Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Wani píše:
Ach jo, zase tu budeš plevelit diskuzi.
Ceterum autem censeo Carthaginem esse delendam
@gin 124 píše:
Ceterum autem censeo Carthaginem esse delendam
A na co mi jako píšeš tento citát, na tvé otravné příspěvky, co nejsou k tématu, nejsem zvědavá.
@TkanickaLucka píše:
Aha… Tak to je moje chyba, mám v Austrálii příbuzné a mám info jen od nich, tak jsem myslela, že je to tak všeobecně všude…
Tak ta naše dostala prostě po ročni mateřské výpověď a teď ji dítě hlidaji prarodice..... Pro všechny dost únavné… Ale bohužel nejsou finance na tu školku…
No jako nerikam, ze se to nestava, ono se to v nejake mire deje asi vsude…jen ze to neni obecne pravidlo ![]()
@TkanickaLucka Tak umet z netu opsat znamy latinsky citat neni nic narocneho, on jen prudi ![]()
@Wani píše:
A na co mi jako píšeš tento citát, na tvé otravné příspěvky, co nejsou k tématu, nejsem zvědavá.
Já teda nevím, jak vás učili dějepis. Ale nemusí to být chyba učitele, takové Anče Pytlové (kdoví jaké má dnes příjmení) se podařilo v šesté třídě u Pajera z dějepisu propadnout.
Ten citát od Catona Staršího přesně vystihuje mé odhodlání v jedné určité věci.
@Wani píše:
@TkanickaLucka Tak umet z netu opsat znamy latinsky citat neni nic narocneho, on jen prudi
Ten citát znám dlohatánské roky z paměti. Znal jsem ho už v době, kdy nikdo ještě neměl ani ponětí, že nějaký internet kdy vůbec bude existovat. Bylo to ale pouze osobně pro Wani, jinak je to tu off topic a proto jsem teď zrušil upozornění na vaše téma.
@gin 124 píše:
Já teda nevím, jak vás učili dějepis. Ale nemusí to být chyba učitele, takové Anče Pytlové (kdoví jaké má dnes příjmení) se podařilo v šesté třídě u Pajera z dějepisu propadnout.Ten citát od Catona Staršího přesně vystihuje mé odhodlání v jedné určité věci.
Dejepis me ucili naprosto v poradku, jen nejsem zvedava na tebe a na tve prispevky, me je tvoje odhodlání ukradene. Btw. pouzivat cela jmena lidi na foru, aniz by s tim oni sami souhlasili, vypovida o aroganci pisatele. Timto s tebou koncim debatu a laskave na me nereaguj.
@Wani píše:
Dejepis me ucili naprosto v poradku, jen nejsem zvedava na tebe a na tve prispevky, me je tvoje odhodlání ukradene. Btw. pouzivat cela jmena lidi na foru, aniz by s tim oni sami souhlasili, vypovida o aroganci pisatele. Timto s tebou koncim debatu a laskave na me nereaguj.
Ta dotyčná se stejně jmenuje dávno jinak ani nevím jak. Od našich šestnácti let jsme se spolu neviděli, teda už před čtyřicet let jsem ji neviděl, ani o ní neslyšel.
Takže cedíte komára. Pozor, abyste při tom cezení komára nespolkla velblouda.
@Agrion píše:
@PaníBovaryová Asi ziju v jinem NemeckuNekolikrat jsme se stehovali, ruzne Bundesländer ale skolka otevrena po cely rok a od 06:00 do 18:00 je i Sasku rarita.. av Bavorsku jedine nejaka soukroma, jinak ani omylem. A k tem laznim… Mutter-Kind-Kur je fakt, ze je dostane viceme kazdy, kdo o ne pozada… ale narok by mely mit jen maminky „pretizene“ - s dokumentovanym ohrozenim zdravi… ( jsem obvodacka, takze znam kriteria) … ale je to hodne navolno… kdyz to obvodak hezky naformuluje, tak je dostane skoro kazda maminka.
Pracuje v Berline ve skolce a maji od 6 do 18h
a ty lazne, jo, asi je to mozne, ze je musi vypsat obvodak
@Eule píše:
@AQUILEA máme nejdelší rodičovskou z celé EU, ale málokdo si to uvědomuje… ve většině zemí 6-12(max18) měsíců doma a hotovo…
3 roky, jako i na Slovensku, Polsku atd. 4.rok byt doma sice muzeme, ale zamestnavatel neni povinen drzet misto a ten rodicovsky prispevek rozlozeny na 4 roky je proste maly. V nekterych tech zenich, kde maji sice rodicovskou mene mesicu, maji potom zase mnohem lepsi system jinych davek po skonceni rodicovske a lepsi system jesli a skolek. Tezko to srovnavat jenom podle delky rodicovske. O Velke Britanii se rika, jake je to tam drsne a ze se nic nedostane a zname, co se rozvedla a ma male dite, socialka proplati najem domecku a pry ji jeste vozi jidlo az do domu.
@PaníBovaryová píše:
3 roky, jako i na Slovensku, Polsku atd. 4.rok byt doma sice muzeme, ale zamestnavatel neni povinen drzet misto a ten rodicovsky prispevek rozlozeny na 4 roky je proste maly. V nekterych tech zenich, kde maji sice rodicovskou mene mesicu, maji potom zase mnohem lepsi system jinych davek po skonceni rodicovske a lepsi system jesli a skolek. Tezko to srovnavat jenom podle delky rodicovske. O Velke Britanii se rika, jake je to tam drsne a ze se nic nedostane a zname, co se rozvedla a ma male dite, socialka proplati najem domecku a pry ji jeste vozi jidlo az do domu.
Tohle je dobrý postřeh. Táta žil několik let v Belgii. Nevím, jak mají dlouhé mateřské, moc dlouhé podle mě ne, ale říkal, že ségra měla na škole kamarádku a její rodiče měli 3 děti a pracovali oba v supermarketu a měli od státu sociální bydlení jako nízkopříjmová rodina. A byl to malý řadový domek - ne nějaká špelunka. Tady skladník a prodavačka ze supermarketu na moc příspěvků nedosáhnou - troufnu si říci, že pokud to není hodně malé město, s malými platy, tak na žádné, protože každý z nich přinese cca těch 15 000 čistého a se 30 000 dohromady budou nad životním minimem.
@Filanda @PaníBovaryová já neřeším systém financí atp., o to mi nejde… řeč byla o tom, že je dokázané, že dítě potřebuje mateřskou lásku a péči… a u nás je možnost být s tím dítětem opravdu dlouho, bez zráty zaměstnání atd… a prostě jinde se do té práce musí… i když třeba jen na zkrácený úvazek…
@Eule píše:
@Filanda @PaníBovaryová já neřeším systém financí atp., o to mi nejde… řeč byla o tom, že je dokázané, že dítě potřebuje mateřskou lásku a péči… a u nás je možnost být s tím dítětem opravdu dlouho, bez zráty zaměstnání atd… a prostě jinde se do té práce musí… i když třeba jen na zkrácený úvazek…
Nemusi, najdou si pak jinou
u nas se musi, protoze jinou s detmi nenajdes.
@Filanda píše:
Tohle je dobrý postřeh. Táta žil několik let v Belgii. Nevím, jak mají dlouhé mateřské, moc dlouhé podle mě ne, ale říkal, že ségra měla na škole kamarádku a její rodiče měli 3 děti a pracovali oba v supermarketu a měli od státu sociální bydlení jako nízkopříjmová rodina. A byl to malý řadový domek - ne nějaká špelunka. Tady skladník a prodavačka ze supermarketu na moc příspěvků nedosáhnou - troufnu si říci, že pokud to není hodně malé město, s malými platy, tak na žádné, protože každý z nich přinese cca těch 15 000 čistého a se 30 000 dohromady budou nad životním minimem.
Kdysi jsem to propocitavala a vyslo mi, ze dvema lidem staci prijem nad 20 tisic a nedosahnou na nic.