme, že to rozhodně není jediný příznak, který by mě vedl k domněnkám.
Testy samozřejmě čisté, v úterý jdu na gynekologii, ale přece… jsem zvědavá, zda se toto opravdu dá považovat za symptomy raného těhotenství nebo pouze jen hlava moc přemýšlí?
@Kori09 píše: Více
Jestli mas hormonalni telisko, tak je caste, ze se objevuje nepravidelne spineni nebo uplne vymizeni menstruace. Pokud je test negativni opakovane, tehotna nejsi. Ad priznaky, ktere popisujes - porovnej s pribalovym letakem teliska (dostupne i online)
Ad bolesti - spis bych mela obavy z posunu teliska ci zanetu.
Mne se otěhotnět s hormonálním tělískem „povedlo“. Příznaky byly jako u klasického těhotenství, nevolnost, vynechání menstruace, tahání, píchání.. test jsem tedy mela pozitivní, takze nebylo co řešit. Jeslti mas opakovane testy negativní, tak těhotná nebudeš. Ale muze byt tělísko posunuté. Do te kontroly bych se chránila jinak.
Poslední test byl dělán 8 DPO, do další menstruace zbývá týden, takže je velká pravděpodobnost, že je na test prostě brzo. Do návštěvy gynekoložky bych se ale zbláznila, takže jediné, co můžu sledovat jsou příznaky a ty mi jedou jako blázen. Počítám ale i s tím, že ty pozdější můžou být do určité míry psychosomatické…
@Kori09 když jsou příznaky, tak by se již objevily i dvě čárky na testu. Ty těhotenské příznaky způsobují vysoké hladiny hormonů, které by logicky detekovaly i těhotenské testy. To bude spíš něco jiného. Já mívám s hormonálním tělískem lehké špinění a křeče cca v polovině cyklu, který se mi stále protahuje. Takže bych na tvém místě fakt nepanikařila. Uvidíš příští týden na kontrole.