Obchůdek s oblečením z druhé ruky ve svém...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co do nabídky přihodit ještě galanterii? Ty aby dneska člověk pohledal. Nitě, špnedlíky, pletací příze, jehlice, celkově tyhlety potřeby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše:
Co do nabídky přihodit ještě galanterii? Ty aby dneska člověk pohledal. Nitě, špnedlíky, pletací příze, jehlice, celkově tyhlety potřeby.
No to je skvělý nápad
Galantérii je nedostatek. Člověk potřebuje často gumu do kalhot, já vyšívám, hodně ženských plete a háčkuje, knoflíky a příze - hodně z těch věcí je potřeba i pro různé ruční práce a tvoření dekorací. Super nápad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 ta je přímo na náměstí, u té švadlenky:-( ale děkuji za další nápad ![]()
Líbí se mi ta zdravá výživa. Velkoobchod v okolí sice nemáme, ale už jsem našla nějaké, které posílají přes PPL
Teď jsem si žádala o VO ceník, tak jsem zvědavá, jaké budou ceny
Abych měla alespoň představu…
- Citovat
- Upravit
Je dobré myslet na to, že zásoby něco stojí a moc nepočítat, že se bude kupovat na fakturu s měsíční spatností. Na druhou stranu- není možné mít prázdný obchod, to je zabiják. Takže pak jen naskladnění stojí pěkný peníz. Raději mít zboží, kterému nevadí, když se půl roku neprodá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Denisa56 ta je přímo na náměstí, u té švadlenky:-( ale děkuji za další nápadLíbí se mi ta zdravá výživa. Velkoobchod v okolí sice nemáme, ale už jsem našla nějaké, které posílají přes PPL
Já bych se tomu nebránila. Přijde k tobě paní nakoupit si něco na sebe, uvidí knoflíky, nitě a vzpomene si, že potřebuje dokoupit… Tady u nás je galantérka z kočárkárny v paneláku, otevřely si je dvě ženy hned po revoluci a drží se furt. Mají tam i ubrusy, spodní prádlo, punčocháče, punčochy, ponožky, vycpávky, nažehlovací aplikace, krajky, tkalouny, nůžky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apaji Mně prosím taky SZ. Děkuji ![]()
Galanterie není špatný nápad, tu na našem konci postrádám. Nějaké to oblečení, k tomu galanterii, možná i prášky na praní a aviváže (nezkazí se to)… lidi by se naučili chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V sousední vsi se uživí paní, co prodává oblečení, ale ta pochopila, že musí vsadit právě na tu vesnici - takže nadměrné oblečení, boty důchodky, oblečení a prádlo pro babičky, tepláčky pro děti, papučky. Prostě to, co tam prodá. Na extra výdělek to prý není, ale ona je v předdůchodovém věku, takže spíš aby nemusela na pracák a mohla se postarat doma o svoji maminku. Sjíždí se tam celé okolí právě pro věci na domácí nošení, co se jinde špatně shání.
Anonym - informace ne o mé osobě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Denisa56 ta je přímo na náměstí, u té švadlenky:-( ale děkuji za další nápadLíbí se mi ta zdravá výživa. Velkoobchod v okolí sice nemáme, ale už jsem našla nějaké, které posílají přes PPL
to je nesmysl. ZA prve prodej potravin, takže nová kolaudace prostor, kazící se zboží, zdravotní průkaz, a hlavně tě to v místě ani omylem neuživí. Myslím že jsi psala 2000 obyvate, polovina jsou děti a důchodci, takže okolo 1000lidí. tak 5% lidí má zájem o toto zboží… ale buďme hodní a dáme 10% = 100 lidí. NE všech 100 lidí dokážeš oslovit ( 5 let trvalo než si sousedi u nás všimli že tam máme prodejnu s kočárkama a to mám na návsi reklamu 3*6m).
Takže v tom nejlepším případě max 60lidí kterí budou nakupovat pravidelně. i kdyby tam nechali každej tisícovku tak to máš 49 000kč bez daně. Průměrná přirážna na potravinách je 23% a to je 11200Kč z kterých musíš zaplatit sebe, vybavení podejny, elektřinu, telefon, později i soc a zdravotní…
Samozdřejmě můře výpočet vypadat jinak, přirážka může být ne 23% ale 100%, lidí může být víc… aůe stále se mito jeví jako velmi nerentabilní a rizikové. To už raději zkus ten sekáč.
Joo a prodávat v sekáči nové spodní prádlo se ti jeví jako dobrý nápad? Jako kdo si půjde do sekáče vybírat podprdu? Leda že bys to nakupovala v tržnici (velkoobchod kde nakupují větnamci) V Brně na Olomoucké, tam je seženeš za pade a to už bude blíž pro tu sortu lidí co sekáče navštěvují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ děkuji, na to jsem také myslela… zásoby budou za hotové
už jen proto, že nemám jistotu výdělku…
@Denisa56 budu muset popřemýšlet
je teda fakt, že jedna polička navíc se mi tam určitě vejde a náklad na pořízení není velký
zjistím ceny v místní galantérce, ale paní to tam nebude mít extra levný… ti naši vietnamci mají drogerii celkem za slušný peníz… musím zapátrat, kam se pro takové zboží jezdí…
anonymní - o nadměrkách jsem taky přemýšlela, ale jenom takové zboží se těžko shání:-( chtěla jsem například mix kalhoty, šaty, bundy a zatím se nezadařilo, ale stále hledám… když objednám například halenky, tak pár kusů nadměrných tam je, ale třeba 1 z 10… většina je o velikostech 36, 38, 40…
Nevím, co je podle tebe extra výdělek:-) Já bych ráda cca 15.000 čistého. Tady je to pro ženu nadprůměrný plat, řekla bych vlastně až nereálný plat. Navíc ušetřím za dojíždění do práce a pokud dítě onemocní, tak s ním můžu být, jak bude potřeba. Má to své výhody, ale i stinné stránky… Každá druhá maminka na mateřský by ráda začala podnikat, ale né vždy se zadaří. Řekla bych, že většině se nezadaří a vrátí se do starých zajetých kolejí. Musím vsadit na správnou kartu
Jak jsem psala, na zkoušení a testování mám dva roky:-)
@jakanas děkuji za kalkulaci! tvé výpočty se jistě můžou podobat realitě
jsem moc ráda, že se tu najdou tací (vlastně všichni
), kteří to jsou se mnou ochotní probrat…
slovo sekáč zní ale hrozně
co se týká kvality oblečení, tak neplánují žádné flekaté, žmolkaté nebo díraté… kvalitu bych ráda zaměřila na nošené, ale vypadající jako nové, případné nové + nové s visačkami
k tomu by nějaký ten kousek spodního prádla třeba nebyl špatný… hádám, že nová podprsenka třeba od M&S stojí cca 500Kč, já bych jí mohla dát za 90Kč, ale je to jen nápad a příklad… určitě je tvá úvaha k zamyšlení ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jezdím hodinu do jednoho sekáče ve městě, které má 2 tis. obyvatel.
Je tedy dětský, ale takhle pěkné oblečení jsem ještě neviděla.
jako nové, v obchodě stále žehlí a přebírají.
Přijde mi, že počáteční investice musí být docela velká na zaplnění obchodu v nějaké cream kvalitě ![]()
Každopádně je skvělé, že máš dva roky, kdy nemusíš platit povinně celé zálohy, ale podle výdělku. Takže bych to zkusila a uvidíš.
Já jsem na mateřské absolutně změnila kariéru. Podotýkám, že jsem měla jako finanční podporu manžela, který vydělává dost, investice byly „jen“ do vzdělání. Trvalo cca 2 roky, než se do rozjelo pořádně a teď vydělávám víc jak manžel.
Každopádně je zatím spousta času věnovaná věcem jako je marketing, vylepšování webovek, i v těhle věcech je hodně peněz.
Ale každému bych to doporučila zkusit právě na RD.
Prosím o zachování anonymu-osobní údaje nebo smazání.
- Citovat
- Upravit
Anonymní - to máš pravdu, počáteční investice bude vysoká, ale jsem si jistá, že pokud by to „nešlo“, tak svůj náklad dostanu zpět třeba prodejem přes internet… Moc gratuluju k úspěšnému podnikání a trumfnutí manžela
Můžeš se jen okrajově zmínit, co je tvojí náplní práce?
- Citovat
- Upravit
Tak začít podnikat na RD je ideál. Já toho taky už za ty 4 roky zkusila hodně
Ale momentálně se to fakt rozjíždí a taky už trumfnu přítele ![]()
Jen bych teď potřebovala výpomoc a nemůžu nikoho spolehlivýho, kdo by měl dostatek času, sehnat
![]()
Edit: Doplnění: Já ale nemám žádný obchod. Moje podnikání je „virtuální“. Takže moc neporadím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje já jedině souhlasím, ideální doba, ale už jsem rok ve ztrátě:-) gratuluju k úspěšnému podnikání
co jsi zkoušela a nemělo to úspěch? já chci taky trumfnout manžela
![]()
- Citovat
- Upravit
Zkoušela jsem třeba právě ten anglický secondhand
Taky výrobky z korálků. Finanční poradenství (pracovala jsem dřív v bance) Trochu úspěšnější už jsem v copywritingu, to už celkem i něco vydělá. Ale taky to stálo nějakou tu práci a sebevzdělávání… A nejvíc vydělám virtuální recepcí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit