Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
chci se zeptat těch které si měříte BT kolik je tak teplota když jste těhotné.
Já se neměřím, ale je to pro mojí kamarádku ta se měří a pokouší se o miminko.
Moc děkuji.
Ahoj, každá máme teploty iné, ale pri tehotenstve by mali zostať nad hornou hladinou, neklesať pod ňu, asi tak 21 dní, tuším. Niektoré kočky mávajú okolo 37.
Ahoj,
37,6°C-měřeno v konečníku, stačí aby se teplota držela výš tuším 18,19 dní od OVU a jde o těhotenství.
R.
staci 18 dni, kolem 37stup. ked si tehu zvysenu teplotu namerias aj pod pazou.
niekedy sa stava ze teplota kolem dtumu ms klesne ale to moze byt sposobene zahniezdovanim… a pak zas stupne
a nevadi ze merim v pochve a ne v podpazdi? ![]()
mam uz 10 dni 37.mrcha ma dorazit za dva dny,takze kdyz zitra bude 37,tak uz mam vyhrano?
moc diky za odpoved
Dalmatinka,
myslím, že se to s určitostí říct nedá. Někomu klesá teplota až v den menstruace … a když je pak MS trochu zpožděná … závěry bych nedělala, ale jestli nedorazí a teplota bude nahoře test bych určo udělala ![]()
Ale přeju ti, aby vydržela 37 ještě pár dní a týdnů … a // na testíku!!!
sisina
teplota se musí držet min. 18 dní po ovulaci aby to bylo těhu.Ale znám případ kdy holka měla teploty vyšší dél než 18 dní a mrcha stejně přišla.Já jsem otěhotněla min. měsíc a nyní jsem 20DPO teplota se pohybuje okolo 37.3,to že jsem těhu jsem ale věděla už 12dpo.Takže pokud se teplota drží teprve 10 dní tak není vůbec vyhráno,mi se vždycky držela 14 dní a 15 den přišla mrcha
holky, ja mam od ovulky BT37, meska mi to uz 2.den, ale dnes rano mi klesla BT na 36.7 a o 2 hodiny som zacala spinit. Potom to preslo a uz cez den spinenie nebolo. Mozem byt aj tak tehu? Testik este nechcem robit, bojim sa, ze bude skoro a vyjde negat a ja budem zase smutna.
valhali -je to možné…
a rozjela se MS???
HOlky, co teplota 7. den po ovu? Mám 36,7 a přijde mi to nízký…
NiKi
to je docela nízké. Nebyla ti třeba v noci zima nebo nevzala sis lehčí spací oblečení? Nebo jsi prostě nad ránem mohla spát víc odkrytá ne normálně. Počkej do zítra a uvidíš.
Já mám taky nějaké problémy, ale nechám to přes víkend být a pak bych případně došla k doktorovi a nebo to taky může být posunem času. Nemáte taky nějaká problémy?
Ahoj holky, vůbec tomu nerozumím B T jsem si měřila až teď a mám ji ju vždy divnou. Teprve začínám a rak už asi 6 den mám teplotu37,2,3 ale jak říkám ráno 36,6,7,8. a odpoledne 37,1 a večer ti samé. Jak mam vědět ze vůbec mám ovulaci, podle čeho to mám poznat. Nikdy předtím sen to nedělala a o nimi se snažme už pěkně slouží dlouho už přes 4 roky a stále nic. Řekla jsem sú pokud to nepřijde budu muset poznat svoje tělo. Menstruaci mám vždy teď tři měs. zpozdenou. o 4 dny, tak jsem si myslela ze už jsem tehu a zas nic. Vždy si proplacu. a už se netesim vůbec nanic. Hodně me to bolí. Každá žena která touží. po dítěti tak ví co prožívám. Prosím por, jak otěhotnět prirozene. Děkuji za radu.
@NatasaVachova Tak za 1. bazální teplota se měří ráno po probuzení (bazální znamená, že je to teplota, kterou vyrobí tvoje tělo v klidu, když spíš a nic neděláš, tedy ta nejnižší. Během dne kdy jsi aktivní, je teplota těla vyšší, úplně jiná a k měření se nehodí.) Čili ráno, než vstaneš, si změříš vleže teplotu. Den, kdy začíná ovulace, poznáš podle toho, že ti teplota prudce klesne (třeba o půl stupně). Druhý den je už zas nahoře. (Např. máš 36.6, 36,7, pak klesne třeba na 36,1 a pak vzroste zas na 36,7). Každý teploměr měří trochu jinak, a každá žena má trochu jinou teplotu. V den, kdy je velký pokles teploty, přijde ovulace a máš cca 48 hodin na to, abys měla styk
Jednoduché, efektivní ![]()