Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Souhlasím, že na něj určitě dolehla tíha zodpovědnosti. Ale naprosto patologicky. Několikrát mi řekl, že se bojí, jak to zvládneme. Hlavně jak to zvládnu já. Přitom k prehnanym obávám není duvod-je nám přes třicet,bydlení máme vlastní,vydelavame slušně,nasetreno neco máme, s dětmi mám zkušeností dost.
A nevíš, jaké měl dětství? Jak se chovala jeho máma? Zvládala péči o děti?
a není problém v tom že přibíráš a zvětšuje se ti bříško, někteří chlapy prostě tohle nedávají
@Hlaholice píše:
A nevíš, jaké měl dětství? Jak se chovala jeho máma? Zvládala péči o děti?
Zakladatelka: Možná jsi na to kapla, to mě nenapadlo. Jeho máma je už mnoho let po smrti, od jeho dětství byla velmi vážně nemocná. Takže se o něj staraly spíš sestra a babička. Ale vždycky říkal, že právě proto chce normální rodinu - pro kterou teď nic nedělá.
@Anonymní píše:
Zakladatelka: Možná jsi na to kapla, to mě nenapadlo. Jeho máma je už mnoho let po smrti, od jeho dětství byla velmi vážně nemocná. Takže se o něj staraly spíš sestra a babička. Ale vždycky říkal, že právě proto chce normální rodinu - pro kterou teď nic nedělá.
Mama mého partnera se o děti moc nestarala. A můj partner se sice nechová jako tvuj, ale taky docela často projevuje obavy, jak to já budu zvládat. A pokládá mi spoustu konkrolnich otazek, který jsou dost šílený. Jako třeba jestli nebudu dítě mlátit. Jestli se půjdu podívat, co se děje, když miminko bude brečet. Jestli když nebude mít čas navařit, tak jestli dítěti udělam něco k jídlu a nenechám o o hladu. Prostě z mýho pohledu praštěný otázky. A i když projevuje z dítěte nadšení, tak je vidět, že je i dost vystresovanej.
@Hlaholice píše:
Mama mého partnera se o děti moc nestarala. A můj partner se sice nechová jako tvuj, ale taky docela často projevuje obavy, jak to já budu zvládat. A pokládá mi spoustu konkrolnich otazek, který jsou dost šílený. Jako třeba jestli nebudu dítě mlátit. Jestli se půjdu podívat, co se děje, když miminko bude brečet. Jestli když nebude mít čas navařit, tak jestli dítěti udělam něco k jídlu a nenechám o o hladu. Prostě z mýho pohledu praštěný otázky. A i když projevuje z dítěte nadšení, tak je vidět, že je i dost vystresovanej.
Zakladatelka: manžel právě taky často vyslovuje obavu, jak to budu zvládat. Konkrétní otázky mi ale nedává, takže já nechapu, co bych neměla zvládat. On to odvozuje asi z toho, že jsem dlouho po dětech netoužila, tak si asi myslí, že k nim nebudu mít vztah.
@Anonymní píše:
Zakladatelka: manžel právě taky často vyslovuje obavu, jak to budu zvládat. Konkrétní otázky mi ale nedává, takže já nechapu, co bych neměla zvládat. On to odvozuje asi z toho, že jsem dlouho po dětech netoužila, tak si asi myslí, že k nim nebudu mít vztah.
Je možný, že ani on sám úplně neví, čeho se vlastně boji.
@divine woman píše:
A co není normální? Sex v těhotenství? Společná večeře? Dovolená? Ať se chlapec probere. Divnej je on, ne ty.
Jako tehotenstvi neni nemoc, to by si mel uvedomit, nechce sex, pak je protivnej
musi se probrat, je mi to lito, jinak nez mu to razne rict asi nepomuze ![]()
A proc si odpirat milovani, kdyz nemas zdr.problemy… Akorat si odpustite divoky sex.
Zakladatelko, co nejdriv do poradny, pripadne manzel k psychologovi, protoze kdyz se to nebude resit vcas, odskace to nejen vas vztah, ale hlavne dite… vse se da vyresit, ale je treba o tom mluvit. Ja tehotenstvi neresila, skoro nikdo o tom nevedel, nechtela jsem tu extremni pozornost a poznamky, pracovala jsem do porodu, doma dobre, s manzelem jsme meli domaci prace rozdelene od zacatku spolecneho bydleni, i s peci o miminko se delime, on od zacatku vedel, do ceho jde, dite chtel a planoval prvni on, zadne extremni chovani a obskakovani se v tehotenstvi nekonalo, ale ani jsem ho nechtela. Na dite se tesil, jmeno jsme vybiralu spolu, pokojicek delali spolu. Vse nenásilně, nenucene.
@Anonymní píše:
Tak se ho konkretne zeptej, rozpovidej ho. Mluvte o obavach, o strachu, navzajem se podporte, rekni mu, co ti vadi, ale ne formou vycitek, ale spise nabídkou reseni, kompromisu
@Anonymní píše:
A vis s cim byla jeho maminka nemocna?
@Aradhell píše:
A vis s cim byla jeho maminka nemocna?
Zakladatelka: O nemocí vim, vazba fyzická nemoc.