Těhotenství - mateřství ve světě

22.6.18 23:13

Těhotenství - mateřství ve světě

Ahojky,
V současné situaci (maminka syna 2r a těhotná 6tt) Mě napadlo, jak toto období prožívají třeba někde v cizině.
Už při prvním těhotenství mě dostalo, že ve Francii mají těhotné doporučeno max. 0,4 l vína na den. 8o
A v Italii je zas naprosto běžné zařadit do jídelníčku batolete pizzu :palec:

Máte nějaké další zkušenosti, či informace o tom, co je v ČR naprosto nepředstavitelný přestupek a v cizině je to v pohodě? Nebo třeba nějakou jinou zajimavost?
Hezký večer všem :kytka:

Příspěvek upraven 22.06.18 v 23:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10030
22.6.18 23:24

@TkanickaLucka V Japonsku někteří doktoři doporučují těhotným ženám uklízení, ženy tam mají přibrat pouze max. 10 kilo a mají udržovat své těhotenské břicho a intimní partie v teple (i v japonském parném létě), z toho důvodu Japonky tradičně nosí tzv. obi na svém břiše (dříve se jednalo až o 10 m dlouhou látku). :lol: Je fakt, že toto speciální obi jsem si také koupila a nosila od druhého trimestru. :think: Těhotenství jsem si ale naštěstí v Japonsku neodbyla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 23:31

Pizza je porad male zlo :)
V Anglii uplne normal davaji rocnimu diteti hranolky z rybima prstama a uspokojuje je to, ze predsmazene hranolky uz davaji jen na sucho do trouby :)
Taky vam jako tehotne neudelaji zadny ultrazvuk az do ukonceneho 12. tydne.
A to ani pri bolestech a krecich, v mem pripade jsem jim i rikala ze mam bodavou bolest na jedne strane.
Nezajima je to, proto je tam i vetsi neuspesnost v casnem zachyceni mimodelozniho tehotenstvi.
V mem pripade to renkrat nastesti bylo opravdu jen pichani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 23:37

@Wani ty jo! Borci Japonci :-D já bych ale něco takového asi potřebovala… Mě předevčírem byla prostě zima a chodila jsem jak magor ve svetru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 23:43

@Ghanaian Princess Jo, proslulé anglické lékařství. Žila jsem v Anglii rok a byla v rodině Indu, matka lékař porodnik a říkala, že děkuje Bohům, že obě děti porodila v Indii :) myslím, že zrovna na zdravotnictví si ani my v Čechách nemůžeme stěžovat. Jinak ano, hranolky, rybí prsty, fish pie..... Ale na druhou stranu, i já jsem párkrát rybi prsty doma zkusila, s brambory a kečupem a syn snědl jen ty brambory a kečup, rybí prsty neeeee :poblion: i když kapra, lososa, nebo pstruha normálně ji. :D je to rebel.
A pizzu miluje, i když babičky by mě za to nejraději pověsily na nástěnku ‚top 10 matka zruda‘ :) mám přátelé Italy a ti právě říkali, že pizza je jedno z prvních jídel po prvních narozeninách, co batole ji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 23:55

@TkanickaLucka jojo rybi prsty jsou hnus, obzvlast kdyz se rozmoci v kecupu aaaa fuj. :D

ale kdyz se and tim zamyslime logicky, tak Italove maji pravdu, na jejich kvalitni pizze totiz neni vubec nic spatneho
Je to obycejne tenoucke testo, na nem zelenina, maso, syr..
Tedy nemyslim pizzu tipu Dolmino ze ano :D
A nebo domaci pizza, to bych klidne synovi udelat mohla, dala jste mi myslenku na zitrejsi obed :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
23.6.18 00:11

Take je v mnoha zemich bezne, ze je zena na materske 4 mesice a pak jde do prace. Kamaradka se vdala do Portugalska a vsichni na ni koukaji dost divne, ze je s fitetem doma uz druhy rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
23.6.18 00:12

Ve Španělku jako první ovoce pomeranč. V Itálii myslím přidávají hodně brzy parmezán :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
23.6.18 00:15

nekde jsem cetla ze v v japonsku nebo kde se jako prvni prikrm dava mango.. a u nas je to mrkev a resime jak exoticke ovoce n
vubec nedavat a oni tam lupnou rovnou mango :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
23.6.18 00:23
@murry píše:
nekde jsem cetla ze v v japonsku nebo kde se jako prvni prikrm dava mango.. a u nas je to mrkev a resime jak exoticke ovoce n
vubec nedavat a oni tam lupnou rovnou mango :)

Tak pro ně je mango asi tak exotický, jako pro nás mrkev. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
23.6.18 00:31
@murry píše:
vubec nedavat a oni tam lupnou rovnou mango :)

Prvním jídlem v Japonsku bývá (překvapivě) zpravidla rýže. Mango není zrovna typickou plodinou pro Japonsko, navíc se tam používá hlavně jako přísada do jídla nebo chuť zmrzliny, ne tolik jako ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.6.18 02:30

Mam zkusenosti z Australie…byli by to na dlouho, ale co je uplne uzasne, je pristup lekaru a porodnich asistentek atd, clovek se citi jak mezi kamarady.
Jinak jsou celkove laxni v mnohych vecech, co v CR „vadi“ - treba posazovani, noseni ve visitkach apod. Zato jsou posedli bezpecnym spankem, nase klasicke zavinovacky by prohlasili za smrtelne nebezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
23.6.18 04:26

V Kyrgyzstánu v horách se bača divil, že ve 30. NEmame děti a že nejdřív řešíme bydlení a peníze, on jich má prý deset a masa plno, stačí zabit ovci. No vysmál se nám co řešíme. O péči nemluvě, nemají záchranný systém a ani satelitní telefon není třeba když jim tam nelétají vrtulníky… V Nepálu zas těhotné posílají z hor okolo 2500 mnm do nížin, že ten řidší vzduch ohrožuje matku i dítě. Zdravotní služba taky jen ve velkých městech a mezi nima ujezdene prašné cesty spíš na kravský povoz než pro autobusy. Kdybyste viděli hlavní výpadovku z Káthmándú, na který u nás nejezdí ani traktory, tak by nikdo proti D1 ani nežbleptl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
23.6.18 06:17

@TkanickaLucka Tak záleží na tom jaká pizza. Ona je pizza a pizza. Nemusí to být ta mastná věc, co je tady běžně na stáncích po jednotlivých kouscích. Pizza je defakto těsto + nějaká obloha. Jaký je rozdíl mezi tím když dáš těsto s trochou olivového oleje, šunkou a sýrem a zeleninou a zapečeš to oproti tomu, když namažeš rohlík máslem a dáš do něj šunku a sýr a zeleninu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.6.18 07:39

@beruska9 co je na zavinovacce smrtelne nebezpečného? Podobný názor jsem slyšela i ve Francii, ale důvod mi nikdo nevysvětlil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí