Těhotenství a nemocenská - kontroly
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Těhotenství a nemocenská - kontroly
Ahoj holky, podobná témata už tady jsou, ale jsou stará už několik let a mohlo se leccos změnit.
Až dosud jsem normálně chodila do práce, ale už jsem to moc nezvládala, (teď 25. tt) otékání kotníků spolu s věčným stáním nebo sezením a tvrdýma nepohodlnýma pracovníma botama pro mě bylo nepříjemnou kombinací… A tak jsem se rozhodla, že na poslední dva měsíce před mateřskou půjdu na lístek (na mateřskou poté 6 týdnů před termínem).
A teď bych se chtěla zeptat vás, co jste byly nebo jste těhotné a na nemocenské někdy teď, nejlépe tento rok, jestli vám někdy přišla kontrola? Nemám v plánu nijak porušovat vycházky, ale na druhou stranu to někdy trochu svádí teď v létě, když je venku krásně teplo dlouho do večera…
Prosím, abyste případně uvedly i kraj nebo město, kde žijete. Moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
jsem na neschopence dva měsíce a zatím nikdo nepřišel, středočeský kraj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tris123 u nás v jihomoravském kraji poměrně řádili. Na mě osobně přišli 1×, na další kamarádku taky 1×, na jinou 2×. Všechny jsme tedy byly doma. A záměrně chodí 5-10 minut před začátkem vycházek nebo po skončení. Jejich záměrem je tě nachytat, takže bych raději neriskovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Středočeský kraj, jedna kontrola - 10 minut po konci vycházek
neriskovala bych
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loňské leto Melnicko 3 kontroly… Kamaradce Praha minuly týden 1. Kontrola, druhá kamaradka Kladensko druhá Kontrola behem jednoho měsíce
- Citovat
- Upravit
Teda, vypadá to, že sestřička na gynekologii měla pravdu, když říkala, že teď chodí víc, než dřív. Očividně jsou vážně aktivní
ono pokud bude venku takhle hnusně, tak mě to moc mrzet nebude, že budu muset být do 19. hodiny doma. Nejhorší je u mě to dodržování na minuty, ale jestli jsou to takové potvory, že opravdu chodí záměrně 5-10 minut po skončení vycházek, jen aby někoho načapali…
no budu si to muset ohlídat.
Ach jo, kde jsou ty časy, kdy lékaři s klidem napsali neomezené vycházky?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dávám si onu otázku, kde se vlastně při nemocenské smíte pohybovat a jakou dělat aktivitu? V paneláku je to jedno že jo, jste zavřené v bytě. Ale kde se můžete pohybovat, když máte rodinný domek, předzahrádku a zahrádku? V domě návštěvy musíte být vyloženě za plotem domu? Prostě by mě zajímalo, jak tohle zákon vymezuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Praha, doma jsem přesně 5 měšíců a zatím nikdo. Neustále kontroluju zvonky a popisky, protože se mi nechce věřit, že by na mě nikdo nepřišel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koziskova ono já věřím, že jak na potvoru nikdo nepřijde, když si na to budeš dávat opravdu pozor
a naopak ti, co si budou říkat, jak na ně nikdo nepřijde, budou mít tu smůlu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Holky dávám si onu otázku, kde se vlastně při nemocenské smíte pohybovat a jakou dělat aktivitu? V paneláku je to jedno že jo, jste zavřené v bytě. Ale kde se můžete pohybovat, když máte rodinný domek, předzahrádku a zahrádku? V domě návštěvy musíte být vyloženě za plotem domu? Prostě by mě zajímalo, jak tohle zákon vymezuje.
Z logiky veci, musis byt k zastizeni na kontaktni adrese. Muzes sedet na zahrade, klidne se koupat v bazenu, ale musis slyset zvonek a byt schopna kontrole otevrit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praha - západ, kamarádka byla celé těhotenství na nemocenské, nepřišel jí nikdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tris123 píše:
Teda, vypadá to, že sestřička na gynekologii měla pravdu, když říkala, že teď chodí víc, než dřív. Očividně jsou vážně aktivníono pokud bude venku takhle hnusně, tak mě to moc mrzet nebude, že budu muset být do 19. hodiny doma. Nejhorší je u mě to dodržování na minuty, ale jestli jsou to takové potvory, že opravdu chodí záměrně 5-10 minut po skončení vycházek, jen aby někoho načapali…
no budu si to muset ohlídat.
Ach jo, kde jsou ty časy, kdy lékaři s klidem napsali neomezené vycházky?![]()
Tak buď mas v těhotenství problém, tak musíš dodržovat režim a nebo nic ti není a chodis do práce. Jestli chceš byt kvůli botám doma, tak se prostě smiris s tím, že budeš muset dodržovat vycházky. Pokud ti práce nevyhovuje, požádej o prerazeni a nebo jdi na pn a buď ráda, že můžeš za nicnedělání brát peníze. Ono to má důvod, proč už nedávají neomezené vycházky, protože v těhotné zneužívaji. Ale odpověď na tvoji otázku: známá je doma na pn od dubna a zatím kontrola žádná ( středočeský kraj ), ale to neznamená že ji ještě nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
Z logiky veci, musis byt k zastizeni na kontaktni adrese. Muzes sedet na zahrade, klidne se koupat v bazenu, ale musis slyset zvonek a byt schopna kontrole otevrit.
No a v tom je právě ta sranda. Jak říkám, něco jiného je panelák a něco jiného rodinný dům. Slyšela jsem už kolem sebe x případů, kdy třeba neschopenkář byl ve sklepě, nebo na zahrádce, nebo třeba spal, byl na záchodě a tak a prostě kontrolu neslyšel. Pak se s nimi dohadoval na sociálce. Nelze 24 hod. denně sledovat zvonek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit