Obchůdek s oblečením z druhé ruky ve svém...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mám prodejnu v dědině o 86 domech a 142 Obyvatelích s věkovým průměrem 42let.
Lidé se ke mě sjíždí z okolí, ale minimálně jednou týdně někdo přijede i z Prahy, Liberce a jedna mamina dokonce z KArlový VArů (419Km).
Takových obchůdků jako plánuješ ty u nás v městysu pod který spadáme zkrachovalo už několik. Nevěř tomu že tě uživí místní, to bys musela nabídnout něco extra zajímavého proč sednout do auta a dojet k tobě třeba z okruhu 30km.
Joo a já teda mám prodejnu v té dědině protože bydlím přes ulici, nájem mám směšný a prostory asi 600M2. Nejsem tak uvázaný na prodejně a chodím tam jen když mi přijedou zákazníci.
Příspěvek upraven 14.07.16 v 18:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas prodejnu s čím??
Každopádně děkuji za příspěvek! Vím, že takové obchůdky kolem mě padají jeden za druhým a já se marně snažím přijít na to, proč? Sama jsem je dříve vyhledávala a vždy, když podobný obchod navštívím, tak tam není prázdno… Hlavní problém je asi ten, že se platí nájem, to já nemusím. Další důvod je asi to, že ve větších městech je velká konkurence. Já jsem se na to podívala právě z pohledu maminy na mateřský, která se do velkoměsta moc nedostane. Chtěla bych se zaměřit na dámské oblečení a jen okrajově dětské. Lámala jsem si hlavu i s tím, že bych mohla nabídnou jiný sortiment, jenže mě ještě nenapadlo jaký… Třeba se to nepovede a já budu muset jít jiným směrem, ale chtěla bych to vyzkoušet. Od roku 2017 se mění pro malé podnikatele dost věcí, takže pátrám i ohledně toho…
Jsou i takové obchůdky, které se uživí. Jak to tedy dělají?
Třeba bude více odrazujících příspěvků, které mě odradí…
- Citovat
- Upravit
Můj přítel má prodejnu a eshop s náhradními díly na zahradní a lesní techniku. Začal e-shopem, později začali zákazníci jezdit k němu, tak teď otevírá prodejnu. Taky ji má doma.
Chceš jen dětské nebo i dospělácké?
Upřímně, to chceš prodávat Ty, nevím, jestli bude mít velký úspěch… Obzvlášť, když budeš někde bokem. Jako, my jsme taky bokem, ale my máme sortiment, který se nechodí nakupovat jen tak, že jdu zrovna kolem. Pro ten se prostě cíleně jezdí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vecerku, udělej si vecerku. Žiju na vesnici městys. Krom jiných obchodu. Tady máme dvě večerky, které i ve státní svatek jedou a je tam furt někdo u nich.
Ale obě mají tintoni, jedou od rána od 6-20h.7 dni v tydnu.
Známá má květinářství, jiný si otevřel obchod s koly a sportovním zbožím.
Pak tu máme větší prodejnu domácí potřeby a bez toho si to tady fakt nedovedu představit. Je tam prostě vse do města netreba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě drogerka není marná. My tu taky jednu máme. A má i nízké ceny. A hodně zboží z Německa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínali jsme s prodejem dětských kočárků a teď je i vyrábíme. Takže jedná se odražší věc, kde už zákazník neřeší jestli projede 200kč cestou ke mě. U oblečků by to rozhodně řešil.
Já bych tě neodrazoval od podnikání, ale spíš od tohoto vybraného sortimentu. A člověk nemusí jen prodávat koncákům, třeba dlohé rok jsme nakupovali zimní fusaky, rukávníky atd od poláků, ale kvalita není úplně ideální. Takže letos jsem se rozhoupali a sehnali prvotřídní úžasnou vlnu s certifikátem pro děti do tří let a šít se budou v naší šicí dílně. Kvalita o 200% nahoru a cena je v podstatě stejná jako když jsme je nakupovali. A vzhledem k tomu že jsme natrhu už asi 8 let tak dodáváme i do některých velkých eshopů, takže i o odbyt je postaráno.
Příspěvek upraven 14.07.16 v 19:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jednoduché- levné zboží= nízké marže. Pokud bude zisk z 1 ks 20,– Kč, kolik ks za den se musí prodat, aby to dávalo smysl? I obchod bez nájmu bude mít nějaké výdaje na vybavení, nějakou otevírací dobu, zásobování. Prvních 14 dní asi OK, ale co potom?
Příspěvek upraven 14.07.16 v 19:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje píše:
Jako, my jsme taky bokem, ale my máme sortiment, který se nechodí nakupovat jen tak, že jdu zrovna kolem. Pro ten se prostě cíleně jezdí…
Přesně tak některý sortiment můžeš klidně prodávat v jeskyni na konci světa a lidi přijdou. Ale sekáčový oblečky mezi ně fakt nepatří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje technické zaměření je taky fajn! držím palce, ať se otevření obchodu vydaří co nejlépe!
Krom toho totiž u nás chybí klasické železářství, ale na to nemám buňky a ani by mě to nebavilo…
Především dámské a pak okrajově dětské. Ano, je to tak, jak píšeš. Chci to já, protože je to něco, co by mě bavilo. Možná proto i díky tomu vidím tu příležitost:-) Musela bych mít hezké zboží a ještě hezčí ceny. Přemýšlím o tom už hodně dlouho a asi nevymyslím nic extra, dokud to nevyzkouším. Doma budu ještě dva roky, prostor mám, ideální začít podnikat, nebo ne?:-)
- Citovat
- Upravit
A ještě bych dodala, my tu máme supermarket, potraviny enapo, ale jen u těch tintonu sezenu sunku, která má 90 a druhá 91% masa kterou predemnou nakraji.
Jsou schopni nabídnout ani co běžný obchodne.
Ceny mají bych řekla přijatelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba ve vedlejší vesnici má paní obchůdek ve svém, ale ona šije. Plavky. A to báječné plavky. Některé látky má až z Kolumbie (úplně jiné vzory a barvy, než na jaké jsme zvyklí + má samozřejmě i klasickou nabídku). Většinu věcí má skladem, žena/dívka, si vybere typ kalhotek (buď má přímo nebo nevadí, že to nemá zrovna v té barvě, ušije do týdne), nízké, s nohavičkou, vyšší prostřih…Vršek si také vybere, zda chce ramínka, na zavazování za krk, tankini, širší, užší (má i jednodílné plavky a pánskou kolekci). Vždy si vyberu už z hotového, nemusí nic šít. Od cca dubna do července tam má narváno, prodává i na fleru. Mimo sezónu chystá kolekci, nakupuje materiál a šije i prodává. Má to jako přivýdělek, není to její hlavní náplň práce. Jinde už si plavky nekupujeme, a to včetně tchyně. Jezdí za ni ženské z širokého okolí, i z Ostravy - a tam je mnohem více obchodů a konkurence než na malé vesnici.
Takže paní našla poptávku na trhu a prodává to, co umí. To je jeden z příkladů těch prosperujících.
Dneska je to celkově těžké - nakoupit a prodat. Já si objednávám zboží přes net, nesnáším shánění v obchodech - v obchodech sháním, na netu si vybírám. To je ten rozdíl. V obchodě sháním velikost a aby to nějak vypadalo. Na netu mám recenze a oblíbené obchůdky. Zkoušení x věcí, které mi nepasují a sekáče jsou pro mě úplně tragické. V normálním obchodě tu danou věc vyměním za číslo větší nebo menší, což v sekáči nejde. a i tak nemám trpělivost. Přitom na netu listuju a vybírám zboží ráda. Do sekáče jsem chodila jen pro materiál - látky, když jsem chtěla něco ušít.
Kdysi u nás na vesnici (máme cca 2000 obyvatel) prosperoval obchůdek se stáčenými šampóny, jary, kondicionéry, čističi. Paní měla barely a točila lidem do lahviček, co si přinesli, nebo za poplatek do svých (jako ve vinotéce). Dneska už by se to neuživilo. Drogérka je levná (ne ta předražená z reklam) a kdo by šel s flaškou pro šampón
.
Myslím si, že u drobných podnikatelů spíše uživí to, co člověk umí a dělá vlastníma rukama či hlavou. Šití, autoservis, doučování, různé opravy spotřebičů atd.
Například znám jeden obchůdek v Plzni, který má zboží z Německa - cukrovinky, příkrmy pro děti, prací prášky a aviváže, čističe (prostě německá nutella, německý ariel atp.) + rozesílá po republice přes svůj eshop (sama si od nich občas objednám). A mají úspěch, nicméně oni dobře využili, že jsou blízko Německu.
Je těžké dnes hledat díru na trhu, člověk musí vědět, co lidé chtějí a dobře využít své možnosti.
Přeju, ať se ti daří a ať se ti plán podaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si taky myslím, že hadry neuživí.. když by to mělo být spíš pro zábavu, tak nabízet přes net - skupina na FB, eshop… V kamenném obchodě bych vsadila spíš na tu večerku, „smíšené“ zboží..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milé maminky,
chtěla bych se pobavit o podnikání.
Jsem na RD a ráda bych si otevřela obchůdek s oblečením za rozumný peníz, tedy nejlépe s oblečením z druhé ruky. Mám vlastní prostor, tedy odpadá placení nájmu. Bydlím v městečku, které nemá ani 2000 obyvatel a takový krámek tu není. Bohužel nebydlím na náměstí, ale v odlehlé části.
Jsou tu prosím maminky, které začaly takto podnikat a otevřely si obchod? Obchod v malém městečku nebo na vesnici? A nemusí to být jen oblečení:-) Pojďte si popovídat o tom, jaké byly začátky, zda vás takové podnikání uspokojuje a vůbec o všem, co se kolem toho točí.
Prosím o zachování anonymu, děkuji. Případně smazat.