Těhotenství a nemocenská - kontroly

421
17.7.16 12:28

Těhotenství a nemocenská - kontroly

Ahoj holky, podobná témata už tady jsou, ale jsou stará už několik let a mohlo se leccos změnit.
Až dosud jsem normálně chodila do práce, ale už jsem to moc nezvládala, (teď 25. tt) otékání kotníků spolu s věčným stáním nebo sezením a tvrdýma nepohodlnýma pracovníma botama pro mě bylo nepříjemnou kombinací… A tak jsem se rozhodla, že na poslední dva měsíce před mateřskou půjdu na lístek (na mateřskou poté 6 týdnů před termínem).
A teď bych se chtěla zeptat vás, co jste byly nebo jste těhotné a na nemocenské někdy teď, nejlépe tento rok, jestli vám někdy přišla kontrola? Nemám v plánu nijak porušovat vycházky, ale na druhou stranu to někdy trochu svádí teď v létě, když je venku krásně teplo dlouho do večera…
Prosím, abyste případně uvedly i kraj nebo město, kde žijete. Moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
761
17.7.16 12:29

Ahoj,

jsem na neschopence dva měsíce a zatím nikdo nepřišel, středočeský kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
17.7.16 12:32

@Tris123 u nás v jihomoravském kraji poměrně řádili. Na mě osobně přišli 1×, na další kamarádku taky 1×, na jinou 2×. Všechny jsme tedy byly doma. A záměrně chodí 5-10 minut před začátkem vycházek nebo po skončení. Jejich záměrem je tě nachytat, takže bych raději neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.7.16 12:34

Jihomoravský kraj, zatím nikde nikdo, ale oni se zjeví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.7.16 12:37

Středočeský kraj, jedna kontrola - 10 minut po konci vycházek :lol: neriskovala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
17.7.16 12:37

Loňské leto Melnicko 3 kontroly… Kamaradce Praha minuly týden 1. Kontrola, druhá kamaradka Kladensko druhá Kontrola behem jednoho měsíce

• Citovat
  • Upravit
421
17.7.16 12:44

Teda, vypadá to, že sestřička na gynekologii měla pravdu, když říkala, že teď chodí víc, než dřív. Očividně jsou vážně aktivní :D ono pokud bude venku takhle hnusně, tak mě to moc mrzet nebude, že budu muset být do 19. hodiny doma. Nejhorší je u mě to dodržování na minuty, ale jestli jsou to takové potvory, že opravdu chodí záměrně 5-10 minut po skončení vycházek, jen aby někoho načapali… :zed: no budu si to muset ohlídat.
Ach jo, kde jsou ty časy, kdy lékaři s klidem napsali neomezené vycházky? :D :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.7.16 12:45

Holky dávám si onu otázku, kde se vlastně při nemocenské smíte pohybovat a jakou dělat aktivitu? V paneláku je to jedno že jo, jste zavřené v bytě. Ale kde se můžete pohybovat, když máte rodinný domek, předzahrádku a zahrádku? V domě návštěvy musíte být vyloženě za plotem domu? Prostě by mě zajímalo, jak tohle zákon vymezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
17.7.16 12:46

Ahoj, Praha, doma jsem přesně 5 měšíců a zatím nikdo. Neustále kontroluju zvonky a popisky, protože se mi nechce věřit, že by na mě nikdo nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
17.7.16 12:46

Ústecký kraj loni nikdo nepřišel. Byla jsem doma od 8tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.7.16 12:48

@koziskova ono já věřím, že jak na potvoru nikdo nepřijde, když si na to budeš dávat opravdu pozor :lol: a naopak ti, co si budou říkat, jak na ně nikdo nepřijde, budou mít tu smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
17.7.16 12:50
@chipsa píše:
Holky dávám si onu otázku, kde se vlastně při nemocenské smíte pohybovat a jakou dělat aktivitu? V paneláku je to jedno že jo, jste zavřené v bytě. Ale kde se můžete pohybovat, když máte rodinný domek, předzahrádku a zahrádku? V domě návštěvy musíte být vyloženě za plotem domu? Prostě by mě zajímalo, jak tohle zákon vymezuje.

Z logiky veci, musis byt k zastizeni na kontaktni adrese. Muzes sedet na zahrade, klidne se koupat v bazenu, ale musis slyset zvonek a byt schopna kontrole otevrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
17.7.16 12:51

Praha - západ, kamarádka byla celé těhotenství na nemocenské, nepřišel jí nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
17.7.16 12:53
@Tris123 píše:
Teda, vypadá to, že sestřička na gynekologii měla pravdu, když říkala, že teď chodí víc, než dřív. Očividně jsou vážně aktivní :D ono pokud bude venku takhle hnusně, tak mě to moc mrzet nebude, že budu muset být do 19. hodiny doma. Nejhorší je u mě to dodržování na minuty, ale jestli jsou to takové potvory, že opravdu chodí záměrně 5-10 minut po skončení vycházek, jen aby někoho načapali… :zed: no budu si to muset ohlídat.
Ach jo, kde jsou ty časy, kdy lékaři s klidem napsali neomezené vycházky? :D :?

Tak buď mas v těhotenství problém, tak musíš dodržovat režim a nebo nic ti není a chodis do práce. Jestli chceš byt kvůli botám doma, tak se prostě smiris s tím, že budeš muset dodržovat vycházky. Pokud ti práce nevyhovuje, požádej o prerazeni a nebo jdi na pn a buď ráda, že můžeš za nicnedělání brát peníze. Ono to má důvod, proč už nedávají neomezené vycházky, protože v těhotné zneužívaji. Ale odpověď na tvoji otázku: známá je doma na pn od dubna a zatím kontrola žádná ( středočeský kraj ), ale to neznamená že ji ještě nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.7.16 12:54
@Cuddy píše:
Z logiky veci, musis byt k zastizeni na kontaktni adrese. Muzes sedet na zahrade, klidne se koupat v bazenu, ale musis slyset zvonek a byt schopna kontrole otevrit.

No a v tom je právě ta sranda. Jak říkám, něco jiného je panelák a něco jiného rodinný dům. Slyšela jsem už kolem sebe x případů, kdy třeba neschopenkář byl ve sklepě, nebo na zahrádce, nebo třeba spal, byl na záchodě a tak a prostě kontrolu neslyšel. Pak se s nimi dohadoval na sociálce. Nelze 24 hod. denně sledovat zvonek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat