Obchůdek s oblečením z druhé ruky ve svém...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
14.7.16 21:37

Co do nabídky přihodit ještě galanterii? Ty aby dneska člověk pohledal. Nitě, špnedlíky, pletací příze, jehlice, celkově tyhlety potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.7.16 21:40
@Denisa56 píše:
Co do nabídky přihodit ještě galanterii? Ty aby dneska člověk pohledal. Nitě, špnedlíky, pletací příze, jehlice, celkově tyhlety potřeby.

No to je skvělý nápad :potlesk: Galantérii je nedostatek. Člověk potřebuje často gumu do kalhot, já vyšívám, hodně ženských plete a háčkuje, knoflíky a příze - hodně z těch věcí je potřeba i pro různé ruční práce a tvoření dekorací. Super nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.16 21:58

@Denisa56 ta je přímo na náměstí, u té švadlenky:-( ale děkuji za další nápad :palec:

Líbí se mi ta zdravá výživa. Velkoobchod v okolí sice nemáme, ale už jsem našla nějaké, které posílají přes PPL ;) Teď jsem si žádala o VO ceník, tak jsem zvědavá, jaké budou ceny :think: Abych měla alespoň představu…

• Citovat
  • Upravit
11559
14.7.16 22:13

Je dobré myslet na to, že zásoby něco stojí a moc nepočítat, že se bude kupovat na fakturu s měsíční spatností. Na druhou stranu- není možné mít prázdný obchod, to je zabiják. Takže pak jen naskladnění stojí pěkný peníz. Raději mít zboží, kterému nevadí, když se půl roku neprodá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
14.7.16 22:31
@Anonymní píše:
@Denisa56 ta je přímo na náměstí, u té švadlenky:-( ale děkuji za další nápad :palec:Líbí se mi ta zdravá výživa. Velkoobchod v okolí sice nemáme, ale už jsem našla nějaké, které posílají přes PPL ;) Teď jsem si žádala o VO ceník, tak jsem zvědavá, jaké budou ceny :think: Abych měla alespoň představu…

Já bych se tomu nebránila. Přijde k tobě paní nakoupit si něco na sebe, uvidí knoflíky, nitě a vzpomene si, že potřebuje dokoupit… Tady u nás je galantérka z kočárkárny v paneláku, otevřely si je dvě ženy hned po revoluci a drží se furt. Mají tam i ubrusy, spodní prádlo, punčocháče, punčochy, ponožky, vycpávky, nažehlovací aplikace, krajky, tkalouny, nůžky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
14.7.16 22:34

@Apaji Mně prosím taky SZ. Děkuji ;)

Galanterie není špatný nápad, tu na našem konci postrádám. Nějaké to oblečení, k tomu galanterii, možná i prášky na praní a aviváže (nezkazí se to)… lidi by se naučili chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.16 06:30

V sousední vsi se uživí paní, co prodává oblečení, ale ta pochopila, že musí vsadit právě na tu vesnici - takže nadměrné oblečení, boty důchodky, oblečení a prádlo pro babičky, tepláčky pro děti, papučky. Prostě to, co tam prodá. Na extra výdělek to prý není, ale ona je v předdůchodovém věku, takže spíš aby nemusela na pracák a mohla se postarat doma o svoji maminku. Sjíždí se tam celé okolí právě pro věci na domácí nošení, co se jinde špatně shání.

Anonym - informace ne o mé osobě.

• Citovat
  • Upravit
685
15.7.16 07:01

@Apaji Ahoj. Taky prosím o jméno obchodu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.7.16 08:06
@Anonymní píše:
@Denisa56 ta je přímo na náměstí, u té švadlenky:-( ale děkuji za další nápad :palec:Líbí se mi ta zdravá výživa. Velkoobchod v okolí sice nemáme, ale už jsem našla nějaké, které posílají přes PPL ;) Teď jsem si žádala o VO ceník, tak jsem zvědavá, jaké budou ceny :think: Abych měla alespoň představu…

to je nesmysl. ZA prve prodej potravin, takže nová kolaudace prostor, kazící se zboží, zdravotní průkaz, a hlavně tě to v místě ani omylem neuživí. Myslím že jsi psala 2000 obyvate, polovina jsou děti a důchodci, takže okolo 1000lidí. tak 5% lidí má zájem o toto zboží… ale buďme hodní a dáme 10% = 100 lidí. NE všech 100 lidí dokážeš oslovit ( 5 let trvalo než si sousedi u nás všimli že tam máme prodejnu s kočárkama a to mám na návsi reklamu 3*6m).
Takže v tom nejlepším případě max 60lidí kterí budou nakupovat pravidelně. i kdyby tam nechali každej tisícovku tak to máš 49 000kč bez daně. Průměrná přirážna na potravinách je 23% a to je 11200Kč z kterých musíš zaplatit sebe, vybavení podejny, elektřinu, telefon, později i soc a zdravotní…

Samozdřejmě můře výpočet vypadat jinak, přirážka může být ne 23% ale 100%, lidí může být víc… aůe stále se mito jeví jako velmi nerentabilní a rizikové. To už raději zkus ten sekáč.

Joo a prodávat v sekáči nové spodní prádlo se ti jeví jako dobrý nápad? Jako kdo si půjde do sekáče vybírat podprdu? Leda že bys to nakupovala v tržnici (velkoobchod kde nakupují větnamci) V Brně na Olomoucké, tam je seženeš za pade a to už bude blíž pro tu sortu lidí co sekáče navštěvují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.16 09:44

@Ivan PPZ děkuji, na to jsem také myslela… zásoby budou za hotové ;) už jen proto, že nemám jistotu výdělku…

@Denisa56 budu muset popřemýšlet :think: je teda fakt, že jedna polička navíc se mi tam určitě vejde a náklad na pořízení není velký ;) zjistím ceny v místní galantérce, ale paní to tam nebude mít extra levný… ti naši vietnamci mají drogerii celkem za slušný peníz… musím zapátrat, kam se pro takové zboží jezdí…

anonymní - o nadměrkách jsem taky přemýšlela, ale jenom takové zboží se těžko shání:-( chtěla jsem například mix kalhoty, šaty, bundy a zatím se nezadařilo, ale stále hledám… když objednám například halenky, tak pár kusů nadměrných tam je, ale třeba 1 z 10… většina je o velikostech 36, 38, 40…
Nevím, co je podle tebe extra výdělek:-) Já bych ráda cca 15.000 čistého. Tady je to pro ženu nadprůměrný plat, řekla bych vlastně až nereálný plat. Navíc ušetřím za dojíždění do práce a pokud dítě onemocní, tak s ním můžu být, jak bude potřeba. Má to své výhody, ale i stinné stránky… Každá druhá maminka na mateřský by ráda začala podnikat, ale né vždy se zadaří. Řekla bych, že většině se nezadaří a vrátí se do starých zajetých kolejí. Musím vsadit na správnou kartu ;) Jak jsem psala, na zkoušení a testování mám dva roky:-)

@jakanas děkuji za kalkulaci! tvé výpočty se jistě můžou podobat realitě :think: jsem moc ráda, že se tu najdou tací (vlastně všichni :dance: ), kteří to jsou se mnou ochotní probrat… :hug: slovo sekáč zní ale hrozně :roll: co se týká kvality oblečení, tak neplánují žádné flekaté, žmolkaté nebo díraté… kvalitu bych ráda zaměřila na nošené, ale vypadající jako nové, případné nové + nové s visačkami :palec: k tomu by nějaký ten kousek spodního prádla třeba nebyl špatný… hádám, že nová podprsenka třeba od M&S stojí cca 500Kč, já bych jí mohla dát za 90Kč, ale je to jen nápad a příklad… určitě je tvá úvaha k zamyšlení ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.16 10:10

Já jezdím hodinu do jednoho sekáče ve městě, které má 2 tis. obyvatel.
Je tedy dětský, ale takhle pěkné oblečení jsem ještě neviděla.

jako nové, v obchodě stále žehlí a přebírají.
Přijde mi, že počáteční investice musí být docela velká na zaplnění obchodu v nějaké cream kvalitě :think:

Každopádně je skvělé, že máš dva roky, kdy nemusíš platit povinně celé zálohy, ale podle výdělku. Takže bych to zkusila a uvidíš.

Já jsem na mateřské absolutně změnila kariéru. Podotýkám, že jsem měla jako finanční podporu manžela, který vydělává dost, investice byly „jen“ do vzdělání. Trvalo cca 2 roky, než se do rozjelo pořádně a teď vydělávám víc jak manžel.
Každopádně je zatím spousta času věnovaná věcem jako je marketing, vylepšování webovek, i v těhle věcech je hodně peněz.
Ale každému bych to doporučila zkusit právě na RD.
Prosím o zachování anonymu-osobní údaje nebo smazání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.16 10:28

Anonymní - to máš pravdu, počáteční investice bude vysoká, ale jsem si jistá, že pokud by to „nešlo“, tak svůj náklad dostanu zpět třeba prodejem přes internet… Moc gratuluju k úspěšnému podnikání a trumfnutí manžela :palec: Můžeš se jen okrajově zmínit, co je tvojí náplní práce?

• Citovat
  • Upravit
3491
15.7.16 14:05

Tak začít podnikat na RD je ideál. Já toho taky už za ty 4 roky zkusila hodně :roll: :oops: Ale momentálně se to fakt rozjíždí a taky už trumfnu přítele :palec:
Jen bych teď potřebovala výpomoc a nemůžu nikoho spolehlivýho, kdo by měl dostatek času, sehnat :roll: :zed:

Edit: Doplnění: Já ale nemám žádný obchod. Moje podnikání je „virtuální“. Takže moc neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.16 19:07

@Salvaje já jedině souhlasím, ideální doba, ale už jsem rok ve ztrátě:-) gratuluju k úspěšnému podnikání :dance: co jsi zkoušela a nemělo to úspěch? já chci taky trumfnout manžela :mrgreen: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
3491
15.7.16 19:13

Zkoušela jsem třeba právě ten anglický secondhand :mrgreen: Taky výrobky z korálků. Finanční poradenství (pracovala jsem dřív v bance) Trochu úspěšnější už jsem v copywritingu, to už celkem i něco vydělá. Ale taky to stálo nějakou tu práci a sebevzdělávání… A nejvíc vydělám virtuální recepcí. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat