Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hospodki o tom zdejší diskuse neni
a promiň, výraz ‚nechat si naštěkat do boudy‘ se snad ano mezi ženami, dívkami, neříká, ne? ![]()
@TkanickaLucka píše:
@Wani muj syn na UM ani nebyl, je stále kojen na spani… V roce jsem mu začala dávat kravské mléko a, světě div se, žije je abnormalne hyperaktivní a zdravý… Ano, to je taky český ‚bonus‘ vychovávat cizí děti…
Kdo není dle tabulek, tak vlastně není…
Tak já kojila cca půl roku, a pak do toho roku jsem jim dávala UM. Kravské jsem začala dávat o něco později než kozí. No já se pak i ptala té, co mi řekla, že je to úplně blbě, proč. No dostala jsem článek z webu Maminka, to jsem si na tom Googlu mohla najít taky a Maminka není pro mě zrovna relevantní web.
V Japonsku se myslím dětem moc mléko nedává, ono tam nemá dlouhou tradici, to samé sýr, není to pro ně základní potravina. Mléko ale mají rádi.
@Oplatečka píše:
V Asii je naprosto nemyslitelné holčičkám propichovat uši, je to považováno za násilí a ničení zdraví, neboť jejich medicína se sestavuje na akupunkturnich bodech a propichnout jen tak lalucek je pro ně nezvratně ohrožené zdraví určitého orgánu .. pohlížejí na no opovrzene jako třeba my na ženskou obřízku.
Na každé mrzačení pohlavních orgánů obřízkou má být pohlíženo opovrženě. Jak u dívek, tak i u chlapců.
@gin 124 píše:
Na každé mrzačení pohlavních orgánů obřízkou má být pohlíženo opovrženě. Jak u dívek, tak i u chlapců.
Ach jo, zase tu budeš plevelit diskuzi. ![]()
@Wani píše:
Ach jo, zase tu budeš plevelit diskuzi.
Doufám, že se to tu nerozjede, ta zmínka je ale stěžejní.
@TkanickaLucka patří to sem asi jako diskuze o druzích mléka. A máš pravdu, všude je tulenicko a mimisek. Omlouvám se, že jsem to chtěla odlehčit jiným slovním spojením. Netušila jsem jak moc se to může některých dotknout. Už nebudu přispívat.
Nejsem zastánce ‚tulenicka‘, ‚mimisku‘ nebo ‚ovulky‘… Ale trocha kultury neuškodí… Nastekano do boudy… Mi přijde na stejné úrovni jako zmiňované ‚tulenicko‘… ![]()
Přinejmenším to poukazuje na kulturní ‚vzdělanost‘ pisatelky ![]()
@AQUILEA máme nejdelší rodičovskou z celé EU, ale málokdo si to uvědomuje… ve většině zemí 6-12(max18) měsíců doma a hotovo…
@AQUILEA píše:
Take je v mnoha zemich bezne, ze je zena na materske 4 mesice a pak jde do prace. Kamaradka se vdala do Portugalska a vsichni na ni koukaji dost divne, ze je s fitetem doma uz druhy rok…
Ano, taky jsem o tom slyšela, v Austrálii prý mají matky rok, ale ten platí zaměstnavatel, který se pak odvděčí mamince tak, že po návratu dostane výpověď… (v mnoha případech) a taky školka je i na jejich poměry drahá.....
![]()
@Eule píše:
@AQUILEA máme nejdelší rodičovskou z celé EU, ale málokdo si to uvědomuje… ve většině zemí 6-12(max18) měsíců doma a hotovo…
a co pak? Jsou jesle nebo chůvy?
@bublinek píše:
a co pak? Jsou jesle nebo chůvy?
Jsou, ale drahé… A tak hlidaji prarodice… Nebo maminka zůstane doma…
@bublinek http://www.personalista.com/…y-praci.html
v USA třeba mohou být ženy 12 týdnů doma ale BEZ NÁROKU NA JAKÉKOLIV PENÍZE…řeší se to chůvami, jesličkami…